A szerelem börtönében

Bakancslistához adom
Morning Glory
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus kalandfilm, 96 perc, 1993

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

Egy volt fegyenc és egy várandós özvegyasszony történetét dolgozza fel a film, amely LaVyrle Spencer 1989-ben megjelent regényéből készült. Elly Dinsmore (Deborah Raffin), miután férje meghal, gyermekeivel egyedül marad georgiai farmján. Egy újsághirdetést ad fel, melyben segítőtársat keres. Hamarosan Will Parker (Christopher Reeve) jelenik meg az asszony házánál, aki kiderült, hogy börtönben ült egy prostituált meggyilkolása miatt. A helyi seriffnek rögtön gyanús lesz az idegen.

Stáblista:

Szereplők

Elly Dinsmore
Bob Collins
Miss Beasly
Lula Peaks
Reese Goodloe seriff
Donald Wade

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Rahar 2013 máj. 18. - 19:41:45 6/10
A színészek és az általuk bemutatott karakterek tetszenek, az alaptörténet egyszerû, a cselekményvezetés szintén, minden meglepetést nélkülöz. Egyszer jó volt megtekinteni, de többet nem fogom. Aki szereti a romantikus, mély érzelmû filmeket az nézze meg.
olahmiki1959 2013 máj. 11. - 07:50:36
Nehéz kérdéseket tettél fel, az kétségtelen...

Rengeteg fajta sérülés, betegség, rokkantság, mozgássérült lét van a világon, és emberek megtanulnak együtt élni ezekkel a bajokkal, fogyatékosságokkal, végtaghiányokkal, stb.
Mégis, az a véleményem, hogy a nyaktól lefelé való bénultság talán a legborzasztóbb, legszívszorítóbb mindezek közül.
Mert az illetõ valóban, gyakorlatilag mindenbõl kimarad, még önállóan enni vagy inni sem tud, élete minden pillanatában mások segítségére van szorulva, pelenkázni kell, hiszen nem képes önállóan a wc-t használni, nem tud végigsétálni egy árnyas ligeten tavasszal, nem tud úszni önfeledten a tengerben, nem tud autót vezetni, nem tud a szeretteivel végigsétálni egy forgalmas utcán, kirakatokat nézegetve.
De mondjuk, ez még nem akkora baj, hiszen akik tolókocsiban ülnek, deréktól lefelé bénultan, azok sem tudják megtenni ezeket a dolgokat, mégis - úgymond - teljes életet élhetnek, vagy legalábbis, megpróbálhatják.
De a deréktól lefelé béna embernek a keze is béna, tehát nem tud enni, inni, telefonálni, bekapcsolni egy tv-t vagy rádiót, nem tud alkotni, nem tud egy poharat felemelni, egy hangszeren játszani, vagy egy legyet elhessegetni, ha az a nyári melegben rászáll az arcára.
És ami még ennél is fontosabb.
Nem tudja a gyerekei vagy a szerelme arcát megsimogatni, - ha egyáltalán, valami orvosi beavatkozás segítségével, lehet gyermeke, - nem tudja a szeretteit magához ölelni, sõt, ami talán mindezek közül a legfontosabb, kimarad az egyik legszebb, az emberi életet talán leginkább kiteljesítõ dologból is, nem tud szeretkezni, önfeledten, boldogan, élvezetet kapva és élvezetet nyújtva a szeretett partnernek, hanem örök mozdulatlanságra kárhoztatva kell élnie a mindennapjait.

Ha jól tudom, - ebben nem vagyok biztos, - aki nyaktól lefelé béna, az még beszélni sem tud, legalábbis nem természetes hangon, és lélegezni is csak valamilyen szerkezet segítségével képes, így talán az olvasás az egyetlen dolog, amit önállóan képes csinálni.
Ez tehát nem élet, csak vegetálás, akármilyen borzasztóan hangzik is ez - legalábbis szerintem...

Azt, hogy mi az élet értelme, nem tõlem kérdezd, mert közhelyeken kívül valószínûleg nem nagyon tudnék semmi okosat mondani Neked, de a kérdéseddel, meg az érdeklõdéseddel megtiszteltél.
Szia!
olahmiki1959 2013 ápr. 11. - 05:08:43 Előzmény Tibag05
"BÁR halt volna meg szegény akkor azonnal!"

Ez így kimondva elég kegyetlenül hangzik, de ha jobban belegondolunk, sajnos igazad van.
Nyaktól lefelé bénán élni, - akármennyire humánusan is gondolkodunk, és magasztos eszméket is hangoztatunk, - nem élet.
Az illetõ gyakorlatilag csak vegetál, és mindenbõl kimarad, ami az élet értelmét jelenti, vagy megfûszerezi.
Tibag05 2013 jan. 26. - 15:37:10 Előzmény olahmiki1959
"egy ostoba lovasbaleset miatt, ami ennek a filmnek a forgatása után kb. két évvel következett be, egész életére megbénult nyaktól lefelé. Fiatalon, 52 évesen halt meg."
BÁR halt volna meg szegény akkor azonnal!
Edit23 2013 jan. 26. - 11:21:19
Nagyon jó film! A szereplõk pedig hab a tortán! És fõleg, hogy LaVyrle Spencer regénye alapján! Szinte az összes könyve meg van és mind egytõl-egyig ilyen mély érzelmekrõl szólnak. Jó lenne, ha több regényét is megfilmesítenék. Szerintem jó kis filmek lennének azok is!
olahmiki1959 2013 jan. 14. - 13:41:59
Kedves, szolid film volt, jó színészi játékkal, értelmes, helyenként izgalmas, néhány drámai fordulatot is tartalmazó történettel, és a sorsnak egy fájdalmas fintorával, hogy Christopher Reeve, ez a jóképû, jó kiállású színész, aki egyébként a Superman filmekkel lett világhírû, egy ostoba lovasbaleset miatt, ami ennek a filmnek a forgatása után kb. két évvel következett be, egész életére megbénult nyaktól lefelé.
Fiatalon, 52 évesen halt meg.
A filmet mindenképpen érdemes megnézni, nagyon jól, szívmelengetõen mutatja be azt a folyamatot, ahogyan két magányos, egymás iránt eleinte bizalmatlan ember, nagyon lassan, bátortalanul, de egyre közelebb kerül egymáshoz.
Több ilyen filmre lenne szükség manapság, amikor az igazi érzelmek egyre inkább kezdenek kiveszni a filmekbõl...
10/10
Bubus53 2013 jan. 13. - 22:45:54 10/10
Imádom ezt a filmet, és nagyon jó, hogy megint megnézhettem. Annyira mély nyomot hagyott bennem, pedig nagyon régen láttam, és emlékeztem az egész filmre, meg is nézném még párszor, de sehol nincs nyoma sem, hogy megszerezhetném. :(