A szív hídjai

Bakancslistához adom
The Bridges of Madison County
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus dráma, 135 perc, 1995

Értékelés:

468 szavazatból
Szerinted?

Carolyn és Michael édesanyjuk halála után hazaérkeznek Madison Countyba. Döbbenten értesülnek anyjuk végakaratából arról, hogy nem az édesapjuk mellé kívánja temettetni magát, hanem úgy rendelkezett, hogy hamvait vessék a híd alatti patak vizébe. A hagyatékot rendezgetve különös, szívszorító történetre derül fény. Évekkel korábban, 1965-ben, Francesca férje és gyerekei egy távoli vásárra utaztak. Ezalatt egy idegen férfi vetődött a farmra, és útbaigazítást kért a nőtől: a közeli Rosamunde-hidat kellett lefotóznia a National Geographic magazin részére. Beszélgetésbe elegyedtek, s a romantikus, más életről ábrándozó asszonyban mély vonzalom ébredt a fotós iránt. A rövidke négy nap alatt, amit együtt töltöttek, Francesca élete legnagyobb szenvedélyét élte át, amelynek történetét naplójában írta meg.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Robert Kincaid
Francesca Johnson
Michael Johnson
Richard Johnson

Díjak és jelölések

 • Golden Globe-díj

  1996
  Legjobb film - drámai kategória jelölés
 • Golden Globe-díj

  1996
  Legjobb színésznő - drámai kategória jelölés: Meryl Streep
 • Oscar-díj

  1996
  Legjobb női alakítás jelölés: Meryl Streep

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Midnight67 márc. 28. 16:12:10 9/10
Nem kedvelem a romantikus filmeket, valahogy úgy érzem, már kinőttem belőlük, de ezt újra néztem (nagyon régen láttam), Clint Eastwood miatt és kellemes nosztalgiázás volt. Hát igen, az öreg nem tud rossz filmeket készíteni, még ebben a kategóriában sem.
gyorgyi84 jan. 07. 15:46:35
SPOILER(?)

Nos... Clint Eastwood-nak és Richard LaGravenese-nek sikerült elérniük, hogy egy szenvelgős, nyálas romantikus regényt egy meglehetősen sajátságos, kései felnőtté válási történetként értelmezzek és a pszichológiai vonatkozásain gondolkodjam órákon keresztül... :-)
(Ennyit ér az, ha egy sztoriból kiollózzák a nyavalygós meg pátoszos részeket, és a szereplők marionettbábuk helyett sokkal emberibben, reálisabban reagálnak az eseményekre.)
Lehet, hogy nekem van túlságosan sajátságos látásmódom, de úgy érzem, én most nem egy "tragikusan meghiúsult igaz szerelem" történetét láttam. Francescát nem kell megtapsolni azért, mert férjes asszony létére viszonyt kezdett egy idegen férfival, példát venni sem kell róla. De ha egyetérteni nem is tudok vele, azért valamilyen szinten megértem a reakcióját. Neki személy szerint talán valahol szüksége is volt erre az élményre. Az, hogy a kislánykori álmai helyett végül mégis képes volt a családját választani, pedig egy nagyon felnőtt döntés volt.
(Mondjuk ebbe az elméletbe nem teljesen fér bele, hogy a végén miért akarta ő is elhamvasztatni és a folyóba szóratni magát, de hát éppen ez az, amin annyit lehet agyalni. Én személy szerint ebben sem "az igaz szerelem erejének a megnyilvánulását" láttam, de hát legyen ez az én egyéni véleményem...)
10/10
Vadmurok 2019 dec. 29. - 20:03:34 10/10
Clint Eastwood filmjeit imádom. Ez egy különleges film a szerelemről. Mindenképpen meg kell nézni. Akár többször is!!!
10/10
Daniel SF 2019 febr. 12. - 20:10:34 10/10
Nagyon szép film ,az tényleg szívszorító mikor Francesca hezitál a végén hogy kinyissa- e vagy maradjon az autóban! 10/10
10/10
Nótárius 2018 júl. 24. - 10:26:36 10/10
Több mint 10 éve láttam utoljára, de e magával ragadóan nagyszerű filmnek még az emléke is, ma is jólesően felkavar.
8/10
gimbiikeeh 2017 nov. 15. - 20:33:21 8/10
Nagyon szép film volt. Igazán drámai, megható. A színészi alakítások pedig zseniálisak. Meryl Streep-ben még sohasem csalódtam. Clint Eastwood-ot elõször fura volt egy romantikus drámában látni, mivel eddig szinte csak akciófilmekben láttam, de itt ismegállta a helyét, sõt...

SPOILER!

A vége felé a jelenet az autóban, a szakadó esõben igazán szívszorító. Látni, ahogy Francesca õrlõdik, és nem tudja mit tegyen, kiszálljon e vagy nem. Vele tartson vagy ne. Nagyon drámaira sikerült.

SPOILER vége!

8/10
8/10
Cukros csirkecomb 2017 máj. 29. - 02:29:56 8/10
Bár nagy Meryl Streep rajongó vagyok, ebben a filmben úgy éreztem, nagyon túljátssza az \"egyszerû háziasszony\" szerepét. Érdekes, hogy pont õt jelölték az alakításáért díjakra... Clint Eastwood sokkal természetesebb volt. Engem ez a kellemetlen érzés többször is kilökött a történetbõl. Azért szép film, de elõbbiek miatt nekem csak 8/10.
offtopic
kanyádport 2017 ápr. 06. - 20:52:19
Bocs az offért, de sajos kifogytam az ötletekbõl. Szeretném mindenkivel tudtani, aki ismert itt, a fórumon, hogy január óta (akkor vettem észre ezt az új, fészbukos-indapassos hülyeséget) nem tudok bejelentkezni ide a hosszú évekig használt nickemen (Ezüstliliom), és hiába kértem többször is a segítségét az üzemeltetõknek, tojnak rám. Ezt a regisztrációt nem fogom használni. Ha nem kapom vissza a régit, többet nem írok ide. Sajnálom, de a véleményemet elmondja ez a regem.:///
tortura 2016 szept. 26. - 19:19:55 Előzmény fürmender
Teljesen egyetértek. 29 éves voltam, mikor elõször láttam. Már akkor is nagyon magával ragadott. Azóta eltelt jó pár év, és még mindig felkavar. És igen, bizony nem egyszer nézõs fajta. Én már nem is tudom, hányszor láttam. Azt hiszem, kívülrõl tudom a szövegét.
fürmender 2016 szept. 21. - 16:04:52
Nagyon rendben van ez a film. Igazi gyémánt a mai gagyi filmek világában. Clint Eastwood mint rendezõ, mint fõszereplõ,
és mint zeneszerzõ is kiváló teljesítményt nyújt. Meryl Streep zseniális partnere Eastwood -nak, igazán hiteles és
magával ragadó alakítást nyújtanak. Jó rendszeresen elõvenni, újra és újra megnézni ezt az igazán hiteles alkotást.
Nálam ez a film 10/10.
tortura 2016 szept. 18. - 18:02:25
A fõszereplõ sem hagyta el.
Látom, néhányan nem látták a filmet, csak hozzászólnak. Kár. Jobb úgy, ha meg is nézi. Korrektebb.
10/10
Xxy92 2016 máj. 19. - 23:27:45 10/10
Csodálatos film, melynek mindkét fõszereplõje méltán nevezhetõ a legjobb színészek egyikének: szinte ajándék, hogy õket összehozták egy mûbe. Magáról a filmrõl nem nagyon tudok negatívat szólni, hisz egy igazán emberi alkotás ez, nagyon sok mély értékkel. Ráadásul az az iránt érdeklõdõk, még betekintést nyerhetnek a tipikus Amerikai Vidék életébe is.
A vége, ahogyan az várható volt, csodálatos. Mint maga a film.


Bár fõképp inkább nõknek íródott/készült, emocionális intellektualitással rendelkezõ férfiak is nyugodtan megnézhetik.

10/10
romantika5 2016 márc. 20. - 16:40:11 Előzmény raven1011
Itt a lényeg: annyira szürke a kapcsolatuk, hogy már ez is mekkora élmény a csajnak.
Imádom a filmet, és meg kellene cserélni a Nõ 3x tenni éjszakára!
Hú dejó a habos sütemény 2016 márc. 08. - 14:52:40
igen ez szép és jó film

mondjuk a férj helyében jobban érdekelt volna miért zokog mellettem a feleségem... (ott a kocsiban)

a nõ szájába nagyon igaz mondatokat adtak
raven1011 2015 okt. 06. - 23:03:32
Szerintem pont nem a fiataloknak szól. A 4nap írtó kevés azért hogy ennyire élete végéig kitartson. Ha hetek, hónapok telnének el máris hihetõbb lenne. Egyébként szép film. A vége valóban el lett találva. Tetszett!
9/10
Rahar 2015 szept. 19. - 00:14:23 9/10
Az az érdekes ezzel a filmmel, hogy gyakorlatilag egy rendkívül egyszerû alaptörténetû és cselekményvezetésû alkotás. Alig történik valami a filmben. Ennek ellenére végig lekötött, felkavart és egy kicsit magával ragadott úgy, hogy a befejezés, a fõszereplõnõ döntése pszichológiai szûrõn keresztül nézve igencsak érdekes.
Egyszerûen szerintem ez egy szép film, a végét meg elfogadom, hogy a fõszereplõnõ, illetve a forgatókönyvíró így döntött :)
9/10
Rahar 2015 szept. 19. - 00:09:58 9/10 Előzmény Sorozatfüggõ
Érdekes amit leírtál, ha nem nagy fáradság a számodra, le tudnád írni, hogy mibõl gondolod, hogy csak egyszer lehet?
Én egy kicsit merev ember vagyok, ha alá tudnád tényekkel támasztani, sõt még egy-egy kutatás, statisztikai kimutatás vagy egyéb más linkelhetõ akár ezoterikus dokumentum is van a virtuális tarsolyban az nagyon jó lenne.
fürmender 2014 júl. 17. - 22:29:11
Ebben a témában lásd még - többek között - a "CASABLANCA", a "HAVANNA" és a "HANNOVER STREET" c. korszakos opusokat. A téma - úgy tûnik - kimeríthetetlen. Még mindenki "megrendezheti" a saját filmjét is...
Sorozatfüggõ 2014 júl. 17. - 20:13:42
Elképesztõ, hány ember írogat be ide mindenféle hülyeséget, olyanok, akiknek fogalmuk sincs arról, milyen az igaz szerelem. Talán még át se élték. Persze mindenki a saját egyéniségén szûri át a látottakat. Márpedig igaz szerelem csak egy van az életben. Kérdés, hogy az illetõ találkozik-e vele. Lehet, hogy nem. De ha igen, lehet, hogy 14 évesen éli át, lehet, hogy 40 évesen. Mégegyszer: igaz szerelem CSAK EGYSZER ADATIK MEG. Minden más csak utánérzés, szeretet, barátság, magány, szex, család iránti vágy vagy éppen "jóemberjócsaládapalesz" érzés. Hosszan lehetne sorolni a dolgot. Szerintem mindkét szereplõ esetében errõl volt szó. Megtalálták egymást, csak éppen rosszkor, rossz helyen. És valóban nem volt értelme folytatni, mert akkor minden elromlott volna. Így viszont elmondhatták magukról, hogy átélték az egyszeri és megismételhetetlen IGAZ SZERELMET.
fürmender 2014 júl. 16. - 22:31:11
A költõ tévedett. Nem "az ábrándozás az élet megrontója", hanem éppen fordítva: AZ ÉLET AZ ÁBRÁNDOZÁS MEGRONTÓJA,
Összes hozzászólás