A suttogó

Bakancslistához adom
The Horse Whisperer
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus dráma, 170 perc, 1998

Értékelés:

326 szavazatból
Szerinted?

A 14 éves Grace MacLean (Scarlett Johansson) súlyos sérüléseket szenved, amikor baleset éri versenylova, Pilgrim nyergében. Grace édesanyja, Annie (Kristin Scott Thomas), az ambiciózus magazinszerkesztő rájön, hogy lánya és a ló sorsa elválaszthatatlanul összefonódik. Ezért lányával és a lóval azonnal Montanába utazik az egyetlen suttogóhoz, Tom Bookerhez (Robert Redford), akinek különleges képessége van a lovak gyógyításához. Ám amíg Tom azon fáradozik, hogy helyrehozza a kislány és a ló összetört életét, Tom és Annie egymásba szeret.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • Golden Globe-díj

  1999
  Legjobb film - drámai kategória jelölés
 • Golden Globe-díj

  1999
  Legjobb rendező jelölés: Robert Redford
 • Oscar-díj

  1999
  Legjobb betétdal jelölés: Gwil Owen

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
offtopic
Midnight67 2020 jún. 28. - 17:37:02 10/10
A film legszebb jelenete a legjobb zenével! Az igazi szabadság érzése, én voltam olyan szerencsés, hogy ezt megtapasztaljam, még ha nem is Montanában.:) Sokadszorra is beleborzongok, ha látom:
https://www.youtube.com/watch?v=oZbVSRgPibE
10/10
offtopic
Midnight67 2020 ápr. 26. - 01:11:34 10/10 Előzmény gyereamozibabe
Imádom ezt a filmet, mint (valaha) lovas, nem egyszer és nem kétszer láttam már, de tény, hogy Redford szinkronhangja (Koncz Gábor) itt rettenetes, borzasztóan nem illik hozzá. Ezt, ha századszor nézném (illetve hallgatnám), akkor sem tudnám megszokni, minden alkalommal szörnyülködöm, ha belenézek a filmbe. Helyenként olyan kifejezéstelen, semmitmondó a hanglejtés, hogy szó szerint fáj hallgatni, kb. mintha Koncz Gábor egy házi feladatot olvasott volna fel... Nem is értem, hogy a szinkron készítésekor ez nem tűnt fel senkinek??
10/10
gyereamozibabe 2020 ápr. 26. - 00:40:04 10/10
Csak 2-3 évente futok bele olyan filmbe, ami nálam 10 pontos. Ezt a filmet láttam 20éve. Tudtam, hogy jó, de hogy ennyire, azon most meglepődtem. Szerencsére a végkifejletre nem emlékeztem, úgyhogy megvolt a "huhhbasszus" faktor! Fura, hogy az amcsi filmgyártás tudott olyat alkotni ahol nincs túltolva a PC, a romantika, a standuposok által feltuningot párbeszédek. Itt minden a helyén van. Most olvasom, hogy 170 perc. Ez nagyon gyorsan elrepült. Fontos tanács: már az elején zavart Redford szinkronhangja, úgyhogy átkapcsoltam eredeti hangra és feliratra. Csakis így ajánlom a filmet. A szereplők nagyon jók, de Redford a szokásos (számomra unalmas) figurát hozza. Kristin Scott Thomast minden filmjében imádom. A pici Scarlett pedig most mindenki fölé nőtt.
cherrybob 2020 ápr. 18. - 21:00:27 Előzmény Vacskamati12
Teljesen egyetértek. Jelen esetben tehát a film, a feldolgozás jobb, mint az eredeti...
10/10
Midnight67 2020 márc. 07. - 13:40:04 10/10
Megunhatatlan!
10/10
Kiss Lívia 2019 aug. 18. - 22:58:04 10/10
Lélektől lélekig...
10/10
beldonbp 2017 júl. 08. - 10:32:34 10/10
10+-os film, nem kérdés.
christine97 2016 nov. 01. - 09:36:34
Gyönyörû, megindító film volt, de sajnos az utolsó fél óráról lemaradtam, mivel elaludtam közben. :/ Valaki el tudná mondani, hogyan zárult?

Egyébként 10/10
ilali 2016 okt. 31. - 23:30:15
***SPOILER***
- Tudni mindig könnyebb. Kimondani, az a nehéz.
***SPOILER VÉGE***
Vacskamati12 2014 júl. 14. - 23:07:41 Előzmény bruji27
SPOILER
Hát, én viszont elõbb láttam a filmet, és csak késõbb olvastam, és totálisan ki vagyok akadva, hogy a könyvnek micsoda idióta vége van! Alig hittem el. Fel is tettem mérgemben a Vaterára.
Valaki már lentebb írta, hogy micsoda dolog, hogy a filmben nem hal meg a suttogó.
Hát szerintem meg a fimnek van normális, reális vége. Redford tudomásul veszi, hogy elmegy a nõ, akivel megszerették egymást, mert így döntött. Hoztak hozzá egy pórul járt lovat, rendbetette, elvitték, sajnos nem jött össze a "megrendelõvel", így járt. Fáj neki, nem örül, de az élet megy tovább, egy farmon hegyekben áll mindig a tennivaló.
Ehhez képest a könyvben kinyíratja magát egy vadlóval. Micsoda abszurd, gyerekes dolog. Aki szeret, és akit viszontszeretnek, az nem lesz kvázi öngyilkos, akkor sem, ha 1000000 mérföldre vannak egymástól. Vagy ha mégis, akkor is egy darabig elõbb reménykedik, hogy hátha meggondolja magát a nõ. És hát felelõsségteljes ember nem hagyja cserben a család szekerét vele együtt toló rokonait sem. Márpedig õ nem egy dologtalan, link karakter volt.
eszterbaby 2012 ápr. 01. - 13:11:23
Hello!Yt-on fenn van egészben!
Phooenix178 2012 márc. 30. - 21:15:06
Hali mindenki. Én most fejeztem be a könyv fordítását és éppen gépelem lefele hogy elküldhessem másoknak :).
Kéréssel fordulnék hozzátok.
Szeretném megnézni a filmet de nem találtam hozzá oldalt ahonnan leszedhetném.
Ha valaki küldene egy ingyenes letöltõoldal linket azt megköszönném
10/10
GörögNecsi 2011 szept. 18. - 19:59:27 10/10
Tanulságos film tényleg! Csak dicsérni tudom! 10/10
10/10
csigusz.813 2011 ápr. 01. - 21:31:12 10/10
Ez a kedvenc filmem.Az alap nagyon tetszik, a lovas baleset, és az utána következõ romantikus jelenetek is nagyon szépek.Sokat emlegetik hogy Koncz Gábor hangja nem jó.Én nem láttam sok Robert Redford filmet, ezért nekem elfogadható volt a hang.Amikor elõször láttam nem tudtam mit kezdeni a film végével.Megszakadt a szívem, hogy ez lett a vége.Mármint hogy nem jöttek össze.Ez annyira nem jó így.Gondolom túl unalmas lenne ha happy end lenne.Azt a napot(amikor elõször láttam a filmet) követõen másnap is megnéztem a filmet, és következõ nap is.Imádom!A suttogó pedig nagyon találó név a filmnek.Jók a színészek, jó a történet, jó a zene, nem csöpögõs, szóval teljesen jó a film.A kedvenc részem az, amikor táncolnak... ^^ (hamarosan könyvbe is megveszem)
sofi 72 2011 febr. 09. - 22:03:08
Nem vagyok annyira "hangmániás", de nekem Redfordnak Koncz Gábor hangja, valahogy nem passzol....
7/10
Bellavita 2011 febr. 09. - 21:58:04 7/10
Tegnap láttam a filmet a Viasaton. Jó hosszú volt  Ez az elsõ kritikai észrevételem. Azt hiszem, egy csomót lehetett volna rajta húzni, a 2. harmadában már eléggé rétestészta érzésem volt 
Viszont Redford mint rendezõ nem is olyan rossz. A könyvet ugyan nem olvastam, de a film egész jól sikerült. A tájak és életérzések ügyesen átjöttek, a jellemformálások szépen és alaposan kidolgozottak, ügyesen állít kontrasztot város és vidék közé mind életmód mind értékek tekintetében.
Bár kicsit nekem hatásvadász, és sok esetben a régen jól bevált kelléktárat alkalmazza csupán, azért mégis hatásos. Ugye a klasszikus szál: az érzõ szívû hõs, aki életének magányába burkolva él igaz életet valahol egy elszigetelt helyen, ahol meglelte saját belsõ nyugalmát. És ehhez képzeljétek el a Robert Redford-os sármos nézést…. És jön az ismeretlen nõ,aki nem meri megélni érzéseit és beleszeret.
Ló ide, ló oda, az egész errõl a szerelemrõl szólt. Viszont, szerencsés, hogy a végén a szerelem nem teljesül be- mert így legalább nem annyira hollywoodi a történet.
Robert Redford ezen szerepre kiváló. Miért is ne lenne az, hiszen ezt gyakorolta már sokat: a mácsó nézésû szívtipró szerepét számtalanszor eljátszotta már. Kedvenc jelenetem, amikor a nõ elmegy, és a lova hátáról tekint le rá a sziklaorom tetejérõl. Minden együtt van, aminek együtt kell lennie: szép táj, a szerelmes férfi képe, ló. Kár, hogy ekkor nem mutatják Redford arcát közelrõl
De,nem leszek ilyen kegyetlen. Ne csak a negatívumokat hangsúlyozzuk, van benne sok szép jelenet, szép megoldás is.
Egyrészrõl szépen rajzolja le az anya jellemfejlõdését. Nekem ez tetszett benne a legjobban. Az elején, a sikeres és szív nélküli anya szerepében van, aki nem tudja és nem meri kimutatni érzéseit, nagyon hiteles Kristin Scott Thomas. Meg is lepõdtem, hogy milyen jó! Az a jelenet máig elõttem van, amikor a kislány feláll vacsoránál az asztaltól, mert fáj neki a meg nem értettség, és az anya csupán megigazítja a terítõt, amikor távozik. Semmi anyai érzést nem mutat ki, nem öleli át, nem beszélget vele. Nem lehet egyszerû a lányának lenni. És ahogy halad elõre a történet, úgy szép lassan kezdi meglátni, hogy mi a fontos az életben, s akkor törik meg a jég, mikor elõször öleli át a lányát és mesél saját apja elvesztésérõl. Szerintem nagyon szép, ahogy a hideg törtetõ erõs nõbõl egy érzékeny anya lesz, aki figyel a gyermekére.
Scarlett Johansson már gyerekként is ugyanúgy nézett ki, mint most, nagyon érdekes. Egyébként iszonyat jól játszik, tehetséges nagyon.
Azt nem értem, hogyha suttogó, akkor miért nem suttognak benne soha?
Összegzésképpen: A film, bár sok elcsépelt eszközt használ, de tagadhatatlan, hogy ezek az eszközök mind mûködnek. A film talán szerelmi történet a leginkább, mintsem lovas film- de lehetetlen bekategorizálni, mert a szerelmi szál sem elég mély benne, talán inkább vonzalomról beszélhetünk, mint szerelemrõl. A film szól a lószeretetrõl, a kitartásról, a figyelem fontosságáról és lelki békérõl. Szól arról, hogy mi a fontos az életben. És talán ettõl szép a film, mert mindezt így együtt hozza a nézõ elé.
Én 7/10 et adtam rá.
Koalanyuszi 2011 febr. 09. - 11:03:05
Hihetetlen, hogy szinte minden korábbi filmet, aminek nagyszerû szinkronja volt, újraszinkronizálnak, fölöslegesen és rosszul, de ezt a minõsíthetetlen "botrányt" így hagyták. Koncz Gábor? Uram Isten!!! Hallgathatatlanná züllesztette ezt a kiváló filmet. Még anno moziban néztem felirattal, hát katartikus élmény volt. Aztán kijött vhs-en -akkoriban még nem volt népszerû a DVD- és azt hittem rosszul hallok. És ezt így hagyták. Pedig jó néhány évük lett volna, hogy kijavítsák ezt a borzalmat pl. drága jó Szakácsi Sándort segítségül hívva, de nem. Így maradt! Az eszem megáll!
bruji27 2011 febr. 08. - 22:50:43
Tizenegynéhány évesen olvastam a könyvet, azóta is a kedvencem, idõnként újra elõ is veszem. Gyönyörû történet! A filmet eddig egyszer láttam, talán nem is elejétõl a végéig, bár erre nem emlékszem igazán, ebbõl is látszik, hogy nem fogott meg túlzottan. Most is csak fél szemmel nézem és úgy érzem, hogy gyenge feldolgozása a könyvnek; megindítóak a képek és a zene, de nem az igazi. A vége pedig...ááá! Ha elõbb látom a filmet, biztos vagyok benne, hogy el lennék tõle ájulva, de nekem a könyv az etalon, ajánlom mindenkinek! Üdv
sisteryes 2011 febr. 08. - 22:36:35
SPOILER
A kislány barátnõje,akivel együtt lovagoltak
SPOILER vége
Én elhiszem ,hogy a "mi lovasunk" Koncz Gábor,de ettõl még nem lett jó szinkronhangja Redfordnak.
Kifejezetten idegesítõ.
Összes hozzászólás