A szeretet ereje

Bakancslistához adom
The Courage to Love
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott kanadai-amerikai romantikus dráma, 87 perc, 2000

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

Az európai férfiakat különösen a kreol nők bűvölték el, egzotikus bőrszínükkel. Az Old Orleans-i bálteremben rendezték azokat a bálokat, ahol az európaiak megismerkedhettek a fiatal, kreol nőkkel. Támogatást, családot ígértek nekik, csak házasságot nem. Ilyen kapcsolatban élt Jean-Baptiste és Puoppone. Ebből az együttlétből született az a lány, akinek álmai örökre megváltoztatták az Old Orleans-i bálterem és környéke életét. Henriette-nek hívták, fiatal, tehetséges és gyönyörű kreol nővé érett. Igazságszerető és istenfélő ember volt, aki mindig a szegények és védtelenek oldalán állt. Állhatatos hittel tanította nemcsak az urak gyerekeit, hanem a rabszolgák gyerekeit is, titokban. Esténként arra tanította a fekete gyerekeket, hogy Isten egyenlő a Szeretettel. Henriette élete egyik napról a másikra hirtelen megváltozik, mikor a heti bálon felkéri egy francia orvos, Gerard Gaultier, aki örök szerelemre lobban iránta.

Stáblista:

Szereplők

Henriette Delille
Gerard Gaultier
Julie Gadin
Rousselon atya
Jean Baptiste

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
sadrok 2018 márc. 24. - 09:47:10 9/10
9/10
9/10
sadrok 2018 márc. 24. - 09:46:48 9/10
Jó kis film, megéri megnézni.... kár h későn fogtam hozzá, és bealudtam... de mivel nincs szerelmi happy end a végén, azt éppen elcsíptem, nem hiszem h még egyszer megnézem :-) Bár, sose mond h soha... :-)
Nem a ruhakölteményeken van a lényeg, bár az sem elhanyagolható, van a filmnek morális mondanivalója rendesen. És Szeretet egyelő Istennel, aki ezt vitatja, nem érti a lényegét... Isten nem azért teremtette a világot, hogy kötelezően szeretetben kell élni, adott az élethez szabad akaratot is, amivel mindenki a belátása szerint gazdálkodhat.
Henriette igazán példás életet élt, megérdemelte volna, hogy a magánéletben is boldog legyen
pneklara 2013 dec. 13. - 18:15:10 Előzmény Tibag05
Ahol gyûlölet van, ott nincs Isten:)
Az lenne a jó, ha Isten nélkül is elvolnának az emberek egymással.
De mióta ember van, azóta gyûlölet is van. De jól el lehet moralizálni évezredeken át.
Tibag05 2013 dec. 12. - 16:24:32 Előzmény pneklara
"arra tanította a fekete gyerekeket, hogy Isten egyenlõ a Szeretettel."
JA PERSZE!! azért izzik a mai napig a faji- és amúgy az egymás gyûlölet!!
Süket duma!
Zöldmáli 2013 júl. 30. - 18:35:06 Előzmény pneklara
A "ruhakölteményekkel, hajcsodákkal, sminkekkel, bálokkal, palotákkal" nem a fekete rabszolgák rendelkeztek, hanem a francia kreolok, azaz a New Orleans-i õslakosok és a francia hódítók leszármazottai.
pneklara 2012 ápr. 09. - 06:47:58
Szép kis esti mese - nagy érzelmekkel.
Nem ilyennek képzeltem a fehérek és feketék együttélését. Micsoda ruhaköltemények, hajcsodák, sminkek, bálok, paloták - a béke szigete, még ha nem egyenlõk is a szereplõi.