A sivatag románca

Bakancslistához adom
Un 32 aout sur terre
kanadai romantikus dráma, 88 perc, 1998

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Simone (Pascale Bussieres) fiatal kanadai lány egy súlyos baleset hatására újragondolja az életét. Szembesülve a halál közelségével úgy dönt, ezentúl mindent másképp fog csinálni. Otthagyja a munkahelyét, lemondja tervezett olaszországi útját, és megkéri legjobb barátját, Philippe-et (Alexis Martin), hogy legyen a születendő gyermeke apja. Philippe-nek ugyan van barátnője, de végül beleegyezik a dologba, egy feltétellel: a gyerek a sivatagban foganjon meg. Simone és Philippe tehát elutaznak Salt Lake Citybe...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Tibag05 2013 jún. 03. - 16:19:09 Előzmény Zizibizi
"Otthagyja a munkahelyét,a gyereke a sivatagban foganjon meg..."

Egy ilyen baleset után? sok gondja lehet!
1/10
Zizibizi 2012 aug. 25. - 15:13:59 1/10
Borzalom a köbön !!!! Tulajdonképpen mi a fenérõl akart szólni ez a film?
10/10
diop 2012 aug. 14. - 13:47:31 10/10 Előzmény olahmiki1959
Más szint, bocsánat korrigálnék, nem a Te világod. Én érdekesnek találtam ezt a filmet. Atmoszférikus, ahogyan ezt az a pár kiválasztott mondaná. Engem megérintett. :]
1/10
Joli213 2012 aug. 13. - 20:59:19 1/10 Előzmény olahmiki1959
Köszönöm!
:-)
olahmiki1959 2012 jún. 26. - 03:35:10
Érdekelne, hogy ki a bánat, és miért adott erre az õrületre 8 pontot? Mûvészfilmnek nem elég mûvészi, csak hosszú és unalmas, thrillerrõl szó sincs, drámának meg nevetséges, és agyrém.
Nem érdekel a spoiler, aki megnézi ezt a minõsíthetetlen, filmes nyersanyagra készített rettenetet, az magára vessen, és nyugodtan haragudjon meg rám, ha úgy érzi, hogy valami "nagy titkot" árultam el idõ elõtt.
Két, bátran idiótának nevezhetõ kanadai ember - egy férfi és egy nõ - kóvályog a hófehér, sós, amerikai sivatagban, ahová azért utaztak, hogy a nõ rávegye a férfit, hogy "csináljon neki gyereket".
Ez az alapötlet, de a film érdekessége ebben körülbelül ki is merül.
A körülmények miatt, meg a szerencsétlenkedésük következtében semmi nem történik, órákig üldögélnek szótlanul a leterített kabátokon, anélkül, hogy közelednének egymáshoz, a taxis, akivel kivitették magukat a sivatagba, természetesen cserben hagyja õket, így végül kénytelenek hosszú kilométereket gyalog megtenni visszafelé.
Közben találnak egy elszenesedett hullát az út melletti bozótosban, aminek megint semmi jelentõsége a film szempontjából.
Dolgukvégezetlenül utaznak vissza Kanadába, megszállnak valahol, jól berúgnak, aztán elköszönnek egymástól. Néhány nap múlva végre elhatározzák, hogy találkoznak, de a kihalt éjszakai nagyvárosban a srácot gyakorlatilag eszméletlenre veri három csibész, a srác kómába esik, és amikor a nõ meglátogatja, a kórteremben öntudatlanul fekvõ srác fülébe súgja, hogy most szeretkezni fog vele.
És vége a filmnek.
Fogalmam sincs, hogy a rendezõ milyen céllal csinálta meg ezt a "filmet", mi volt a célja vele, mi volt az eszmei mondanivaló, csak egy nagyon vontatott, unalmas, hihetetlenül fárasztó végterméket láthatott, aki végignézte.
Én elkövettem ezt a hibát, ti ne tegyétek, hanem tanuljatok belõle. Borzasztó!
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Autentikus roma népzene a MÜPA Fesztivál Színházában.

Jegyvásárlás