A Parallax-terv

Bakancslistához adom
The Parallax View
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 102 perc, 1974

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

A népszerű szenátorral egy pincér golyója végez Seattle-ben. Három évvel később az egyik szemtanú, Lee sírva keresi fel újságíró barátját, mert veszélyben érzi az életét, ugyanis a gyilkosság szemtanúi egymás után halnak meg gyanús körülmények között. Frady nyugtatgatja a lányt, ám amikor pár nap múlva megtudja, hogy a hivatalos jelentés szerint barátnője öngyilkosságot követett el, nyomozni kezd. Életét többször is kockáztatva a Parallax Companyhoz jut el, ahol döbbenetes módszerekkel "toboroznak" embereket döbbenetes feladatok ellátására.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Joseph Frady
Bill Rintels
Jack Younger
Austin Tucker
Jameson szenátor

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2009 szept. 22. - 19:53:02
Emlékeim szerint annak idején A Parallax-gyilkosságok néven ment a zajládában, nem mintha ez sokat változtatna a lényegen. Számomra az egyszer nézhetõs kategóriába tartozik, mert õszintén szólva nem sok nyomot hagyott bennem.
Randalph 2012 nov. 01. - 11:52:00 Előzmény feketevipera
Na persze, mert az átlag nézõ számára ez érthetetlen. "Hõõ, há hogyan lehet, hogy a végén meghol a jó, a gonosz meg nem nyeri el méltó büntetését, ez így marhasáág." Hisz az ámerikás filmektõl nem ezt szoktuk meg.
Ez a film nem is hagyhatna mélyebb nyomot az arra érzékenyek lelkivilágában. Stílszerûen ábrázolja a láthatatlan hatalom elleni szélmalom harcot, melyben az átlag ember csak a vesztes oldalon állhat. Hmmmm, mennyire életszagú...
Egyébként a napnál is világosabb történet.
Adottak a sorból "kilógó" politikusok, akik a zsebük tömése helyett uram bocsá tenni is szeretnének valamit az emberekért, a szebb jövõért. Nos, ez Amerikában a hatalmuk felett féltékenyen õrködõ elit szemében megbocsáthatatlan bûn, tehát pusztulniuk kell. Létrehoznak egy titkos szervezetet, mely az egyszeri emberek soraiból a "kilógókat" toborozza, megértetve velük, hogy az átlagostól eltérõ, deviáns viselkedésük, mely a társadalom számára elfogadhatatlan, itt értéknek tekintendõ.
A szervezet persze hivatalosan nem létezik, felderíthetetlen, lekövethetetlen stb... Ha a soraikból kikerülõ orgyilkos lebukik, vagy meghal akkor a létezõ legegyszerûbb dolguk van, rákenni az egészet, mint teljesen egyedülálló, elszigetelt magányos õrült tettét.
Amit a derék, tisztes korú hajlott hátú hatalom szolgák minden esetben kimondanak persze mindenre kiterjedõ, alapos vizsgálat után.
"És így múlik el a világ dicsõsége..." Ámen
10/10
4427-28 2017 dec. 14. - 19:19:01 10/10 Előzmény Randalph
Igen! Méltatlanul elfelejtett nagyszerû film.
8/10
danek87 2020 nov. 24. - 18:22:27 8/10
Az egyik legjobb konspirációs film.A vége se olyan szokásos mint az ilyen típusú filmeknek.Kár hogy itt ilyen kevés figyelmet kap,pedig hazájában klasszikus kis mozi ez. 10/8
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu