A részeg angyal

Bakancslistához adom
Yoidore tenshi
japán filmdráma, 105 perc, 1948

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A háború utáni nyomorúságban, aki változtatni akart az életén, legfeljebb törvénytelen úton tehette. Így került a japán filmben is az érdeklődés középpontjába a gengszter, azaz a mai yakuza figurája. A fiatal tüdőbeteg gengszter, Matsunaga és az öregedő részeges külvárosi orvos, Sanada kapcsolatának - Dosztojevszkij szellemét idéző - feltárásakor Kurosawa mégsem a bűnre, hanem inkább az igazság keresésére és hősei önmeghatározására helyezi a hangsúlyt. Matsunaga, akit bandabeli pozíciójától s barátnőjétől is megfoszt az orvost megfenyegető Okada, sajátos megtérésével és bizonyítja, hogy képes volt megváltozni s kitörni környezete mocskából.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
adamnagysweetmovie 2010 nov. 18. - 13:46:22 9/10
Az alkoholista orvos szilárdan hiszi, hogy a józan észbe kapaszkodva ki evickélni a bûn, nyomor és ösztönlét mocsarából. Erre a hitre leginkább neki van szüksége, de másokat is megválthat vele.

Határozott cselekményvezetésû, történetmesélõs Kurosawa-darab. Ez jó is meg rossz is. Jó, mert jobban fenntartja a mai nézõ figyelmét is, viszont talán kevesebb a színes mellékszereplõ, az apró életképek és a drámai hangnemváltások.

A fõhõs ellentmondásossága és a környezet naturalisztikus, valósághû ábrázolása miatt tetszett különösen a film.
gabroca 2008 aug. 03. - 22:54:19
keresem a filmet - gszabo1@invitel.hu
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu