A szív bajnokai

Bakancslistához adom
The Blind Side
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai életrajzi dráma, 128 perc, 2009

Értékelés:

834 szavazatból
Szerinted?

Michael Oher (Quinton Aaron) élete nem könnyű. A hajléktalan fekete bőrű diákot nem akarja átvenni a jó hírű gimnázium, mivel a teszteken nagyon rosszul teljesít. Senki nem tudja róla, hogy az anyja drogfüggő, az apját pedig megölték. Amikor a kis S.J. (Jae Head) összebarátkozik vele, anyja, Leigh Anne (Sandra Bullock) felkarolja és befogadja a családjukba. Michaelről hamarosan kiderül, hogy korántsem ostoba, ráadásul remek focista. A család mindent latba vet, hogy a fiú életét rendbe hozza, és még arra is készek, hogy örökbe fogadják.

Stáblista:

Szereplők

Leigh Anne Tuohy
Sean Tuohy
Michael Oher
Miss Sue
Cotton edző

Díjak és jelölések

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Richmond_KHO aug. 01. 23:26:32 8/10 Előzmény Fecni007
az megvan, hogy ez igaz történet alapján készült?
foxboro jún. 09. 13:11:59 Előzmény DUNAWÖLD
Talán, az a baj, hogy nem Oprah karolta fel? Akkor nem lenne propaganda film? Oher a mai napig sajátjának tekinti a Tuohy családot. Hogy színeztek-e rajta valamit. Egészen biztos. Változtat az eredeti sztorin, ha néhol kicsit eltúlozzák? Én úgy érzem, hogy nem.
Sumomo_ máj. 19. 21:24:13 Előzmény retrojedi
ezt így mind a fotelből?
10/10
Zalannn máj. 19. 00:25:55 10/10 Előzmény retrojedi
Sajnos ez nem valami sztereotípiák sokasága. Ez a valóság. És igen ez a film lehet, hogy valakinek túl kemény, de az akkor nem tudom mit érez amikor kilép az ajtón a világba. Itthon nálunk ugyan ez megy a roma származású emberekkel. Minden film úgy mutatja beőket , hogy kis falukban élnek, nyomorban. Tessék kapásból mondok neked egy ilyen filmet itthonról. A brazilok. Szerinted az nem ezt mutatja be, hogy mennyire rosszul élnek ezek az emberek? Érdekes azon mindenki jól nevet, merthát cigányok és milyen vicces, pedig nem. Szerintem gondolkozz azon amit írtál. Van a tiédben is igazság, de nem a gyarmatosítás korában élünk már.
Lotto5ös máj. 03. 20:45:24
Nem szeretem Sandra Bullockot (valszeg az idióta szerepeiert, amiket játszik - idegesítő, ripacs, huszti gépeket-), de itt hatalmasat játszik. Végre!!

Nem véletlenül kapott Oscart.
satya2000 máj. 03. 19:11:44
"Hihető" mindennapos sztori! S ilyenért Oscart adnak?!
DUNAWÖLD máj. 03. 18:49:10 Előzmény retrojedi
Nagyon jól mondja 😁👍
DUNAWÖLD máj. 03. 18:44:34 Előzmény Fecni007
IskolapélDA!!! Igen, ez a *Hurrànemvagyunkrasszistàkcsupaszív* libsi propagandafilm.
csibehad ápr. 30. 17:57:09 Előzmény retrojedi
Nem kellene ennyire szélsőségesre venni! Én a pozitívumokat láttam meg a filmben és azt egyszerűen imádom. Igaz, elsőre nekem túl "kemény" volt S.B. szinkronja, de minél többször megnéztem, annál érthetőbb volt.
Veled ellentétben én pont azt kaptam a filmtől, hogy totál mindegy a bőröd színe, a nyelvezeted, egyszerűen ember vagy és kész. Méghogy rasszista!? Inkább liberális, tele szeretettel és szerethetőséggel. Jó példát mutat mindenkinek! Ne ítélkezz elsőre, nyúlj a mélybe, hiszen nem tudhatod kitől milyen szépet kaphatsz. Lásd az autóbaleset, amikor a srác megállítja a légzsákot. Segíts ahol tudsz, és szeress, mert szeretni szuper :)
5/10
retrojedi 2019 dec. 11. - 02:14:31 5/10
Talán a mindent elborító nyáltenger miatt elsőre nem nyilvánvaló, de ez egy rendkívül rasszista film - az ilyeneket szokták utóbb betiltani, mikor aztán leesik a tantusz. Voltaképpen az egész sztori nem más, mint a feketékre nézve sértő sztereotípiák halmozása:
A nehéz sorsú feketét automatikusan kicsit nyomottnak állítja be, aki találkozik a jóságos fehér gazdag ladyvel, aki felsőbbrendűsége tudatában feljogosítva érzi magát arra hogy mások sorsa felett diszponáljon. Ha Sandra Bullock tudatosan játszotta az ultraliberális akcionista nőt, aki a gyarmatosítás fénykorának magabiztosságával oldja meg a feketék dolgait, akkor tényleg megérdemelte az Oscar-t. Sőt ennél messzebb megy: nem egyszerűen megoldja a lakhatási problémát, hanem egyenesen magához veszi, mintha csak valami kóbor cicát talált volna... Majd a csúcs: adoptálja a 17 év körüli, gyakorlatilag felnőtt embert! Ebben megint a gyarmatosítás kora köszön vissza, ahol a távoli területek bennszülött lakóit valamiféle gyermekeknek tekintették (életkortól függetlenül) akikről természetesen a jóságos fehér embernek kell gondoskodnia. A végén még a sport, mert ugye a sztereotípia szerint fekete létére csak ebben lehetett jó (esetleg még zenei érzéke lehetett volna, de nem vettek neki hegedűt)...
Mindent összevetve egyszer nézhető, Bullock-ra tekintettel 5/10.
1/10
Fecni007 2019 júl. 13. - 16:14:44 1/10
A tökéletes amerikai királygiccs ez a film. Nincs olyan jelenet benne, ami ne lenne óriási giccs. Ahol azt tanítják, hogyan kell giccset gyártani, ez az iskolapéldány.
8/10
sorozatneked.hu 2019 ápr. 20. - 12:37:51 8/10 Előzmény Robzombi
Igen, ezzel egyetértek, hogy nem volt teljesen önzetlen a segítsége. De végülis úgy "használták" ki a gyereket, hogy neki is sokkal jobb lett - mint ahogy te is írod-, mintha a gettóban maradt volna. Ez így talán még mindig elfogadhatóbb, mintha mondjuk cselédnek vették volna fel vagy semmit sem tettek volna, mint a barátnői.
10/10
Clarisse 2019 ápr. 19. - 22:20:14 10/10
A leírás alapjá teljesen átlag drámának gondoltam aztán elkezdtem nézni... és beszippantott. Nem is annyira a történet, persze az is, de Sandra Bullock karaktere és alakítása valami elképesztő. Nagyon ritkán lát az ember ennyire hiteles, magávalragadó karaktert, szinte lejött a képernyőről. Nomi volt ilyen a Showgirlsben, egyszerűen ledönt mint egy forgószél... tényleg megérdemelte az Oscart, de maga a karakter, amit játszik elképesztően kidolgozott, magabiztos és hiteles. Zseniális...
Robzombi 2019 ápr. 14. - 21:38:58 Előzmény sorozatneked.hu
Rendesek igen de persze, sajnos ott van a hátsó szándék. Egyrészt a "gyerek" eléggé befolyásolható volt.
PL szörnyűnek találtam mikor a politikai nézeteiket a gyerekre "erőltették." Persze aztán mikor erről kérdezték a gyerek nem akart a jótevői ellen vallani. ezért úgy tett mintha ö is egyetértene a család nézeteivel. De igazábol szerintem csak azért tette mert szerette a családot, és velük akart maradni. Megjegyzem hülye lett volna ha inkább a getto-ba vágyik. Na meg nézzük a mögöttes indokokat. Tudom morbid, de senkinek nem fordult meg a fejében hogy a családnak ez amolyan anyagi befektetés is ? Persze az elején még valóban jó szándék vezérelte őket, de miután kiderült mekkora sportoló válhat a gyerekből ez változott. Kicsit ez is motiválhatta őket. Nem nem vagyok rossz hiszemü. de nem hiszem el hogy csak nekem jött volna le ez. Ettől fügétlenül tetszett a film, még szurkoltam is hogy sínre kerüljön a gyerek élete. De akkor is voltak dolgok amik sajnos elszomorítóak
8/10
sorozatneked.hu 2019 ápr. 14. - 20:02:44 8/10
8/10

Igaztörténeten alapszik. Hogy mennyire követte a valóságot nem tudom, de szerintem szép film volt. Ha több gazdag ember viselkedne így, akkor a világ is jobb lenne. De a legtöbb ember olyan, mint a filmbeli Sandra barátnői. Az emberek többsége sajnos csak álszent keresztény/vallásos. :(
9/10
sexykex 2018 ápr. 03. - 12:53:04 9/10
Nagy Mike hátrányos helyzetű kölyök, de szerencséje van. Nem egyszer, sokszor.
Ha a gazdagok olyanok lennének, mint Leigh, akkor megbocsájtanám nekik, hogy gazdagok. Nem vagyok irigy és különösebben szegénynek se mondanám magam. Egyszerűen igazságtalannak tartom a kapitalizmust.
A filmmel nincs semmi bajom, már többször láttam. Sandranak nagyon-nagyon jól áll ez a szerep és ennyi szirup még belefér az életünkbe.
10/10
Towner 2017 márc. 15. - 10:48:39 10/10
Nekem harmadszor is nagyon tetszett. (nagyon kevés filmet nézek újra, belenéztem és nem tudtam abbahagyni)
olahmiki1959 2017 jan. 09. - 02:39:06
Szép, jószándékú tanmese - aminek valóságalapja van, és amire nyugodtan mondhatjuk, hogy ilyen is csak Amerikában történik - rengeteg hihetetlen epizóddal, mozzanattal, sokszor szájbarágósan, megmosolyogtatóan, és giccsesen.
Engem azonban valójában egy dolog érdekelt igazán: mire kapott Sandra Bullock Oscar-díjat?
És, miután megnéztem a filmet, sajnos azt kell mondjam, ez már a közröhej kategória, hogy egy ilyen, teljesen átlagos, hétköznapi színészi alakítás is Oscar-díjat érdemel.
Amerikában...
Teljesen egyértelmû, hogy a téma kapta a díjat, a tolerancia kihangsúlyozása, a hátrányos helyzetû feketék felemelésének bemutatása, és Amerika sokadik, lelkifurdalásából eredõ filmes törlesztésének szándéka. (Farkasokkal táncoló, stb., stb...:)
Elõttem már gyakorlatilag mindent leírtak, pro-és kontra ütköztettek érveket és ellenérveket, ezért nem fejtem ki hosszan a véleményemet.
Egyszer meg lehetett nézni - nagyjából ezt vártam, és be is jött - de Kathy Bates alakítása - amirõl valaki elõttem azt írta, hogy briliáns, hogy miért, fogalmam sincs - és Sandra Bullock tisztességes, de semmi különöset, semmi emlékezetest nem nyújtó színészi játéka nekem csalódás volt, az Oscar-díj fényében pedig pláne.
Ha abban az évben ez volt a legjobb nõi alakítás, akkor az amerikai film eléggé nagy bajban lehetett...:DD
Cordelia 2016 jan. 25. - 23:06:23
a film még Michael Oher-nek sem tetszik, pedig róla készült. Szerinte is csupa cukor és nagyban megnehezíti az életét, hogy csináltak belõle egy hõst, pedig semmi mást nem akart, mint egy tiszta ágyat, valami ennivalót és biztonságot.

Nemrég olvastam egy iráni irodalmár professzor könyvét, aki azt tanácsolja, hogy "ne keressük a könyvekben az életet".
te ezt átfogalmaztad, ezentúl a filmekben sem keressük...
5/10
Xxy92 2016 jan. 25. - 00:12:59 5/10
Kövezzetek meg, de nekem nem tetszett ez a film. Mind Sandra Bullock, mind a fõszereplõ srác színészi alakítása fenomenális, Kathy Bates pedig csak hab a tortán. Nem is ezzel van itt a baj, hanem a film realitásával. Azt mondják, igaz történet inspirálta, hát nem tudom. Akármennyire is szeretném, én képtelen vagyok elhinni, hogy egy, az amerikai felsõ tízezerbe tartozó család minden egyes tagja, fenntartások nélkül és szinte azonnal saját fiaként befogadjon egy 20 év körüli, 200 centi-120 kilós kombójú, hontalan, fekete srácot. Csak úgy vesznek neki egy zsírúj autót, amit az elsõ útján összetör, megsebesítve a saját gyereküket.... A helyzet mégis változatlan, és mindenki imád mindenkit.
Patetikus volt számomra ez az illúzió, ez az ábránd. Nagyszerû lenne, ha a világ errõl szólna, de ez sajnos nem igaz. Én nagyon szeretem a drámákat, rendszerint meg is siratom a mélyebb filmeket, de ezen kb. nevettem. Nem értem, hogy ezt miért nem látja senki.


10/5 (és csak a színészi játék miatt nem 4)
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu