Rosamunde Pilcher: A szívem vágya

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Herzenssehnsucht
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 2009

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Nicholas iránti szerelem novella nyomán Gregorynak és Claire-nek van egy közös kislányuk, Theresa, akit az édesapja még mielőtt meghalna, elhelyezi egy családnál, a saját családjánál, hogy a kislánya megfelelő körülmények között nőhessen fel. Szinte Gregory halálával egy időben hazatér a szintén ügyvéd Nicholas McDermott az ősi családi településre, ahol az apja egyik ügyfele éppen Jonathan, de a családi kúriát apja nem használja, ő inkább városlakó. Nicholas beköltözik a lakatlan kastélyba, és emlékei között kutatva rábukkan Kate egyik farsangi partin készült fényképére is… Ott egy ír szövőműhelyt működtet Jonathan McKenna, ahol lánya, Kate O’Hara, a divattervező éppen átvenni készül apja, Jonathan üzemét és a jól működő családi vállalkozást majd együtt vezetné a férjével, Patrick O’Harával, akit gyermekkora óta ismer, fiatalon összeházasodtak. A látszólag tökéletesen működő házasság csupán látszat, a pár kapcsolata már réges-régóta tartós válságban van. És Kate apja is sötét titkot rejt: Jonathannak van egy unokája, és a kislány sorsát az elhunyt törvénytelen fia őrá bízta.

Jonathant az ügyvédje értesíti, hogy a házasságon kívüli fia Martinique szigetén elhunyt. A törvénytelen gyerekéről, Gregory titkáról az ügyvédjén kívül nem tud senki. Számára nincs más lehetőség, mint az unokája örökbefogadása. Mivel Kate és Patrick házasságából nem született gyermek, így a párt meggyőzi, hogy fogadják örökbe az immár fölcseperedett, tízéves Theresát. A lány származásáról viszont Jonathan nem árul el semmit. Nicholas horgászni készül, amikor a tengerparton meglep egy titkos naplót író kislányt, akiről kiderül Kate lánya és a kislány pedig Theresa. Meghívja Kate-et egy kávéra, ahol egyikőjük sem vallja be, hogy tulajdonképp az életük boldogságát nem találták meg. Kate boldogtalan, Nicholas pedig már elvált. Másnap Theresa születésnapja lesz, ahova a férfit is meghívják. Kate szeretettel magára vállalja az új feladatát, önfeláldozóan gondoskodik a kislányról -, ami parázs vitákhoz vezet közte és Patrick között, akinek apósa sürgetése ellenére sincs ínyére ez az apai szerep. És ezekben a nehéz időkben még itt van Kate ifjúkori szerelme, Nicholas is, ami a nő érzelmeit még inkább összekuszálja.

Ami pedig mindent betetőz, felbukkan Claire, Theresa vér szerinti édesanyja. Ugyanis Jonathan nagyszerű születésnapi partit szervez Theresa számára, ahol megjelenik Claire, és látja ugyan a lányát a nevelőanyjával és annak apjával, akiről nem tudhatja, hogy ő Theresa vér szerinti nagyapja. De most szó nélkül eltávozik Claire a helyszínről. Majd végre megérkezik Nicholas is. Jonathan McKenna meglepődik, hogy ő itt van, a veje viszont még mindig nem érkezett meg a partira. Az apja nem tartja szerencsésnek, hogy Nicholas felbukkant Kate közelében, hiszen a lánya ugye Patrick felesége… Patrick éppen zűrös befektetési ügyéről tárgyal az építésvezetőjével, aki azzal fenyegeti, ha nincs pénz, szélnek ereszti a munkásait és vége a beruházásnak. Otthon pedig hangos veszekedésre kerül sor Patrick és Kate között, amely során Theresa megtudja, hogy ő tulajdonképp nem is igazi gyermeke a „szüleinek”. Kate másnap felhívja Nicholast, elmegy a szokott tengerparti helyükre, ahol a férfi bevallja Kate-nek, már diákkorában szerelmesleveleket írt neki, bár azokat soha fel nem adta, hanem elrejtette. Kate volt és maradt is élete nagy szerelme.

Kate először fájón, mert mindez már túl késő, visszautasítja Nicholas szerelmi közeledését. A férfi optimistán mondja: nézd, hiszen még előttük az élet, boldogok lehetünk együtt - bár ezt annak idején a körülmények, de jobbára az apád mindig megakadályozta, mert nem voltam számodra a megfelelő parti… Kate először hazamegy, majd a szívére hallgatva visszatér Nicholas otthonába és egymás szerelmes karjaiban fejezik be a találkozásukat. Közben Claire a lánya ügyében ügyvédet keres, de csak az ifjabb McDermott áll rendelkezésére, így Nicholas fogja Theresa ügyét képviselni, bár a férfinak fogalma sincs, hogy milyen lavinát indít el a peres üggyel. Claire belátja, hogy a gyermeke jó kezekben van, önként le is mond róla, de Kate más döntést hoz. Túl sok volt a hazugság a McDermot családban. Vajon a végén boldog lehet-e még mindenki?

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Kate O'Hara
Nicholas McDermott
Jonathan McKenna
Patrick O'Hara
Sean McDermott

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2023 júl. 07. - 15:35:28 10/10
10/10
Széles Ágnes 2022 nov. 19. - 15:31:04 10/10
Kedves film barátságos főszereplőkkel, hangulatos zenével.
napraforgó 2022 ápr. 30. - 15:12:29
Nicholas iránti szerelem novella nyomán.
Gregorynak és Claire-nek van egy közös kislányuk, Theresa, akit az édesapja még mielőtt meghalna, elhelyezi egy családnál, a saját családjánál, hogy a kislánya megfelelő körülmények között nőhessen fel. Szinte Gregory halálával egy időben hazatér a szintén ügyvéd Nicholas McDermott az ősi családi településre, ahol az apja egyik ügyfele éppen Jonathan, de a családi kúriát apja nem használja, ő inkább városlakó.
Nicholas beköltözik a lakatlan kastélyba, és emlékei között kutatva rábukkan Kate egyik farsangi partin készült fényképére is… Ott egy ír szövőműhelyt működtet Jonathan McKenna, ahol lánya, Kate O’Hara, a divattervező éppen átvenni készül apja, Jonathan üzemét és a jól működő családi vállalkozást majd együtt vezetné a férjével, Patrick O’Harával, akit gyermekkora óta ismer, fiatalon összeházasodtak. A látszólag tökéletesen működő házasság csupán látszat, a pár kapcsolata már réges-régóta tartós válságban van. És Kate apja is sötét titkot rejt: Jonathannak van egy unokája, és a kislány sorsát az elhunyt törvénytelen fia őrá bízta.