A rombolás ideje (Az építész)

Bakancslistához adom
The Architect
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 82 perc, 2006

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Leo Walters építész házassága romokban hever. A felesége boldogtalan és sokszor indulatos, a fiuk, Martin pedig kimarad a főiskoláról és az idejét egy meleg sráccal múlatja, miközben magának sem meri bevallani másságát. Leo lánya, Christina ráadásul már nagyon szeretne nőként viselkedni és érezni, ezért mindent elkövet, hogy felszedjen valakit. Eközben még egy nő mindenáron le akarja romboltatni Leo egyik egykori munkáját, azt a lakóépület tömböt, amely immár nem ugyanaz, mint régen. Vajon Leo családja, vagy a munkája fog összeomlani először?

Stáblista:

Szereplők

Tonya Neely
Christina Waters
Martin Waters

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
port_boy 2022 szept. 03. - 20:15:25
Bajokat, problémákat rámoltak egy helyre. Egy filmbe. A megoldáson mindenki gondolkozhat maga.
tortura 2019 jún. 04. - 15:18:55 Előzmény Magda Gera
Nekem is ez volt a gondom vele. Így élvezhetetlen. az egész, abba is hagytam.
Magda Gera 2016 jan. 03. - 19:33:53 Előzmény Misker
Kedves Misker!

Hogyan tette helyre az elcsúszott képet és hangot?

Van egy rendkívül értékes házi videónk (néhai édesanyám beszél rajta), és nagyon nincs szinkronban a kép ás a hang. .VOB kiterjesztés, ha jól tévedek.

Mit tanácsol, mit tegyek?

Elõre is köszönöm,

Magda
Misker 2013 máj. 28. - 20:10:50 Előzmény Bálint3
Gyári eredeti DVD? Csodálkoznék. A bizonyos 700 MB-os cucc (amirõl itt nem illik beszélni) csúszott, az egy dolog, de az annak a hibája, aki rosszul rakta össze, szerintem. Azért viszont nincs jogunk reklamálni. Én korrigáltam a lejátszóprogrammal a hang idõeltolását.
Bálint3 2013 márc. 24. - 23:30:22
Talán még élvezni is tudtam volna a filmet, ha feliratos lett volna. Életemben ilyen botrányos szinkront még nem láttam, mozog a szájuk, félmondatok, sõt több is elhangzana, mire a szinkronhang megjön, rá sem hederítve a szájmozgásra.
Misker 2013 márc. 10. - 12:14:41
Pedig én kedvelem az ilyen hangulatú filmeket, de aki pörgést vár, az valóban ne fáradjon vele. Az is lehet, megfelelõ nézõi hangulat is szükséges hozzá.

Lehet, sablonokat dolgoz fel, de attól még rá lehet hangolódni. Majdnem azt írtam, megoldást sem kínál, de azért annyit elárul, hogy ha nagy a baj, akkor inkább rombolni kell, majd újraépíteni. Ez is marhára sablonos, de mindegy.

Én Hayden Panettiere miatt vágtam bele, akit a Hõsökben megkedveltem, utána a filmjei között tallózva erre akadtam. (Vagy például a Nashville címû sorozatra, amit azóta is nézek, ez jelenleg is futó sorozat. Csak azért említem, ha valaki szintén érdeklõdne a leányzó iránt.)

Spoiler.
--------------------

Az építész valamit nagyon elrontott, rosszul épített fel egy lakótelepet, plusz még a saját életét is. Felesége már idegrohamot kap tõle, tányérokat tör, válni akar, õ meg ezen csak csodálkozik. Fia a saját neme iránt érdeklõdik, emiatt küzd önmagával, azt sem vette észre. Lánya szereti, de mintha azt sem tudná jól viszonozni, a lány szeretethiányos. Mágnesként tapad rá egy másik férfira, aki egy kellemetlen eseménynél a védelmére állt. De nincs szerencséje, a fickó vagy meleg, vagy nem tudni miért ódzkodik tõle, jól megtépázva ezzel szegény lány nõi önbizalmát, ami pedig láthatóan teljesen alaptalan, egy ilyen vonzó nõ esetében. Elhangzik a lány szájából a kulcsmondat, hogy otthon nem foglalkoznak egymás dolgaival, nem kell annyira hazasietni.

Az építész hozzáállására jellemzõ, hogy a lakótelep felújítását úgy tervezi meg, hogy még csak el se ment a helyszínre, de azért õ tudja, hogy mi lesz jó az ottani embereknek. A bontásért lobbizó nõ jelenlétében a felesége kénytelen leugatni, hogy kapjon már a fejéhez.

Végül mégis megnézi a feketék lakta telepet, utána õ maga is aláírja a bontási petíciót, és ezzel még nincs vége, mert a szakmai kudarc után, az egyik épület tetején váratlanul a fiával találkozik össze, ahol korábban öngyilkos lett a fiú elsõ partnere. Itt aztán lehet találgatni, hogy mire gondolnak, minek mentek oda...
1/10
redjohn 2011 máj. 15. - 01:02:04 1/10
Eszméletlen vontatott, és semmi értelme nem is volt ennek a filmnek. Tiszta idõ pazarlás volt ebbe belenézni.
drake1713 2011 ápr. 05. - 10:55:07 Előzmény feketevipera
Honnan tudom letölteni ezt a filmet ???
Valaki legyen szíves válaszoljon
feketevipera 2010 dec. 07. - 19:34:46
Nekem nem igazán tetszett a film, eléggé semmilyen volt. A történetnek se füle, se farka, unalmas volt a cselekményvezetés (bár helyenként lehetett érezni azt a törekvést, hogy igenis mutatni akartak valamit), a színészek sem játszottak valami jól, még Isabella Rossellini is nagyon halovány volt. Az volt az érzésem, hogy a rendezõ csak belekapott a témába, de nem tudta olyan mélységben ábrázolni a problémákat, hogy tényleg állásfoglalásra vagy bármiféle érzelmi azonosulásra késztesse a nézõt. Egyszóval azt vallom, mással is eltölthettem volna ezt a másfél órát, mint ezzel a filmmel.