A rémkirály

Bakancslistához adom
Der Unhold
francia-német-angol filmdráma, 118 perc, 1996

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

Abel árva gyerek. A Szent Kristóf Internátusban nevelkedik. Mivel szeretet nélkül él, korán megtanul védekezni. Meggyőződése, hogy Isten feladatot adott neki. "A sors kegyetlen, de az én oldalamon áll" - vallja, s ez az érzés megsegíti a megpróbáltatások idején. Párizs külvárosából kerül a frontra, s csakhamar a németek fogságába esik. Kelet-Poroszország erdeiben, tavainál elveszett gyerekkorának sokszor megálmodott vidékére talál. Abel számára felszabadulást jelent a fogság. Kedvére kiélheti az állatok iránti vonzódását. Hamarosan megnyílnak előtte Kaltenborn gróf ősi fellegvárának kapui is. Különös tündérkertben érzi itt magát, mágikus lények, óriások és vadállatok veszik körül. Igazi küldetése ekkor teljesedik be: fiatal gyerekeket gyűjt össze, hogy a kastély falai közt kiképezzék őket a Birodalom jövendőbeli elit hadseregének katonáivá. Abelre ekkor ragad a Rémkirály név...

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Sadenal 2014 dec. 19. - 21:50:30 8/10
Én Nyman-zenéje miatt néztem meg ami bár szegénykésen szól a háttrében (vagyis eredetibe kellett volna nézni HD-ben), remekül festi alá a filmet, amiben Malkovich nagyon jó, de maga a film is igen érdekesen mutatja be a 2. VH-t, egy pedofilon keresztül. A vége a filmnek különösen tetszett, ahogy a monológok is.


8/10
7/10
Újvállalkozó 2014 júl. 21. - 21:30:23 7/10
7/10

Nekem tetszett, elgondolkodtató volt.
7/10
friarx 2011 dec. 27. - 18:27:11 7/10
Megj: nem spoiler, a film megértéséhez ezeket is tudni kell... meg a regényt elolvasni.
Filmnek nem rossz film, de a regényhez képest nem is igazán jó. Csupán a regény lényegét nem ábrázolja a film: az ártatlan pedofil belsõ érzéseit, pl. amikor a kisfiúk levágott haja közé veti magát a fõhõs és a hajillat orgiában fürdik, vagy amikor a kisfiúk nemi szervét tanulmányozza... És mivel pont ez a vonulat nincs ábrázolva, ezért magának a regénynek a mondanivalója is elvész, ti. a nácizmus groteszk rajzolata, amely kivételesen nem a haláltáborok meggyötört hústömegén, hanem az ártatlan kisfiúk "friss húsán" keresztül mutatja be az államgépezet szintjére emelt húsdaráló abszurd valóságát.
Azaz, ez is egy olyan film, mint az 1984 -- elõször a regényt kell elolvasni hozzá, a film csak segít elképzelni az egészet, de a regény gerincét sajnos nem sikerült megfilmesíteni. Pedig magas labda volt. 7/10 a filmnek, 5/10 a regényhez képest.
8/10
sanderb 2011 aug. 29. - 16:33:55 8/10
Meglepett, hogy ezt a filmet ennyire nem ismerik itt a Porton sem, vagy legalábbis nem kommentelte még senki. Pedig figyelemre méltó alkotás, mint általában Schlöndorff filmjei. A történet érdekes, nem hétköznapi: egy szintén nem hétköznapi ember életét ismerhetjük meg, aki az élet és a történelem viharában hánykolódik, de a hullámok valahogy nem akarnak összecsapni a feje fölött... 10/8
10/10
Von-tolla 2009 szept. 17. - 20:45:10 10/10
Üdv!

Megvan-e valakinek ez a film DVD-n, és át tudja-e nekem írni? Ha van, aki tud segíteni, kérem írjon a von-tolla@hotmail.com címre! Köszönöm!