A rózsa vére

Bakancslistához adom
magyar filmdráma, 100 perc, 1998

Értékelés:

31 szavazatból
Szerinted?

A napjaink vidéki Magyarországán játszódó történet krimi- és maffiafilmes elemeket egyaránt felvonultató film. A történet Magyarország észak-keleti sarkában, Tiszaháton játszódik. A táj varázslatos, az emberi kapcsolatok őszinték. A rendszerváltás óta azonban ez a vidék is sokat változott, a nyomasztó szegénység sok embert kényszerít tiltott dolgokra. Anita, a gyermekét egyedül nevelő falusi kocsmáros gázolajat csempészik át éjjelente Ukrajnából. Barátja, András a megyeszékhely zöldséges piacát uralja, de egy napon ő is beszáll a csempészésbe. Nem sokkal később befellegzik az üzlet. A férfin a közeli bár tulajdonosa segít: ha Ukrajnából áthoz egy csomagot, akkor talpra állítja. A bárban összeismerkedik egy ukrajnai zenésszel, Alexszel. Anita és Alex között azonban szerelmi szálak szövődnek. Együtt mennek át Ukrajnába a csomagért. András rájön, hogy megcsalták és utánuk megy. Agyba-főbe veri Alexet, a lány menekül, András utána. A megbízók a csomag után érdeklődnek, András hamarosan megkapja tőlük a vörös rózsát...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
M41 2150 szept. 10. 22:15:14 10/10
Ez egy Nagyon jó film!!! A film legnagyobb hangulatát a tiszaháti környezet adja! A színészek közül Barkó György alakítása valami zseniális! Hihetetlenül jól játsza az igazi falusi öregembert, aki még őrzi a régi hagyományokat, ismeri a régi mondákat. Az alakja tényleg olyan, mint valami népmesében látható öregemberé. Természetesen Gáspár Sándor, Nagy-Kálozy Eszter, Moór Marianna, Szélyes Imre, és a többi színész alakítása is zseniális! És a Republic zenéje is nagyott dob a film hangulatán. A helybéli statiszták között szerintem ott voltak azok a személyek is, akiket a Kerekek és lépések című sorozatban láthattunk.
Nekem nagyon tetszett a film!!!
10/10!!!
Xxy92 2019 dec. 14. - 02:34:22
Örülök, hogy a Duna tévé néha mer még ilyen gyöngyszemeket is vetíteni, nekünk, értelmes filmekre váróknak. S ezzel talán tudatosan, talán nem, de vállalja a nézőszám tekintetében vett totális bukást is. Én mindenesetre köszönöm!
9/10
Nótárius 2018 szept. 23. - 00:05:50 9/10
Kortörténetin dokumentarista hitelű,
drámai feszültségű, fontos és erős hatású film; esendő emberségű, életvalóságú karakterekkel; hol nyersen realista, hol pedig festői áttűnésű képi világgal. Véletlenül találtam rá, de nagy kár lett volna kihagynom!
A Republic együttes meg: természetesen 10-es!
10/10
luci87 2016 júl. 26. - 08:48:10 10/10
Én fõleg a Republic zenéje miatt néztem meg a filmet,de nem bántam meg,érdemes volt, nekem tetszett.