A szeretet földje

Bakancslistához adom
Love Field
amerikai filmdráma, 104 perc, 1992

Értékelés:

32 szavazatból
Szerinted?

Lurene tipikus dallasi háziasszony. Imádja Kennedy elnököt és csodálja, egyben majmolja annak csinos feleségét. Amikor megtudja, hogy az elnöki pár Dallasba látogat, mindent elkövet, hogy találkozhasson velük. 1963. november 22-ét mutat a naptár. Alig néhány óra múlva gyökeres változás áll be Lurene életébe. Az elnökgyilkosságtól kétségbeesett fiatalasszony nem találja a helyét. Elhatározza, hogy Washingtonba utazik, az elnök temetésére. A buszon megismerkedik a színes bőrű Paullal és a kislányával. A férfi a rendőrök elől menekül. Különös utazás veszi kezdetét.
FEA2 FEA2

Stáblista:

Szereplők

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
chyga 2010 jún. 01. - 10:27:00 Előzmény Obránszky Ármin
Szeliden ellentmondva: nekem a film pontos címe: A Szõke Nõ. Idegesítõ jelenség, mûmájer izgalom.
6/10
Obránszky Ármin 2008 jan. 27. - 12:55:47 6/10
A film gyakorlatilag a klasszikus „ródmúvi”-forgatókönyv alapján szervezõdik. Adott egy középosztálybeli fehér nõ, aki sivár élete, közönséges férje és gyermeke elvesztésének emléke elõl egy irreális Kennedy-ajnározásba menekül, majd az elnök meggyilkolása után felkerekedik, h ott lehessen Washingtonban a temetésen. Majd a buszon találkozik egy titokzatoskodó fekete férfival és a kislányával, akik –mint késõbb megtudjuk- szintén menekülnek. Mire közös –társadalomkritikával, faji kérdéssel és némi akcióval tarkított- utazásuk a végére ér, újraértékelik addigi életüket, az emberekhez való hozzáállásukat.
Ami miatt igazán mûködik ez a film, az Michelle Pfeiffer nagyon érzékeny alakítása. Kétségtelenül ez a két grandiózus kosztümös produkció, a Veszedelmes viszonyok és Az ártatlanság kora által keretbe foglalt, minden évben legalább egy Golden Globe-jelölést eredményezõ idõszak Pfeiffer pályafutásában a legsikeresebb. Nem véletlenül. Ebben a szerepben is kiemelkedõen hiteles. Mélységet kap általa a film.
Összességében ez egy egyszer nézhetõ film, még a kiváló alakítás ellenére sem jobb, mint közepes.

Amúgy az illetékeseket kérem, h a nevekre vessenek egy pillantást, mert nem felelnek meg a valóságnak...
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu