A sötét lovag - Felemelkedés

Bakancslistához adom
The Dark Knight Rises
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-angol akciófilm, 165 perc, 2012

Értékelés:

1011 szavazatból
Szerinted?

Nyolc év telt el azóta, hogy egy szörnyű éjszakát követően Batman nyom nélkül eltűnt. Magára vállalta Harvey Dent államügyész minden vétkét, és a hősből üldözött bűnöző lett. Önfeláldozása azonban nem volt hiábavaló: a Dent-törvénynek köszönhetően Gotham békés várossá vált. Átmenetileg. A városban feltűnik egy macskajelmezes betörő, aki sötét titkokat rejteget; és megérkezik Bane is, a különös álarcot viselő, gátlástalan bűnöző. Bruce Wayne féltve őrzött magánya nem tarthat örökké, a városnak ismét szüksége van a Sötét Lovagra. Ám a köpönyeg és az álarc ellenére úgy tűnik, Bane legyőzhetetlen.
Bemutató dátuma: 2012. július 26. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • BAFTA-díj

    2013
    Legjobb vizuális effektusok jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
Vídia febr. 11. 21:09:42 Előzmény pihes
"Egy kis fáradtság jelent meg a vége felé!"

talán ha értelmesebb elfoglaltságot vagy igazi filmeket keresnél az biztosan ébren tartana..
ne elégedj meg a szeméttel
6/10
offtopic
AdiRicka 2021 aug. 05. - 07:55:01 6/10 Előzmény Sz. Péter
Inkább szürreális. Az archaikus szó valóban nem a legjobb választás, sajnos már nem lehet javítani.
offtopic
Sz. Péter 2021 aug. 04. - 18:05:43 Előzmény AdiRicka
A Sin City mitől volt archaikus világ?
Mert volt benne pár autó az '50-es évekből?
Mondjuk a Ferrari 348 nem túl archaikus.
offtopic
Sz. Péter 2021 aug. 04. - 18:01:06 Előzmény DoctorMorreau
Szerintem Michelle Pfeiffer alakítása volt a másik véglet: borzasztóan túlspilázott, nevetséges.
7/10
pihes 2021 aug. 04. - 15:05:45 7/10
Hosszabban tudott lekötni mint az előző, de azért nem nagyon előzi meg azt.
Egy kis fáradtság jelent meg a vége felé!

7/10
DoctorMorreau 2021 jún. 13. - 16:02:16 Előzmény DoctorMorreau
Ja és a macskanő is borzasztóan jellegtelen Michelle Pfeiffer alakításához képest.
DoctorMorreau 2021 jún. 12. - 01:59:04
Amig az 1990-es évek Batmanjeit a magyar szinkron durván fel tudta javitani, addig itt a szinkron egyszerűen borzasztó... Sajnos csak angollal igazán jó, főleg Bane karaktere veszik el a magyar szinkronban
6/10
AdiRicka 2021 ápr. 19. - 12:55:39 6/10 Előzmény TT15
Van a képregényfilmek között is azért követendő példa. Ott van a Sin City, amely egy archaikus világban játszódik és tökéletesen illeszkednek bele az irreális elemek. Vagy ott van Todd Philips Joker filmje, amelyben nincsenek irreális elemek és egy valóságos világban játszódó kőkemény dráma. Ott vannak még Tim Burton Batman filmjei, amelyek tulajdonképpen mesefilmek, és szintén nem érzem magam hülyének nézve, amikor meglátom azt a groteszk batman járgányt. Ha a film formátuma elbírja a tartalmát azzal ilyen szempontból nincs semmi baj. És azzal sem lenne semmi baj, ha halál komolyan akarjuk venni a szuperhősködést, csak azt úgy kell összerakni, hogy a valóság ne dobja le magáról. Az a helyzet, hogy ez egy elképesztően nehéz feladat és még Nolannek sem sikerült bármennyire is igyekezett. Todd Philipsnek ez összejött és a végeredmény zseniális, szívesen néznék még hasonlóan igényes szuperhős filmiket, csak sajnos nincsenek.

Egyébként igazad van abban, hogy minek nézek szuperhős filmeket, ha nem szeretem ezt a koncepciót, nem is nagyon nézek, csak az IMDB-n 9 körüli pontszámú filmeket és Christopher Nolan filmjeit kötelezőnek érzem.
9/10
TT15 2021 ápr. 19. - 10:28:53 9/10 Előzmény AdiRicka
Nem igazán értem amit írsz. Ez egy film. Ráadásul egy "szuperhős" film. Ha a valóságot szereznéd nézni akkor dokumentum film felé kell keresni. Nem sok akciófilm létezne a világban ha minden valóságos és logikus lenne.

"Az egész trilógiával tulajdonképpen az a baj, hogy ezt a teljesen irreális dolgot, hogy egy denevérruhába öltözött milliárdos megment egy világvárost"

Megnézel egy olyan filmet ahol pontosan tudod előre hogy erről szól az egész utána meg ezért kritizálod :)
Mintha egy Tom és Jerry-t megnéznél aztán meg kritizálod hogy Macska meg Egér van benne. :)
Rizs Ottó 2020 szept. 21. - 18:59:18
sajnos ezt Nolan túlhúzta. A Sötét Lovag még érdekes volt, fenn tudta tartani az érdeklődést (bár nem tudnám újrnézni) ennek a közepénél már untam a dolgot.

ha realisztikus képregényfilemt rendezek, akkor miért kellenek bele rajzfilmszerű jelenetek? A rendőrök vs. gépfegyveres szuperbanditák tömegbunyójánál már tényleg kellemetlenül éreztem magam.Éreztem hogy itt valami nagyon hősies dolog történik, csak nem tudtam eldönteni, hogy melyik oldalon? A rendőrök a hősök, akik nekirontanak a gépfegyvereseknek fegyevertelenül, vagy a gépfegyvevresek a hősök, akik állig fel vannak fegyverkezve, de nem lövik halomra rendőröket, hanem elkezdenek tisztességes módon bokszolni velük. pff


8/10
Patafizikus 2020 márc. 05. - 12:30:06 8/10
Ahogy az első két résznél ( Batman: kezdődik, A sötét lovag) ha az ember a helyén kezeli a filmet akkor kifejezetten minőségi szórakozást kap. Persze, lehet fanyalogni, de minek? Én inkább élveztem a sötét hangulatot, a remek színészeket, az igényes zenét és látványvilágot. Jó sztori is. Szerintem az alkotók mindent kihoztak a karakterből amit lehetett.
8/10
6/10
AdiRicka 2020 jan. 14. - 10:34:19 6/10
Elképesztő baromságok vannak a filmben, néhányat megemlítek.

200 rendőr támad gumibottal mondjuk 50 géppisztolyos banditára. A banditáknak csak 4 rendőrt sikerül kilőni, a többit illedelmesen megvárják, hogy lehessen egy jót tömegverekedni. A banditák géppisztollyal a hátukon verekszenek a gumibotos rendőrökkel. A tömegverekedés háttérképpé válik, Batman és Bane verekedése előtérbe kerül. Érdemes továbbra is a tömegverekedést figyelni, rendkívül vicces.

Egy olyan katasztrófára, hogy egy gengszter átveszi a hatalmat és fel akar robbantani egy New York méretű várost, a világnak az az egyetlen megoldása, hogy várják a csodát, hogy majd eljön a denevérruhás hülyegyerek rendet csinálni és így is lesz.

Az emberiség legégetőbb problémáira megoldást nyújtó fúziós erőmű egy hangárban hever, mert mivan ha rossz kezekbe kerül. Mintha már nem állna fent ez a veszély az atomerőmű és az atombomba kapcsán is. Az emberiséget már ki tudjuk pusztítani, ha a technológia rossz kezekbe kerül, momentán mégis azért van viszonylag béke, mert senki nem akar elkezdeni egy atombombákkal vívott háborút. Ők legyártják a világ legtisztább energiáját, de nem használják.


Az egész trilógiával tulajdonképpen az a baj, hogy ezt a teljesen irreális dolgot, hogy egy denevérruhába öltözött milliárdos megment egy világvárost, megpróbálja behelyezni a realitásba. Ez szerintem nem sikerült, bár a rendező mindent kihozott belőle, amit csak lehetett. Azt viszont nem hiszem el, hogy ő nem látja, hogy ez alapjaiban rossz koncepció.

Elképesztően túlértékelt egyszer nézhető, 12 éveseknek gyártott pörgős akciófilm. Ezt a részt sem bírtam ki elalvás nélkül. 6/10
10/10
idõjós1010 2018 ápr. 27. - 23:10:11 10/10
....Foltokban spoiler-t tartalmazhat. ....
Elsőre tíz pontot adtam a filmnek, de így évekkel később már nem érzem indokoltnak. Aki nem Batman rajongó, annak szerintem a film első bő 60 perce egy vontatott nyűglődés csupán. Ami pedig a későbbieket illeti, foltokban érdekes az anti hős (Bane ) karaktere, de nem ad róla teljes képet a film, pedig bele férne ebbe a csaknem 180 percbe. Bruce Wayne-t meg leverik, mint a sz...a...rt, az elején, aki néhány fekvőtámasz után, újra kész megmenteni a várost. Hát nem egy nagy sztori. Nemis egy orkán erejű akcióáradat, ellenben 162 perces. Te Atya úr Isten !!!!!!
5/10
stupek2 2018 febr. 22. - 16:52:22 5/10
Egy látványos, de értelmetlen film. Megint kiderül, hogy a futó ember futásával azonos sebbességel robban fel a bomba, itt egy kis viccet is csempésztek a filmbe a rögbijátékosnál! Aztán kiderül, hogy nem csak "kétszer élsz" hanem többször is, majd kiderül, hogy a rosszember mégsem rossz, és ne bízz a nõben. Na ennyi ami lejött, meghogy az amerikai zsaru az amerikai zsaru ellen van (pld a hídon a gyerekbusznál) Aztán voltak benne lassú, pörgetni való jelenetek is, no meg hihetetlen gyors gyógyulások. Amúgy látványos és biztos jó a hanghatás is, ha nem lapTV-n nézném monóban!
caseyjones 2017 nov. 12. - 19:08:45
Ma megnéztem A Sötét Lovag - Felemelkedést, mivel - bármily meglepõ - korábban még nem láttam. Ez annak tudható be, hogy bár nagy képregény-õrült vagyok, de én olyannyira Marvel-párti vagyok, hogy csak azokat a filmeket néztem világéletemben már a kezdetektõl fogva, így DC-filmeket illetõen súlyos lemaradásban voltam. Így történt, hogy Nolan Batmanjeit csak most láttam elõször.
Õszintén megvallva, nekem a TDK-trilógia elsõ két része nem tetszett annyira. Ezt úgy kell érteni, hogy ötös skálán mindkettõre négyest adtam. Viszont a harmadik rész valami borzasztóan kafa lett, ki merem jelenteni, hogy ilyen jó szuperhõsös filmet még életemben nem láttam! Sokkal jobban bejött, mint az elõzmények (még Tim Burton Batmanjeit is megelõzi nálam, pedig azok a kedvenc Batman-filmjeim). Akciódús volt, látványos, és szerintem Wayne-nek nem volt még ilyen zseniális ellensége. Bár Heath Ledger remekül alakította Jokert, nekem Tom Hardy Bane-ként sokkal ütõsebb volt. De igazán maga a karakter, Bane tetszett jobban, mint Joker.
5/10
Csumbi 2016 aug. 25. - 18:43:28 5/10
Befejezvén a Nolen-féle Batman trilógiát megnéztem a Sötét lovag - felemelkedést is és azt kell mondjam, hogy nagyot csalódtam. Kezdem a pozitívumokkal, mert sajnos ebbõl van a kevesebb: a nyitó és a stadionfelrobbantós jelenet Oscart érdemelne, annyira jó volt. Macskanõ is igazságot kapott Anne Hathaway szerepében (a Halle Berry féle trash után), de ezt sajnos a többi karakterrõl nem mondhatjuk el. Konkrétan a filmbeli karaktereknek semmi közük nem volt a képregénybeliekhez (itt fõleg Bane-re gondolok). A történet tele volt hibákkal, logikátlan volt, és maga a film is tele volt bakikkal, amin sajnos a szereplõgárda sem tudott sokat segíteni. Messzemenõen ez volt a legrosszabb film a 3 közül, és ezért is csak 10/5-öt érdemel.
Kovács kolléga 2016 márc. 28. - 18:48:21
Az elsõ két részhez képest sokkal gyengébb. Szerintem Nolannek elfogytak az ötletei és azt kell mondanom, Christian Bale-en néha látványosan érzõdött, hogy már semmi kedve nincs a szerephez, csak a pénzért csinálja.
Talán ezért mondom azt, hogy Batman karakterének jót tett a színész- (Affleck) és koncepcióváltás (magányos harcosból kvázi csapatjátékos).
nandelecki 2016 jan. 23. - 10:00:54
A napokban megnéztem mind a három részt, szubjektív véleményem:
1. rész: A történet talán kicsit gyengébb a másik két résznél, de itt a legerõsebb az identitástudat, ez produkálja a legtöbb eredetiséget. Erõs 8/10.

2. rész: Erõs a sztori, bár volt egy-két irreális elem, ám még így is hihetõ maradt. Az identitástudat itt már csökkent, kissé átment egy vagány akciófilmbe, de ez még talán jól is állt neki. Kevesebb az eredetiség, de az egész monumentális és impresszív. Joker karaktere mellett nem lehet elmenni, egyszerûen zseniális, sokat dob a filmélményen. 8/10.

3. rész: Szintén erõs a történet, de nem annyira kidolgozott, letisztult mint elõdjei. A film elsõ fele szuggesztív és nagyszerû, de utána valahol elveszíti önmagát, és átalakul egy a közepesnél jobb minõségû akciófilmbe. Szintén monumentális és erõs impulzusok jellemzik, de néhol giccses, hatásvadász és az eredetiség nagy részét mellõzi. A vége viszont tetszett. A három közül a leggyengébb, bár még így is egy nagyszerû moziról van szó. 7-7,5/10.

Észrevehetõ Nolan rendezõi változása is a filmeken keresztül, hiszen a Sötét lovaggal kezdve áttért a lenyûgözéshez, a monumentális filmek készítéséhez, azonban a 2010-es év után ezeket még érzelmileg is így próbálta meg feltölteni, ami számomra kudarc. Nagyot akar markolni, de talán több autentikusság kellene, mint a kezdeti filmjeinél, a giccs helyett.
3/10
pp13 2015 nov. 30. - 11:10:35 3/10
Rettentõ egy "zs" kategóriás valami sikeredett most itt.
7/10
ammok001 2015 júl. 23. - 22:29:03 7/10
Nem annyira tetszett ez a rész,szerintem a trilógia leggyengébbje lett.Részemrõl a legjobb jelenet amikor Batman pár év után ujra feltûnik,és az öreg zsaru mondja a fiatalnak,hogy figyeljen mert ilyet még nem látott.Az akciójelenetek sem voltak elég jól kidolgozva,pl amikor a tetõn verekszik Batman és Macskanõ pár taggal,van olyan hogy meg se ütik az ellenfelet de az összesik.A másik amin fennakadtam,bár lehet vmit nem vettem észre,hogy mikor Bruce kap a lábára vmi robot cuccot kirugja a fal 1 darabját a saját sarkával,amin semmi védõruha nincs...Bane is simán beleüti a falba az öklét...
Részemrõl az 1. rész 9es 2. 10(kedvencem) 3. 7 pont
Összes hozzászólás
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu