A remény paradicsoma

Bakancslistához adom
Paradies: Hoffnung
16 éven aluliak számára nem ajánlott osztrák-francia-német filmdráma, 100 perc, 2013

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

A tizenhárom éves Melanie (Melanie Lenz) egy szigorú szabályok szerint működő fogyókúratáborban tölti vakációját, miközben anyja fiatal fekete férfiakkal szórakozik Afrikában. Melanienak látszólag csupán egy problémája van, mégpedig az, hogy túlsúlyos - valójában azonban ez a legkisebb gondja. Bár a tábor épületének szürke falai cseppet sem emlékeztetnek a paradicsomi Édenre, Melanie mégis komoly terveket sző: eléri az álomsúlyt és terhétől megszabadulva belekóstol az élvezetek kamasz világába. Kemény edzések és táplálkozási tanácsadások, párnacsaták és két félig elszívott cigi között bekövetkezik, amire már régóta vágyott: szerelmes lesz. Imádata tárgya a tábor ötvenes éveiben járó groteszk orvosa, akit minden lendületével és gyermeki ártatlanságával próbál elcsábítani.

A Remény Paradicsoma, Ulrich Seidl boldogságkeresés trilógiájának harmadik és egyben befejező része. A részeket elsősorban az érzelmileg elidegenedett világunkban történő, sajátos boldogságkeresés metaforája köti össze, illetve az, hogy az egyes filmek főszereplői rokonok; az első részben kenyai szexturistaként szerelmet kereső hölgy lánya, a harmadik rész főszereplője, a második részben pedig nővérét, Anna Mariát ismerjük meg.
Bemutató dátuma: 2013. október 3. Forgalmazó: Anjou Lafayette

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

    2013
    Arany Medve jelölés: Ulrich Seidl

Hozzászólások

Szerinted?
Gipsy Danger 2013 dec. 27. - 20:19:03
Az elõzõ két részt még nem láttam, így a szálakat nem tudom összevarrni, de ez a rész önmagában elég kusza.

SPOILERT is tartalmazhat

Oké, hogy nincs eleje, mert az az elsõ két rész, de vége sincs! Mintha elment volna az áram a film nézése közben.
Kell hozzá egy bizonyos hangulat és nem kell tõle sokat várni. Szex nincs benne, és a lányok sem vetkõznek túlságosan, még mielõtt valaki azért nézné meg. A duci lányok aranyosak, némelyik szimpatikus, a többiek nem, bár igazán csak 2 lány körül forog a film, no meg a doki körül, aki kiköpött Luca Di Montezemolo (a Forma–1-es Ferrari istálló elnöke).

SPOILER vége

Ahogy mondani szokták, lassan építkezik a film. Én rászántam az idõt, még egyszer biztos nem nézem meg, de egynek elment.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu