A pokol előszobája

Bakancslistához adom
Vorzimmer zur Hölle
német romantikus vígjáték , 88 perc, 2009

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

Juliane Engelhardt recepciós a Winter Cosmetics International kozmetikai vállalatnál. Mindenki elismeri és jótündérnek tartja. A berlini munka ugyan nem a legnagyobb álma, de legalább kitölti az idejét. Amikor az igazgató titkárnője hosszú ideig nem dolgozik, Juliane helyettesíti, és jól boldogul az aktákkal és időpontokkal. Egy napon dr Phillip Richternek segítségre lesz szüksége. Juliane nagyon igyekszik, de közben egyre dühösebb dr Richterre, akiről kiderül, hogy zsarnok. A események váratlan fordulatot vesznek.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
kifo2 ápr. 10. 08:01:09 8/10
Nekem tetszett. Voltak benne kínos és mulatságos jelenetek is. Olyan kínosak, hogy én is szégyelltem magamat a szereplővel együtt :-) A mulatságosak egy részében azért valamelyik szereplő kínosan érezte magát… Nehéz ezekről úgy beszélni, hogy ne lőjem le közben a poént. Például olyan sokszor volt valaki hiányos öltözetben vagy férfi létére női WC-ben, hogy az már refrénnek is tekinthető :-)

Egy csomó kiszámítható jelenet volt a filmben, de ez így volt jó, így volt „logikus” (az eddigi események alapján), minden más kevésbé hitelesnek hatott volna.

Például amikor egyik este Jule elment Jenshez, a barátjához, és az vonakodva engedte be, már tudtuk, hogy a barátnőjével, Bienével van. És nem volt meglepő, hogy később Biene könyvesboltjában kávézó részleg nyílt, melyet Jens látott el péksüteménnyel… Amikor az új főnök elküldte Julét a lakására, biztos volt, hogy találkozni fog ott vagy a (volt) feleségével, vagy a fiával.


Amikor filmismertető azt írja, hogy az „igazgató titkárnője”, akkor ezt úgy kell érteni, hogy több igazgató is van a cégnél, Philip talán a fejlesztési igazgató vagy valami ilyesmi. A címbeli „pokol” pedig arra utal, hogy nehéz olyan főnöknek dolgozni, aki egyik utasításával lehetetlenné teszi a másik utasítás végrehajtását, nem közli az elvárásait, de elvárja, hogy ismerjék, lehetetlen parancsokkal leplezi szerelmét, miközben az egyik munkatárs keresztbetesz, valaki a konkurenciát segíti, kémkedés és bizalomvesztés folyik…

2009 A pokol előszobája 7,4
2011 A pokol előszobája - Szigorúan bizalmas 7,7
2013 Vorzimmer zur Hölle III - Plötzlich Boss (nincs értékelve a port.hu-n)
Ugyanazok a színészek játsszák ugyanazokat a főszerepeket
8/10
kifo2 ápr. 07. 08:57:39 8/10
A második rész (2011) ma lesz a Story4-en 14:55-kor.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu