A nulladik óra

Bakancslistához adom
L'heure zéro
francia krimi, 104 perc, 2007

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

A dúsgazdag Camilla Tressilian nagy vendégsereget hív össze fényűző vidéki birtokán. A meghívottak között szerepel unokaöccse, Guillaume Neuville és előző, illetve jelenlegi felesége, valamint az úrnő titkárnője és a család több barátja is, köztük egy idős bíró. Az első éjszaka meghal a bíró, a jelek szívinfarktusra utalnak. De nem sokkal később újabb haláleset történik: az idős hölgyet ágyában meggyilkolják. Martin Bataille felügyelőre marad annak a kérdésnek a megoldása, hogy mi motiválhatta a kegyetlen gyilkosságot...

Agatha Christie Éjféltájt című regénye alapján.

Stáblista:

Szereplők

Martin Bataille felügyelő
Camille Tressilian
Guillaume Neuville
Caroline Neuville
Aude Neuville
Marie-Adeline

Hozzászólások

Szerinted?
LexH 2015 aug. 18. - 12:56:29
A gyilkosság és a humor kapcsolata elég bizarr ötletnek tûnik, mégis, Agatha Christie-t is foglalkoztatta - bár nem az Éjféltájt (Towards Zero) címû mûvében. Valószínûleg helyesen érzékelte, hogy a krimi könnyen átfordulhat paródiába, mert a két mûfaj - ki tudja miért - rokon. Az Egérfogó címû színpadi mûvének fõpróbáján valósággal rettegett attól, hogy a közönség "szét fogja röhögni" az elõadást. Nem így történt, sõt a színháztörténet egyik legnagyobb sikere született meg azon az estén.
5/10
Vadrenalin 2014 júl. 11. - 11:56:43 5/10 Előzmény -greghouse-
Azért írják vígjátéknak, mert kicsit bizarr a rendezés, és szegény színészekkel direkt idétlenül túljátszatják a szerepüket. Értem én, hogy ezzel fel akarták dobni az alapból nem különösebben izgalmas klasszikus krimit, azonban cseppet sem lett vicces, a feszültségkeltést viszont ölte. De lehet, hogy kisgyerekeknél amolyan elsõ krimiként épp azért mûködhet, mert nincs benne semmi ijesztõ vagy félelmetes.
3/10
-greghouse- 2014 júl. 02. - 00:00:35 3/10
Vannak filmek, melyeket akkor is végig izgulsz, huszadszor is, ha pontosan ismered, ki a gyilkos, mi történik.
Nos, ez NEM olyan film. Halál unalmas, ha ismered az alaptörténetet. (Arról nekem sincs fogalmam, miért írták, hogy "vígjáték" lenne, azon kívül, hogy a zsaru detektívek neveit dudorássza kétszer.)
...Ha ismerjük a történetet, a film a világon semmit nem ad hozzá, borzasztóan unalmas. (Majd valaki, aki nem ismeri a történetet, sem könyvben sem más feldolgozásban, elmondja, hogy jó-e.) Nekem rossz.
...Ráadásul franciásan "elmûvészkedi", fogalmam nincs, mi a fenének jön megy a zenekar egy forgó dobon (értem én a "magos mûvészetet", hogy jelzik, hogy jön a halál, egyszer el is hallgatnak, hogy most történik, stb.), de egy krimiben semmi keresnivalója ilyen szimbolizmusnak, ha nincs egyéb funkciója.
Nesze semmi, fogd meg jól.
A franciák inkább mutogassák a Pierre Richard, Belmondo, Louis de Funes filmjeiket, és ne ártsák magukat bele a krimibe. (Ahogy a németek meg hagyják békén a vígjátékokat....)
kybuck 2014 júl. 01. - 22:37:43
Ez hol vígjáték? És hol van Miss Marple? Ezek a feldolgozások általában eléggé fárasztóak.
bufo3 2014 jún. 30. - 19:03:23 Előzmény eroica
Nagyon sok vígjáték van hullákkal.
anyuka50 2013 nov. 08. - 20:35:56 Előzmény eroica
Jót nevettem a hozzászólásodon! :)
Edmond Dantes 2013 nov. 08. - 19:57:42 Előzmény eroica
Az idõs hölgy szerepében a nagy Danielle Darrieux, közel(edik) a 100-hoz...
Edmond Dantes 2013 nov. 08. - 19:41:20
Duna TV internetes mûsorújságban a francia krimi van, ami valóban az AC-mû "átirata".
4/10
Dalmát 2013 nov. 05. - 11:11:41 4/10
Ami még érdekesebb, hogy a Duna tv honlapján a tévémûsorban ez az Agatha Christie film szerepel péntek este, viszont mûsorajánlóban ugyanerre az idõpontra John Hughes A nulladik óra (The Breakfast Club) címû tinivígjátékát reklámozzák.
eroica 2013 nov. 05. - 07:44:20
Érdekes vígjáték lehet egy csomó hullávak.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu