A remény városa

Bakancslistához adom
City of Hope
amerikai filmdráma, 124 perc, 1991

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

A remény városa egy tipikus amerikai kisváros, ahol az egyik régi épülettömb útjában áll egy hatalmas kereskedelmi központ felépítésének. A területet a földdel akarják egyenlővé tenni, és úgy tűnik, hogy hiába a remény, pénzért minden megvásárolható. Wynn, a város egyik tanácstagja ugyan kitartóan ellenáll korrupt kollégái egyre súlyosabb nyomásának, de végül már ő sem tudja eldönteni, hogy mi a különbség jó és rossz között.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
SandCreek 2015 aug. 29. - 18:54:52
Sokszereplõs, több cselekményszálat érdekesen szõ egymásba és sajátos kisközösségi szellemet áraszt. A képzeletbeli város lakóinak ismerõs problémákkal és ütközõ érdekekkel kell szembenézniük. Az operatõri munka jelentõs, a szereplõkre való ráközelítés majd azok otthagyása és újra felbukkanása izgalmas drámát kínál. Kevés erõszakot mutat, viszont a feketéket és fehéreket sok empátiával és jól árnyaltan ábrázolja. Eszembe juttatta a "Nepperek"-et, ami 4 évvel késõbb készült és jóval keményebb, szókimondóbb. John Sayles más dolgokat mutat, pl: higgadt érvelés, a nehéz feszült helyzetekben a jó kompromisszum keresése, több helyzetkomikum.
Valamennyi szereplõ hangsúlyos, tulajdonképpen az egymásrautaltságuk adja a szövevényes történet kulcsát. Érdemes megnézni.