A sógun orgyilkosa 2.

Bakancslistához adom
Kozure Ôkami: Shinikazeni mukau ubaguruma / Shogun Assassin 2
akciófilm, 89 perc, 1972

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

A gazdátlanná vált szamuráj, Ogami Itto és kisfia, Daigoro tovább folytatja bosszúhadjáratát a második részben. Végtelen útjukat ezúttal a különböző bérgyilkosok mellett egy kiábrándult szamuráj, Magomura Kanbei is keresztezi, aki azonban kiérdemli Ogami tiszteletét, mikor az megérzi benne az igazi harcos lelkét, ezért nem küzdenek meg, hanem kiegyeznek döntetlenben.
Ogami később megment egy fiatal lányt, aki helyett önfeláldozóan felvállalja a rá kirótt kínzást is, de a sokszoros túlerőben lévő ellenséggel lezajló végső összecsapás során már nem tanúsít senki iránt sem könyörületet.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
tanhu 2012 márc. 06. - 00:11:16
A világ egyik legjobb sorozata.Mind a mozi mind a tv változat.Sziporkázó ötletes,ragyogó.Persze egy olyan mangából készült ami egyike szintén a legjobbaknak.Sajnos a minõsíthetetlen szar szinkron teljesen megöli a filmet!Tomiszaburo Vakajama a világ egyik legnagyobb színésze, szinte mindent az arcával fejez ki.Persze ez a csambara,dzsidaigeki nem feltétlen,sõt egyáltalán nem történelmi film.Azonban elsõrangú patakvéres kalandfilm,páratlan kardozós jelenetekkel.Aki az ilyet szereti az nem fog csalódni,mert egyetlen üres pillanata sincs.Végre,hogy akad egy csatorna aki levetíti.Megvallom én a sorozatot sem bánnám.persze kizárólag felirattal.Akadnak benne persze túlzások is, de ezt szerintem nem akad olyan ember aki számon kérné rajt' mert ez úgy jó ahogy van!(A tv-n most csak hangulatfestésnek megy, meg annak,hogy gyarapítsam a nézõszámot,mert ez csak eredetiben jó.)Na most jön a végjáték ezt azért megnézem mert kihagyhatatlan)))
feketevipera 2012 márc. 05. - 22:56:23
Érdekes hangulatú alkotás, a japán filmek jelentõs részére (és a japán kultúrára egyébként is) jellemzõ brutalitással. Maga az alapötlet nem túl egyedi, egyfajta bosszútörténetet láthat az érdeklõdõ, meglehetõsen sok sablonnal. Viszonylag rengeteg azonban a (mû)vér, az erõszak pedig olykor-olykor szinte az öncélúság határát súrolja. Némi jellemrajzot próbáltak ugyan belecsempészni az alkotók a produkcióba, de az inkább a látványra és a brutalitásra épül. Idõnként mintha majdnem önmaga paródiájává válna az egész történet, néha nem tudtam eldönteni, hogy vígjátékot akartak-e készíteni vagy komoly filmet. Nem sok mindent tudnék említeni, ami az átlag fölé tudná emelni a sztorit, bár biztosan lesznek, akik kultuszmozinak fogják tekinteni, de szerintem egyszerû szamurájos tucatfilm. Szó, ami szó, mindig megfogadom, hogy egyszer végigülök egy ilyen filmet, de sosem kötnek le ennyire, valahogy erre se voltam annyira kíváncsi, hogy végignézzem. Nyilvánvalóan szép számmal akadnak olyanok, akik élnek-halnak az ilyesmiért, engem nem igazán fognak meg a hasonló történetek.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu