A program: Egy legenda bukása

Bakancslistához adom
The Program
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol-francia életrajzi dráma, 2015

Értékelés:

31 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Owl 2017 febr. 13. - 13:36:14 7/10
Ezt csak dokfilmként lehet értékelni, többen nem ad, annak viszont jó. A film jól kibontotta a doppinggal kapcsolatos hátteret, bemutatta azt a világot, amikor már minden az anyagnak és a kötelezõ eredményeknek van alárendelve.
Rita Oláh 2016 okt. 22. - 21:07:28
Nagyon tetszett a film. Csak annyit tudtam a történetrõl, hogy Amstrong doppingolt, és elvették tõle a gyõzelmeket. De nem tudtam, hogy milyen társadalmi szerepeket vállalt, pl. a rák ellen. Azt se tudtam, hogy beteg volt, ezért nagyon elszomorít, hogy a doppingolásával és ennek kiderülésével hiteltelenné vált ez a társadalmi munka is.
5/10
Atis88 2016 aug. 26. - 15:39:46 5/10
Nagy ziccer. Sokkal többet ki lehetett volna hozni ebbõl a sztoriból. Inkább egy dokumentum film. 5/10.
csvkata 2016 júl. 18. - 19:39:07
Lance Armstrong, a sokszoros Tour de France gyõztes kerékpáros és világszerte ismert hírességrõl 2012-ben kiderült, hogy szinte minden eredményét a teljesítményfokozó drogoknak köszönhette. Bukása nem egyszerû botrány volt, hiszen egy egész szervezet állt mögötte, amely fedezte és doppingszerrel látta el. David Walsh azonban mindent feltett arra, hogy lebuktassa ezt a hõst, és végül sikerrel járt.
A világ leghíresebb és legsikeresebb sportemberébõl vált a leghírhedtebb csalóvá Lance Armstrong, akinek tündöklésérõl és bukásáról Stephen Frears rendezett izgalmas filmet.
Lilla Hajas 2016 júl. 15. - 23:37:28
Szerintem teljesen jó a film, lekötött, emberi, hogyan változtatja meg egy sportoló személyiségét a siker túlhajszolása, vakmerõvé, zsarnokká teszi. Alapvetõen mégis pozitív maradt róla a véleményem, mert küzdeni nagyon tudott, és ez példaértékû, mert a dopping ellenére azért edzeni és tekerni csak kell....
8/10
zsebterminator 2016 jún. 14. - 22:00:05 8/10
Nem nagyon értem a film körüli fanyalgást ez a maga nemében egy minden tekintetben hiteles és príma film volt és még annak is egyértelmû lehet aki a Marsról érkezett vagy mondjuk nem ismerte Armstrongot.
Armstrong mint ember és mint sportoló tényleg nem ér még két pontot sem a film viszont egy erõs nyolcast simán. Megnézése erõsen ajánlott!
6/10
pihes 2016 jún. 13. - 15:03:53 6/10
Mint filmnek elkészített sportág (is), egészen lekötött, és nem untam.
Tudjuk, hogy a téma, az élsportolóknál, szinte, mindig egyforma.
Az idõ múlása, jól húzza elõre a filmet.
4/10
Biktop 2016 márc. 06. - 21:07:37 4/10
Hát ez a film... finoman szólva érdekes volt. Aki nem ismerné a történetet, az teljesen elveszik a filmben. Aki ismeri a történetet, esetleg látott is pár dokumentumfilmet, annak meg minden ismétlés lesz. Ez a film egy narrátor segítségével simán lemehetett volna egy Discovery Channel szerû csatornán. Mint mozifilm max. annyi lehet az erénye, hogy a színészek elég szépen visszaadták a karaktereket. De ezen kívül semmi.

Ok, egyetlen snitt-et azért megemlítenék. Amikor a rákból kigyógyult nõvel találkozik a könyvbemutatón. Az nekem is újdonság volt és a filmnek ez egyfajta csúcspontja volt. Kár, hogy pár másodperc alatt lezavarták...

Nagyon vártam a filmet, reméltem, hogy valódi jó kis sportfilm lesz, szépen felvezetett elõzménnyel, erre semmi. Csapongás, ugrások elõre az idõben... nagy csalódás.

Aki azt hiszi, hogy Armstrong-ról szól a film, annak elárulom, hogy csak részben. A másik fõszereplõ Ferrari doki.
5/10
Kirby Matt 2016 febr. 05. - 00:58:38 5/10
Többet vártam. Aki valóban kíváncsi a sztorira az olvassa el inkább David Walsh - Seven deadly sins címû könyvét, vagy ami mégjobb Tyler Hamilton könyvét a Secret race-t. Abban 100x jobban meg van írva ,magyarázva, levezetve minden. A karkterek is megformálódnak ott. Ebben a filmben nem igazán volt meg ez. A színész nagyon jól játszotta Lance-t, gyönyörûek a felvételek a versenyekrõl, látványos lejtmenet bevágások,csak a film maga nem valami szerethetõ. Senkinek nincs jelleme, tényleg csak mint egy dokumentumfilm light. Egynek jó volt mert imádom azt a korszakot,és érdekel a sztori is, de nem hiszem hogy még egyszer megnézném. Többet is kihozhattak volna belõle. Pl. Tyler Hamilton kulcsfigura Lance karrierjében és a késõbbi perben is, konkrétan 1 félmondatban van megemlítve. Vagy kicsit kidolgozni a csapattársak jellemét, Livigston,Hincapie,Rubiera,Heras, és kicsit az ellentéteket a nagy ellenfelekkel Ullrichal,Pantanival,Belokival. A könyvekbõl kiderül hogy mennyire lenézte õket. Bloatface,little shitstarter,stb... Vagy híres egymás elleni küzdelmekkel lehetett volna tarkítani, pl.Pornic-Nantes esõs ITT Ullrich ellen,a Beloki bukás, Mont Ventoux Pantanival, a kormáyos-sapkás bukás és feltámadás. Sokkal-sokkal jobb film lehetne ez, sajnálom de így csak jóindulatú 5/10.
1/10
benvenuto1 2016 jan. 31. - 01:09:03 1/10
Mint valami unalmas dokumentumfilm, aminek már ismerjük a tartalmát. Nem mond semmi többet, semmi személyeset, semmi emberit. A színészek arca sem árul el semmi különöset. Nincs mivel azonosulni, nem is háborít fel semmi, csak megtörténik, amit amúgy is tudtam.
4/10
Biktop 2015 okt. 17. - 19:48:33 4/10
Ha egy versenyen mindenki(!) megeszik egy-egy sós kekszet, akkor ebben az esetben az itt nyerõ illetõ jogosan nyert.