A szerencseforgató

Bakancslistához adom
The Cooler
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjáték, 98 perc, 2003

Értékelés:

37 szavazatból
Szerinted?

A maffia és a szerencsejáték világa, a humor, a dráma és a romantika keveredik ebben a különleges hangulatú, igazán egyedi filmben. Bernie Lootz megszállott szerencsejátékos, de egyáltalán nincs jó viszonyban Fortunával, hiszen csak veszített az utóbbi időszakban. Miután teljes vagyonát elvitte a játék, még óriási adósságba is verte magát - a Shangri-La kaszinónak például százezer dollárral tartozik. Bernie azonban kap egy lehetőséget, hogy ledolgozza az adósságát. Mivel profi balszerencsés, ezért semmi mást nem kell tennie, csak leülni a nyerésre álló vastag vendégek mellé, és játszani, hogy legendás pechsorozatával "rontást" hozzon rájuk is. Egy darabig jól működik a balszerencsehozó és a kaszinó együttműködése. Amikor azonban Bernie már majdnem ledolgozta a teljes adósságát, belép az életébe Natalie, a kaszinó egyik pincérnője, és úgy tűnik, hogy aki szerencsés a szerelemben, annak az asztal mellett is jobb a lapjárása. Mindenesetre Bernie váratlanul nyerni kezd, és ezt nem nézi jó szemmel kaszinó régi-vágású és maffiakapcsolatokat is ápoló vezetője. Azt pedig végleg nem hagyja, hogy adósa lelépjen a szerelmével.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Bernie Lootz
Shelly Kaplow
Natalie Belisario
Larry Sokolov

Alkotók

Díjak és jelölések

 • Golden Globe-díj

  2004
  Legjobb női mellékszereplő jelölés: Maria Bello
 • Golden Globe-díj

  2004
  Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Alec Baldwin
 • Oscar-díj

  2004
  Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Alec Baldwin

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Rahar 2011 júl. 06. - 18:39:26 7/10
Érdekes film, egyszer nagyon jó volt megnézni, bár többször nem akarom. Érdekes alaptörténet, kicsit gyenge cselekményvezetés, a színészek játéka kiváló, valamint nem az a gagyi két tulajdonságokból álló fekete-fehér karakterek. Kár, hogy a cselekmény nem volt eléggé izgalmas, lebilincselõ, néhány helyen unatkoztam a megtekintése közben. De még így is 10 pontból 7 pontra értékeltem.
greghouse 2011 jún. 05. - 11:48:39
Sok szempontból jó ez a film (és most nem Maria Bello villogásaira gondolok...na jó arra is, de nem arról írok).
Elõször is, jók a szinészek. Vesszõparipám, hogy sok szinészt beskatulyáznak karakterekbe, bûnözõkbe, hülyékbe, stb. Zseniális W.H. Macy (de ezek közé tartozik szerintem Steve Buscemi, vagy Christopher Walken is, akik mindig gonoszt játszanak, noha Walken korán megkapta az Oscart a Szarvasvadászért, s még lehetne sorolni, mindenki hozzáadhatja kedvenceit.)
De fõleg: a kaszinóvilág ábrázolása, és hogy nem minden "fekete-fehér". Baldwin alakja is kétértelmû, gondolkodás nélkül eltöri valaki lábát, utána hagyja elmenni a nagy nyereménnyel és leendõ üzlettársát veri meg inkább. A casinók nem jótékonysági intézmények, és nem angyalok a dolgozói mint a Las Vegas (James Caan!!!!) sorozatban, ne felejtsük el, hogy Vegast a maffia zsidó szárnya alapította, késõbbi kubai beszállással, mikor felosztották az országot. (Ld. a Sebhelyesarcú (Pacino), Keresztapa, és egyáltalán.) Õk nem kedvesnõvérek voltak. Sokkal inkább a Baldwin féle ügyes, de kemény, néha kegyetlen alakok, akik cinkezett lapokkal játszanak, de a betyárbecsület néha megjelenik.
Az, hogy hogyan változtatja WHM közérzete a szerencsét, mellékes kérdés, a lényeg a körülötte levõk viselkedése.
Jó film, bár felcserélték volna az adásidõt az elõzõvel (ja, azt nem lehet a nyelvezet miatt.. meg Maria Bello egy jelenete miatt tíz elõtt.)
Akkor is jó film, aki fennmaradt, szerintem nem bánta meg.
Temptress 2011 jún. 05. - 01:45:24
Jó film volt valóban. Egyre ritkább az ilyen a kereskedelmi adókon. Jó volt átélni, hogy egy született vesztesnek is bejöhet az élet. Kár hogy csak egy filmben:(
offtopic
Temptress 2011 jún. 05. - 01:44:18
Jó film volt valóban. Egyre ritkább az ilyen a kereskedelmi adókon. Jó volt átélni, hogy egy született vesztesnek is bejöhet az élet. Kár hogy csak egy filmben:(
8/10
keksztekercs 2011 jún. 05. - 01:31:22 8/10
kafa film!
apuska 2011 jún. 05. - 01:28:10
Jó film, megvolt a varázslat...
Ford Mustang 2011 jún. 04. - 16:21:52 Előzmény ELog
W. H. M. fantasztikus színész, sok filmjét láttam már, nagyon jól alakítja a szerepeit, itt Kõszegi a hangja, de a legtöbbször Harsányi szinkronizálta. Alec Baldwin hangja egyértelmûen Csankó, õ szinkronizálta a legtöbbször. Ron Livingstonnak nagyon jó Selmeczi, bár õt nem Roli szinkronizálta a legtöbbször.
9/10
ELog 2008 jún. 24. - 11:08:19 9/10
Nem árultam el, mert nem emlékeztem rá, kik a szinkronhangok. Bár most, hogy mondod, Csakó Zoltán már nekem is beugrik. Kb. fél éve ment a tv-ben, én is akkor láttam utoljára.
CC/KK 2008 jún. 24. - 01:24:07 Előzmény ELog
még jó, hogy nem árultad el! háttértévéztem, Csankó Zoltán hangjára figyeltem fel (Alec Baldwin), aztán Selmeczi Rolandéra és Kõszegi Ákoséra. már csak emiatt is érdekelne, de William H. Macy-t is bírom. leköt a film, itt ragadtam. :)
9/10
ELog 2008 jún. 21. - 10:02:48 9/10
Egy jó film. Aki szereti a jellemábrázolást, a kis ember küzdelmét megjelenítõ, de kemény filmeket, annak ajánlhatom, elsõsorban William H. Macy alakításáért. Csakhát a vége... :)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu