A Rózsaszín Párduc átka

Bakancslistához adom
Curse of the Pink Panther
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-amerikai vígjáték, 106 perc, 1983

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Dreyfus főfelügyelő talán még sosem volt ilyen boldog - Clouseau felügyelőnek ugyanis nyoma veszett. Dreyfus titokban azt reméli, hogy nem is kerül elő, ezért nagy szenvedést okoz neki, hogy az eltűnt személy - jelen esetben Clouseau - utáni neki kell nyomoznia. Ám hogy ne legyen hiány balfácánokban, Dreyfus versenyt hirdet a legrosszabb nyomozó címért. A versenyt Clifton Sleigh, egy New York-i zsaru nyeri... Mondanunk sem kell, hogy mindeközben a híres Rózsaszín Párduc drágakövet ismét ellopják. A csapat nyomozásba kezd.

Stáblista:

Szereplők

Sir Charles Litton
George Litton
Dreyfus főfelügyelő
Lady Litton
Balls professzor
Clifton Sleigh
Jacques Clouseau
Juleta Shane

Hozzászólások

Szerinted?
tombenko 2012 ápr. 21. - 18:07:58
Köszönjük a kimerítõ kritikát. Mondd, láttad már egyáltalán?
1/10
mansons 2012 ápr. 21. - 16:48:29 1/10 Előzmény Grigorij
ez mekkora fos... elkapcsolási faktor!
8/10
Grigorij 2011 jún. 28. - 12:24:46 8/10
Lássuk be, a közölt tartalomnak sok köze nincs a valósághoz...
Dreyfus nem hirdet semmiféle versenyt, hanem miniszteri utasításra az Interpool szuperszámítógépével megkeresteti a legzsenibb nyomozót. És mivel manipulálja a bevitt adatokat - hogy a gép nehogy megtalálja a legjobb nyomozót, mert az esetleg megtalálja Clouseau-t - a legjobb nyomozó egy Clouseau-hoz hasonló idióta lesz.... És amikor az elkezd "nyomozni" elszabadul a pokol! A film gyakorlatilag A rózsaszín párduc nyomában folytatása és a sorozat méltó lezárása! Az amerikai idióta az elõzõ rész tévériporternõjéhez hasonlóan végigjárja a régi szereplõket, akik többsége szintén megpróbálja megakadályozni Clouseau megtalálását.
Roger Moore pedig mindössze eljátszik kétszer egy percnyi utalást arra, hogy valójában õ lenne - plasztikai mûtét után - Clouseau... De ez valójában nem hangzik el a filmben, erre csap pár "aranyköpés" és mozdulatsor utal - ami kizárólag a sorozat korábbi részeit ismerõk számára "jön át".
Az egyik nagyon jó RP film, sajnos szintén Peter Sellers halála után.
(Aki kíváncsi még egy folytatásra, annak ott van a Rózsaszín Párduc fia Roberto Benignivel, Herbert Lommal és Claudia Cardinale-val aki a szintén elhunyt Elke Sommer szerepét, Maria Gambrellit játssza, akivel az ELSÕ részben forgatott együtt Peter Sellers és a történet szerint van egy gyerekük...)