A sors fintora

Bakancslistához adom
Lawless Heart
angol-francia filmdráma, 99 perc, 2001

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

A testi vágy, a hűség és a bátorság határait feszegeti ez a modern kapcsolatokat bemutató, díjnyertes film. Három férfi, akiket megdöbbent barátjuk halála, útra kel, hogy örökre megváltozzon az életük. A nős Dan (Bill Nighy) azon tűnődik, nem marad-e le valamiről, Nick (Tom Hollander), a meleg étteremtulajdonos, saját szexualitását kérdőjelezi meg, Tim (Douglas Henshall) pedig jövőjét és szerelmi múltját. Vajon meddig jutnak három csábító nő befolyása alatt?
FEA2 FEA2

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
DouglasHenshall 2009 jún. 26. - 12:26:22 10/10
Én is most néztem meg hallmark-on, nekem tetszett=)
Az elején tényleg majdnem feladtam a nézését én is, de kitartottam=)
Szerintem jó kis film=)
9/10
jeffero 2009 jún. 25. - 03:54:09 9/10 Előzmény nomiemi
Nos, itt a vélemény, bár nem én pontoztam eredetileg, én csak most láttam a filmet elõször. A port.hu rejtélyes malõrje, hogy filmhez tartozó kép A némaság ára címû, szintén Hallmarkon vetített film adatlapján található.

Eléggé fura és érdekes film is egyben, habár én nem nagyon szeretem az angol filmeket, és ez a tipikus jelleg az elején meg is látszik, ami nagyon nyersen, unalmasan indul, szóval akár az elejét látván simán feladhatnád a további nézést, de talán megéri, ha maradsz.
A film érdekessége, hogy vissza-visszatér egyes jelenetekhez és más szemszögbõl mutatja be, más sorsot bont ki, más szereplõ életét járja körül. A két központi téma a halotti tor és a buli. A meleg étteremtulajdonos, Nick barátjának halála eléggé felborítja a hozzá fûzõdõ emberek életét, így az egyedül maradt élettárs is idõvel megkérdõjelezi a saját szexualitását, próbálkozik a másik nemnél.
Tim egy butikos nõnek akar imponálni, amikor buliba hívja, ám a bulit még nem szervezték meg, így direkt az õ kedvéért szervez egyet. Ez a váratlan társasági rendezvény is sokat lendít az unalmas kisváros közösségén, embereket hoz össze, és persze akad olyan, aki eltávolodik az eddigi barátjától. Vannak akik csak késõbb találnak egymásra, és olyanok is, akik csak rövid ideig maradnak együtt, és van olyan is, akit egy másik emberrel való találkozás ébreszt rá arra, hogy vállalja újból félbemaradt kapcsolatát.
A három férfi, akit a haláleset összehoz (az egyikük pont ezért tér vissza és marad egy ideig szülõvárosában), elgondolkozik az életén, és döntéseket hoz, hogyan is folytassa tovább. Többek között az örökség elosztása is téma, hogy megtartsa-e Dan a családja nem épp jó anyagi körülményei miatt, vagy pedig odaadja Nicknek, akit talán élettársa halála miatt megilletne.
Végül mindannyian jó döntést hoznak.

Szóval egész jó film, megvan a maga hangulata, érdemes megnézni, a magas pontozás érthetõ és elfogadható, az IMDb-n is viszonylag magas pontot kapott és jó vélemények vannak róla.
nomiemi 2008 dec. 12. - 20:37:43
Szép jó estét! ;-)

Látta már valaki ezt a filmet?
Aki 10 pontot adott neki, miért nem ír kommentet? :P
Szeretnék véleményeket hallani... ! :)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu