A pók fészke

Bakancslistához adom
Nid de guepes
francia akciófilm, 107 perc, 2002

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Laborie (Nadia Fares), egy francia különleges osztag kiválóan kiképzett terrorista-elhárítója küldetést teljesít. Titokban kell eljuttatnia Abedin Nexhep-et (Angelo Infanti), az albán keresztapát az Európai Nemzetközi Bíróságra, ahol Nexhep-nek több száz albán prostituált megöléséért kell felelnie. Az albán maffia emberei azonban megpróbálják kiszabadítani vezetőjüket, és totális támadást intéznek a fogolyszállító konvoj ellen. Laborie-nek és társainak sikerül egy közeli ipari park raktárhelyiségébe menekülniük. Ám a raktárban a Nasser (Samy Naceri) vezette helyi banda éppen távozni készül több ezer lopott laptoppal. Közben Nexhep emberei körülveszik az épületet, s csakhamar életre-halálra szóló küzdelem veszi kezdetét.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
zador33 2011 okt. 20. - 20:04:27 10/10
Nekem bejött a film,sokkal több mondanivaloja van mint csak ,,szimpla,, lövöldözés.
4/10
aa194545 2009 okt. 03. - 12:28:14 4/10
Elõször megírtam wordben a véleményem, és aztán akartam bemásolni ... látom, újra sikerült szembehlyezkednem a többség véleményével ... :))) Mindegy. Izlések és pofonok különbözõk.
...
Most a 88. percnél tartok, amikor megállítottam a filmet, hogy leírjam a véleményemet. Az az igazság unom. Ezt a hátralévõ 12 percet még valahogy legyûröm, ha már elkezdtem. De a lapokat le lehet osztani. 1-2 ember még meghal, és a végén a gonosz megbûnhõdik. Hogy letépik-e golyóit, lefejezik vagy szimplán lelövik, azt persze nem tudom. Ez a puffogtatás – tartalom 4:1 arányú filmek nálam nagyon nem jönnek be. Néztem közben az eltelt idõt. A 47. percig csak lövöldöztek összevissza, azt sem igen lehetett tudni ki kivel van, és miért lõ. Csak a golyók záporoztak. Néha azt hittem, talán már az operatõrt is eltalálták. Akinek persze tetszenek a tartalmatlan lövöldözõs, véres rohangálós jelenetek, annak ez fergeteges film. Én az ilyen típusú játékokat is meguntam 11 éves korom tájékán. Persze az agressziót frankón levezetik... Nálam 4/10
Bogoj 2008 nov. 10. - 11:58:21
A Szellemkutyát ne bántsuk. bár rajongó nem vagyok, de nekem tetszett :-)
ezt a filmet még nem láttam, de most hétvégén szakítok rá idõt. remélem, tényleg olyan jó lesz, mint írjátok...
Littlebear 2008 okt. 22. - 20:01:00 Előzmény blowup
Jajaja! Mennyi fos megy a moziban, ez meg egy egész jó kis film lett.
kevinspéci 2008 ápr. 12. - 13:34:41 Előzmény blowup
Jah, ez téleg egy jó kis pörgõs film volt, csak hát az az elbaltázott befejezés...
blowup 2006 ápr. 22. - 21:59:21
Úgy látszik ez a francia 'high budget pure action' észrevétlenül ment le, pedig akár történelmi folytonosságot is fel lehet fedezni - Jean Pierre Melville szótlan gengszter/zsaru filmjeinek hagyományait követi. Csak a vége volt halvány, elõtte végig képes volt fenntartani a feszültséget, annak ellenére hogy nem egy agyalós sztori.
Nem is tudom hova teszik a moziforgalmazók a szemüket, minden amcsi szemetet megvesznek, ezt meg kihagyták.
"Vörös kör" a Retek Klubnak! :)