A Sherwoodi erdő titka

Bakancslistához adom
Beyond Sherwood Forest
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott kanadai kalandfilm, 93 perc, 2009

Értékelés:

59 szavazatból
Szerinted?

Helyszín: a XII. századi Anglia. A sötét középkorban, a fekete mágiák idején élt egy nemes lelkű, harcos ifjú, akit Robin Hoodnak hívtak. Neve ismerősen csengett minden elesett számára és a nép megmentőjeként tartották számon. Ám a nemesség nem nézte jó szemmel Robin Hood tetteit, ezért elhatározták, hogy véres hadjáratot indítanak a lázadó és annak emberei ellen. A városlakók szíve persze ekkortól kezdve tele lett félelemmel és a véráztatta utcák után a Sherwoodi erdő mélyén folytatódtak tovább a harcok.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
m.kaladze 2019 máj. 15. - 00:39:00 Előzmény HarleyQuinn
Igazad van, egy dolgot kivéve Oroszlánszívű Richárd és János valós személyek voltak, és lehet Robin Hood is létezett (olvasd el Oldbone) komentjét, persze nagyon sok a kitalált legenda is. Maga a film pocsék.
1/10
HarleyQuinn 2017 okt. 19. - 15:06:22 1/10
Még a sárkánnyal lett volna a legkevesebb baj, ha igényesen megcsinálják és készül hozzá egy jó sztori. Robin Hood is csak mese, ennyi erõvel adhatnak hozzá sárkányt is, az úgyis passzol a királyokhoz meg a középkorhoz. :D
Ez a film nem attól rossz, hogy sárkányt kevertek Robin Hoodhoz, ez sárkány nélkül is csak egy rakás szemét lenne.
1/10
HarleyQuinn 2017 okt. 19. - 14:57:11 1/10
Túlzás a 4,5-ös értékelés, nagyon jóindulatúak voltatok. Örültem, mikor megláttam, hogy Robin Hood filmet adnak, gondoltam akkor csak jó lehet. Nem volt. Az elsõ perctõl kezdve rettenet. Kb. a Zs-kategóriás Megacápa vs. Óriáskrokodil filmek szintje... alatt van hárommal. Mert azokat poénból csinálják és az unatkozó emberek jókat röhögnek rajta. De ezt a rakás sz**t komolyan gondolták... Noname, jellegtelen színészek, az amúgy is halálosan idegesítõ, szerencsétlen karaktereken még rontottak egyet a még irritálóbb magyar szinkronnal, bár eredetiben sem lehetett túl jó élmény.
Robin se nem jófej, se nem jóképû, se nem jó harcos, se nem okos, egy szerencsétlen, bubihajú béna majom. Mellé kaptunk egy visszavonult pankrátort bottal, egy néma cigánygyereket, meg egy nyünyörgõ-sápítozó Meriennt, akinek a szerepére valszeg behívták az utcáról az elsõ nõnemû lényt, aki épp arra sétált.
Roppant bosszantó volt az egész fõszereplõ-gárda, bíztam benne, hogy a \"sárkány\" elsõ támadása alatt kinyírja az összeset és vége lesz a filmnek. Ehelyett kaptunk egy vérlázítóan gagyi harci jelenetet, ahol Robin kilõtte az összes játéknyilát a PDA-val animált \"sárkányra\", a többiek pedig felváltva csapkodták botokkal. Természetesen a \"sárkány\" lemészárolta a fél falut, aztán elmenekült.
Plusz voltak olyan apró figyelmetlenségek is, mint pl. mikor a pap kiment lecseszni Robint, hogy milyen korán kelt. Ehhez képest már bõven világos volt, és mivel télen, de minimum késõ õsszel játszódott a film, ezért a \"korán\" kb. reggel 9-kor lehetett. De sebaj, ez igazán nem számított volna, ha egyébként nyújt a film bármi értékelhetõt. De nem.
Az elsõ sárkányos harc után döntöttem úgy, hogy inkább alszom egy jót, a háttérben meg majd lemegy a film. De olyan bosszantó volt, annyira sz*r, annyira végtelenül fertelmes, hogy el kellett kapcsolnom, mert még elaludni sem tudtam rajta.
Ezek a párbeszédek, a \"poénok\", a harci mozdulatok, a karakterek, a színészek, az animáció... ez az egész úgy, ahogy van, egy bûn az emberiség ellen. Ezzel vallatni lehetne, annyira rossz. 1/10, de ha lehetne, mínuszt adnék...
2/10
pppppppppppppp 2015 febr. 02. - 22:07:27 2/10
Az elõbb kimaradt a 3.: Robin Hood magyar hangjánál gusztustalanabbat nehezen tudnék elképzelni. Van valami nyálas a hangjában, amitõl szó szerint hányinger kerülget. (ez a faszi szerepel valamelyik mostanában gyakran adott reklámban is)
2/10
pppppppppppppp 2015 febr. 02. - 22:02:05 2/10
Ezt a gagyi szemetet!
1. Mit keres ebben sárkány, meg egyéb csodalények? Ennek annyi köze van Robin Hoodhoz, hogy ellopták a nevét.
2. Ezek a már-már Asylum színvonalú animációk benne... tragédia.
m.kaladze 2013 szept. 05. - 13:21:25
Mi ez a ló**sz már bocsánat. De add ha valaki fantasy filmet akar, ne Robin Hood-ból csináljon fantasyt. Akkor már a meseautót is keverjük össze pld. az Avatarral??? Tudni illik Oroszlánszívû Richárd és testvére János valós személyek voltak.. Mi ez a Sárkány baromság???????!!!! Ez a film viccnek is rossz, sõt filmnek sem nevezném. Ennek ellenére benéztem mint minden filmet és azon tûnõttem hogy tudod valaki ilyet kitalálni..
csinema 2011 szept. 10. - 21:42:37
Szombaton fõmûsoridõben miközben a másikon az X-faktor megy tényleg ezt a filmet adja le a TV2 ???

ezzel a ZS kategóriás viccel akartak nézõket szerezni az x-faktor elõl?
nem értem a taktikát...

viszont vígjátéknak fergeteges
tökéletes szórakozást nyújtott reklámokban a "nívós" színészek, a "klisémentes, fordulatos" forgatókönyv, és "korszakalkotó" filmtrükkök bizarr egyvelege, a mosógépbõl minden jelenet elõtt frissen kivett makulátlanul tiszta ruhákról nem is beszélve
1/10
greghouse 2011 szept. 10. - 17:46:55 1/10
Eeeegen...dehát a legenda a lényeg. Népi hõs. Milliónyi feldolgozás, annyi sztori amennyit akarsz (merthogy regény sohasem volt róla, csak legendák), ki tudja, mi igaz, de nem is a valóságtartalma a lényeges. (Bár ha Robin Hood, számomra a Kevin Costner/Sean Connery ugrik be, illetve ennek paródiája, Mel Brooks "Men in Tights" (kb. Férfiak szûk harisnyanadrágban, vagy ilyesmi).
Rózsa Sándor is peckes fekete Oszter Sándorként él az emlékezetben, pedighát millió leírásból tudjuk, hogy kicsi, vöröses hajú kese bajszú emberke volt, nem egy lányálom. Dehát kit érdekel. Tényleg.)
oldbone 2011 szept. 10. - 17:26:53 Előzmény volkodlak21
De ki is volt valójában?
A „kis tréfa” szerint Robin Yorkshire-ben halt meg. Ám a ballada kapcsolatba hozza Nottinghammel és a Sherwoodi erdõvel is. Egy másik irat viszont arról tanúskodik, hogy egy valódi Robin Hood nem csak Yorkshire-ben halt meg, hanem ott is élt. A megyének egészen a középkorig visszanyúló archívuma van, és egy Wakefield nevû településen bejegyeztek egy Robert Hood nevû lakost. Az irat 1309-bõl való, és kétszer esik benne említés a Wakefieldi Robert Hoodról. Középkori latin nyelven íródott. Az angol fordítás, amit a Yorkshire-i Régészeti Társaság készített, és az elsõ említés egyértelmûen így szól: Robert Hode kiontotta Henry Archer neje vérét, amiért tizenkét penny pénzbírsággal sújtatik.
Forrás: http://www.ng.hu/Root/Sites/NationalGeographic/Civilizacio/2010/04/Robin_Hood_legendaja
Ford Mustang 2011 szept. 10. - 15:42:05
Ma leadják igen.
Csekély értelmû medvebocs 2011 aug. 29. - 10:40:11
Így van.
volkodlak21 2010 aug. 08. - 21:45:41 Előzmény inbruges
Ez hol jobb, mint a Kevin Costneres??? Kifejthetnéd nekem. Kezdjük ott, hogy mióta hívják Robint Robertnek.
1/10
bodri_ 2010 ápr. 16. - 03:27:32 1/10
Ez a film minden tekintetben übergagyi. ;)
inbruges 2010 febr. 08. - 13:28:44
Az Errol Flynn féle legendás 1930-as évekbeli filmhez képest gyengécske, viszont sokkal jobb mint amit Kevin Costner forgatott a 90-as években, s jobb mint a nemrég készített tv filmsorozatocska. 10-bõl 6 pontot adnék rá, nem értve, mit keresett a sztoriban a sárkány...bodorság volt ilyen fantasztikus marhaságot beletenni..
fecc22 2010 febr. 08. - 12:18:38 Előzmény sosi666
Én már ott kezdeném, h mit keres ebben a filmben egy sárkány? A Robin Hood filmekben nem sokat látni...
6/10
sosi666 2010 febr. 01. - 15:18:44 6/10
Ja és az azért tetszett, hogy a tizenkettes karika mellett a sárkány 4-felé tépett egy csávót úgy hogy teljesen mutatták.(Itt egy kis anyag az ORTT-nek:D.)
6/10
sosi666 2010 febr. 01. - 14:48:38 6/10
Szerintem elég gyenge volt és nem értem mi köze ennek a már szinte misztikus filmnek Robin Hoodhoz na mind 1 egyszer nézhetõ film 6/10.
AvatáR Gil Maerth 2010 febr. 01. - 12:35:56
RPG + hatásvadászat + mitológia = Film
egyes ruhák nem stimmeltek. :(
és sztori is néha kesze kusza (szív, dezmora, etc)
Kissé olyan érzésem volt, mintha ez egy jobb "A király nevében" feldolgozás lenne - orkok nélkül!

Na de most már a Russel Crowe-os mozin a sor, hogy megújítsa a mondát.
Mert a kategóriában marad a legjobb a Kevin Costner-es!

10/6,5
8/10
Dark Hero 2010 febr. 01. - 12:32:36 8/10
Szerintem jó kis film volt, bár ez a fantasy-s beütés nem igazán passzol Robin Hooddal, emlékeztetett arra a béna robin hood sorozatra. Viszont a CGI sárkány jól nézett ki, ráadásul részben Katharine Isabelle játszotta, aki az egyik kedvencem (meg is lepett, hogy õ is szerepel a filmben, ugyanis ide nem írták ki). Erica Durance is egész jó Marion volt. Szóval nem olyan gáz a film.
7/10
tibicamon 2010 febr. 01. - 00:24:27 7/10
Annak ellenére, hogy nagyon le van pontozva, szerintem ez egy igen is kellemes film volt. Eléggé misztikus módon közelítette meg Robin Hood-ról az eddig bennem kialakult képet. Mágia meg "csodaerdõ" Sherwood mellett 1 órányi járásra. Engem lekötött... 7/10
Összes hozzászólás
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu