A szajha és a bálna

Bakancslistához adom
La puta y la ballena
argentin-spanyol filmdráma, 123 perc, 2004

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

Az argentin "La Dolce Vita", az édes élet. Két szálon fut a buja, vad, romantikus történet, egyrészt a 30-as években, amikor is egy rendkívül szép, intelligens prostituált nő élete pereg, másrészt a harmadik évezredben, amikor egy másik asszony szeretné megismerni annak a finoman érzékeny nőnek a sorsát, titkát. A mai kor nője Vera, aki nem igazán találja helyét a világban. Úgy érzi, az élete megfeneklett, ezért elhagyja a férjét, és munkát vállal, ami egy kis időre kimozdítja Madridból. Egy fotóalbumhoz készít lábjegyzeteket. A képek egy argentin fotós munkái, aki a spanyol polgárháborúban harcolt, illetve esett el. Talál egy halott asszonyt ábrázoló képet, és egy régi levélből szellemszerű szerető bukkan elő. Vera úgy olvassa a levelet, mintha neki címezték volna. Hogy választ kapjon az őt foglalkoztató kérdésekre, Vera Argentínába, Patagóniába utazik.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
Rahar 2011 szept. 27. - 12:45:43 2/10
Engem nem ragadott magával az alkotás, utólag belegondolva az alaptörténet és a cselekményvezetés elmesél egy egyszerû történetet, melynek a bemutatási idõrendjét megváltoztatva próbálnak nagyobb hatást elérni. A színészek jól játsszák a szerepeiket. Nem éreztem a film végén katarzist, ezt is láttam, ennyi. A múltban játszódó idõvonalban lévõ fõszereplõnõ szerintem kifejezetten csinos. A nõi nemi szervek mutogatása jót tett a filmnek.
kocamama 2010 okt. 08. - 14:32:09 Előzmény szurikáta
Luis Puenzo rendezte a hivatalos változat címû filmet, teljesen más témában.
10/10
szurikáta 2010 jún. 10. - 19:36:08 10/10
Csodálatos film!
Véletlenül szippantott be, nem készültem, hogy megnézzem.
Lassan kibomló történet, mégsem vontatott. Talán arról, hogy a világ kerek, egész, örök, hogy mindig tartogat meglepetéseket.
Hogyha megnyitod a lelked új és új értelmezési tartományokat találsz, hogy miért is vagy, ki is vagy te a nagy mindenségben...
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu