A szerelem bősége

Bakancslistához adom
Feast of Love
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai romantikus film, 98 perc, 2007

Értékelés:

138 szavazatból
Szerinted?

Harry Stevenson (Morgan Freeman) egy éjjel betéved Bradley (Greg Kinnear) kávézójába. Az éjszaka kellős közepén Bradley fantasztikus szerelmi történetbe kezd, és Harry úgy dönt, hogy megírja. Mivel Bradley igen jártas a témában, felajánlja, hogy összeismerteti pár emberrel, akik kimerítően tudnának mesélni a témáról. Köztük van Kathryn (Selma Blair), Bradley felesége, aki beleszeret egy másik nőbe, a férjét csaló Diana (Radha Mitchell), vagy Chloe és Oscar, akik szexvideózáson gondolkoznak.

Stáblista:

Szereplők

Harry Stevenson
Bradley Smith
Margaret Vekashi
Kathryn Smith
Diana Croce
David Watson
Chloe Barlow
Esther Stevenson
Agatha Smith

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
r0t0 2016 ápr. 01. - 19:25:46 7/10
Kicsit átverve éreztem magam, Marozsán Erika miatt néztem meg, erre
SPOILER
a film végén jutott neki 1 perc mellékszerep... :(
SPOILER VÉGE

Egyébként fura ez a film, tömve zseniális színészekkel és mellékszereplõkkel (kivéve a Chloe-t alakító "színésznõcske") és ennek ellenére valahogy mégsem állt össze egy egésszé. Szerintem túl sokat akartak beletenni, a kevesebb több lett volna.
Nagy1A 2014 febr. 08. - 12:08:55 Előzmény toth1218
Egészen röviden hozzászólnék, a mû neme: dráma, a mû faja: tragédia, vagy komédia, ez így igaz.......de emellett használatos még a tragikomédia fogalma is. Nagyon érdekes mellesleg az, hogy a köznyelv a "dráma" és a "drámai" kifejezéseket a szóhasználatában, a történéseknek, vagy a cselekménynek kifejezetten a tragikus jellegét kifejezve használja. Ha azt hallom a hírekben, hogy drámai események történtek a New York-i maratonin, akkor tudjuk, hogy a merényletrõl, egy szomorú eseményrõl van szó, nem egy vidám dologról. A szó használatának ebben a vonatkozásában, végül is, igaza volt az elõzõ kommentelõnek. A mindennapi nyelv szóhasználatban, a dráma nem lehet vidám, a mû nemének és mûfajának meghatározása szerint viszont nem helyes ez a kitétel. Talán így kerek.
1/10
Istenasszony 2014 febr. 02. - 22:31:54 1/10
Dettó.
Filmfanatic 2013 okt. 23. - 01:33:03 Előzmény Tomi9046
Igen,Oscar megszemélyesítõje tényleg nem volt szerencsés választás szerintem sem.
De nem is igaz,hogy a "jó fiúk nem kellenek a nõknek" :P
Ez totál nem igaz szerintem.Ezt csak õk hiszik :)


Egyébként a film amolyan Hollywood-módon tálalt mûvészfilm-féleség.Amolyan "fogyasztóbarát". Néhol emiatt erõsen egyensúlyoz a giccs határán.De nem rossz azért,egyáltalán nem.Sõt! Kellemes,érdekes hangulata van.
9/10
Tomi9046 2012 aug. 21. - 22:51:21 9/10
Tetszett a film, de közben rájöttem, hogy ezt már láttam valamikor. :D A szereposztás remek, bár szerintem Oscar-t másnak kellett volna játszania, furcsa volt. A fõszereplõnõk gyönyörûek voltak és ritka, amikor ennyi szép színésznõt tesznek egy filmbe.

***SPOILER***
És milyen érdekes, hogy a "jó fiú" Bradley nem kell a nõknek... mintha a való életet látnám.
***SPOILER***

Összességében tetszett a film. Tanít az életre és tanulságos is. Azt meg zseniálisan fogalmazták meg benne, hogy mi is a szerelem. :)
Elektrosokk 2012 aug. 19. - 15:09:10
Igen jó film és tanulságos.Házasságkötés elõtt kötelezõ mû!:)
8/10
MoziRozi 2012 jún. 17. - 17:47:04 8/10
Sajátos metszete az életnek...
A szereplõk hasonlóan komplexek, mint az életben,érdekes film, bár kicsit nyomasztó.
Ja, és szinte minden fontosabb nõi szereplõt láthatjuk meztelenül is:)
Egy a sokból.. 2011 nov. 17. - 16:51:01 Előzmény roogdky niombahn
Bocsánat, mûveltségét. Mielõtt szó éri a ház elejét !
Egy a sokból.. 2011 nov. 17. - 16:47:18 Előzmény roogdky niombahn
A másik hozzászólásom pedig az, (amire lehet, hogy most egyesek nem kíváncsiak)hogy ne olyan méregesse a másik intelligenciáját akinek ilyen s ehhez hasonló hozzászólásai akadnak :

Most már csak a "megakurvaanyjuk" hiányzik a kollekcióból.

Köszönöm!
Egy a sokból.. 2011 nov. 17. - 16:36:46 Előzmény toth1218
Igen, köszönöm, de Én úgy tudtam ez a kategorizálás ( + a tragikomédia, szerintem ezt kihagytad ) az irodalomra és a színházi darabokra definiálható. Bár nem film szakos hallgató vagyok! Lebutítva fogalmazva ha egy film "vígan" végzõdik (ergo vidám a vége) akkor vígjátéknak nevezzük. DE ha tudsz nekem olyan ellenpéldát írni, ami drámának van titulálva és vígan végzõdik és az film, akkor megköszönném. Így is köszönöm az infot, bár irodalom órán volt részem elsajátítani :)
feketevipera 2011 szept. 04. - 21:26:04
Szerintem valahol a komoly dráma és a kommersz határán mozog a film, gyaníthatóan mindenki számára fogyaszthatóvá akarták tenni. A veleje nagy vonalakban annyi, hogy figyeljünk oda másokra, és tegyük meg, amit abban a pillanatban megtehetünk, mert nem biztos, hogy késõbb lesz rá idõnk. Sajnos néha kicsit giccsesen és szájbarágósan adják elõ ezt a mondanivalót, ami levon a film értékébõl, de összességében egy nézhetõ (ámbár véleményem szerint egyszer nézhetõ), nem túl mélyenszántó, viszonylag könnyen befogadható darabot kapunk.
toth1218 2011 szept. 04. - 21:00:41 Előzmény roogdky niombahn
Hááááááááááát.... mûveltnek feltehetõen mûvelt - még ha nem is ifjú ember("idõsödõ" pedagógus-pszichológus vagyok).Sokszor nagyon klassz, figyelemre érdemes hozzászólásokat olvasok itt, komolyan: sokat tanulok az itt fórumozóktól. Innen tudom, hogy létezik a mûvelt, eredeti módon gondolkodó ifjú is!
pneklara 2011 szept. 04. - 11:11:26 Előzmény olang
Valóban elszabadult a fantáziája kicsit annak, aki ezt a néhány soros összefoglalót írta.
A film egyébként mese arról, hogy mindenki megtalálhatja az igaz szerelmet, ha nem is elsõre, az idõs meg megkapja a bölcsességet. Csak fordítva kellene! Fiatalon bölcsességet szerezni, s aztán igaz szerelemre lelni, hogy bölcsen meg is tudjuk õrízni. Jó kis film, koktél: van benne egy kis humor, egy kis fájdalom, egy kis szatíra...,s egész kellemes, fogyasztható lett.
olang 2011 szept. 04. - 01:02:40
Nnnna.
Kotorásztam kicsit a film zenéje után.
Azt ugyan nem tudom, hogy hol lehet a CD-t beszerezni, de itt láthatod a filmzenéket cimmel, elõadókkal, sõt bele is hallgathatsz.

http://www.amazon.com/Feast-Of-Love/dp/B0017LZV1O

A cim és az elõadó ismeretében a Youtube-on már megtalálhatod, ami közülük fenn van.

Én pl. megtaláltam a Hallelujah-t, amit a filmben Jeff Buckley énekel.
Ime:
http://www.youtube.com/watch?v=y8AWFf7EAc4&ob=av2e
olang 2011 szept. 04. - 00:31:30
A film zenéi közül az egyik a Hallelujah, amit én Leonard Cohen elõadásában ismerek (de még vagy ezren énekelték). Azt nem tudom, hogy a filmben ki danolja.
Ez akkor szól a filmben, amikor Chloe és Oscar az ágyban tervezik a jövõjüket.

http://www.youtube.com/watch?v=YrLk4vdY28Q&feature=fvst

A többi zenét nem ismerem.
6/10
Ford Mustang 2011 szept. 04. - 00:26:25 6/10
Nem tudom.. ha utánajársz, talán meglesz.
olang 2011 szept. 04. - 00:16:36
Hm.... Zavarban vagyok....

A leirás szerint:

"Az éjszaka kellõs közepén Bradley diktálni kezd egy történetet, amit Charlie-nak meg kellene írnia."

Én ilyet nem láttam. Egyáltalán, ki az a Charlie? Nem is volt ilyen nevû szereplõ a filmben! Elaludtam volna?

Aztán, ismét a leirás szerint:

"....és Esther, Harry felesége, aki állandóan fia, Aaron nyakán lóg."

Hogyhogy a "nyakán lóg"? A fia halott! Az már csak hab a tortán, hogy a Morgan Freeman által játszott szereplõt Harry Stevensonnak hivták (lásd szereplõk listáját) és nem Harry Ginsburgnak, ahogy a leirásban szerepel.

És Oszkár "agyon volt piercingelve"? Ezt se vettem észre....


Ennyi hiba! Talán nem is ugyanazt a filmet láttuk?
10/10
ano 2011 szept. 03. - 21:43:39 10/10
a film zenéjérõl tud valaki valamit?
nem lehet megvenni cd-n?
roogdky niombahn 2011 szept. 03. - 18:06:36
Nocsak! Egy mûvelt ifjú ember!
Hát létezik még ez a kategória?
toth1218 2011 szept. 03. - 14:08:13 Előzmény Egy a sokból..
Ha elfogadod, elmondom: A dráma a három klasszikus irodalmi mûnem egyike a líra és az epika mellett. A lényegi jegye, hogy az alapkonfliktus megoldására törekvõ cselekményt a jelenben, a szemed elõtt jeleníti meg, bontja ki a hõsök párbeszédébõl, akcióiból. A dráma mûnemében alapvetõen két mûfaj különíthatõ el nagyon határozottan: a tragédiában elvesznek az értékek, elbukuk valami fontos, hõsi, igazi - s mi vele együtt éljük át, siratjuk el a veszteséget. A komédiában viszont nevetségessé válik az, ami nem értékes, nem fontos - s mi a cselekmény formálóival együtt felszabadultan nevetünk ezen a megoldáson. Azt tehát, hogy lehet-e vidám, nem a mûnem, hanem a mûfaj dönti el.
Összes hozzászólás