A rekonstruált emberek

Bakancslistához adom
magyar filmetűd, 15 perc, 2009

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Karinthy klasszikusa újragondolva: az örökkévalóság misztériumát megragadni vágyó szerves lények beszélőgéppel felszerelve, vászonra vetítve.

A film elnyerte a Van Más Kép Ifjúsági Film- és Videoklipfesztivál fődíját.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Vera920812 2019 okt. 10. - 13:04:31 Előzmény feketevipera
Hol lehet megnézni a kisfilmet? Elérhető valahol?
Vera920812 2019 okt. 10. - 13:00:06
Sziasztok! Elérhető valahol a kisfilm? Nagyon szeretném megnézni, de nem találom sehol :(
adamnagysweetmovie 2012 jan. 03. - 23:39:56 Előzmény feketevipera
Biztos nem a 01.10-es mûsorsávban láttad. Persze felvehetõ, de ennyi erõvel az alkotmány halotti torát is adhatták volna csúsztatva, hajnalban, aki akarja, vegye fel. Viktornak biztos van videója, hogy felvegye.
feketevipera 2010 okt. 04. - 19:52:52
Érdekes "szösszenet" volt, hasonlóan izgalmas stílusban. Elgondolkodtató történet, hogy az emberek mennyire elszántan keresték annak a titkát, hogyan élhetnek az örökkévalóságig ilyen-olyan felvételek segítségével. Ez a vágy még az életvágynál és a logikánál is erõsebb, hiszen - ahogyan azt hallhatjuk - miután megvolt a nagy titok megoldása, az embereknek már nem volt érdemes élniük. Vagyis azt mondhatjuk, hogy maga a folyamat fontosabb volt az emberek számára, mint a cél. Létrejött a "szervetlen ember", amely szinte önmagától létezik, mozog, túllépi és túléli alkotóját (én ebben egyfajta parafrázist látok, minden olyan történet feldolgozását és összesûrítését, amelyben a mester akarva-akaratlanul önmaga pusztulását is okozza azzal, hogy megalkot egy magánál fejlettebb teremtményt). A "szervetlen ember" sokkal több mindenre képes, mint teremtõje: kvázi "örök életû", és egyetlen gombnyomással visszafelé is végre tudja hajtani a cselekvéseit (ld. a felvételen a délutáni lakmározás visszafelé is lejátszott pillanatai). A rekonstruált emberek nem hosszú alkotás, mindenki megnézheti, szánhat rá pár percet az életébõl.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu