A szürke zóna

Bakancslistához adom
The Grey Zone
amerikai filmdráma, 108 perc, 2001

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Dr. Nyiszli Miklós, az auchwitzi koncentrációs tábor 12. Sonderkommando-jának orvosaként szemtanúja volt a táborban történteknek. A film az általa írt dokumentumregény felhasználásával készült, megtörtént események nyomán. Film a "szürke zónáról", egy zárt világról, ahonnan nem tért vissza senki. A 12. Sonnerkommandó mindennapjainak rettenetes története egy magyar túlélő tapasztalatai alapján.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
elemes 2019 jan. 11. - 13:05:35 Előzmény Heinrich
hát mivel egyikünk sem volt ott, legfeljebb az a kérdés, hogy nyiszli jegyzeteit melyik rendező dolgozta fel valószerűbben.
10/10
Heinrich 2019 jan. 11. - 12:37:56 10/10 Előzmény eIemes
Dehogy hitelesebb! Olvass kicsit utána! Ezt a filmet Dr. Nyiszli Miklós személyes feljegyzései alapján készítettek, amit Auschwitzban írt, Dr. Mengele segédjeként. A Saul fiàban sok ferdítés van, egy párat le is írtam pár napja a film alatti véleményezésnél!
A szürke zónában az egyik nagy ferdítés, hogy egy fiatal lány élte túl a gázkamrát! Tudtommal egyedül egy kisgyerek élte túl, de őt gyorsan "elintézte" egy SS katona.
4/10
4427 2016 ápr. 12. - 22:22:50 4/10
Korrekt munka, de a Saul fiának nyomába sem jön.
eIemes 2016 márc. 01. - 09:06:44 Előzmény montanosz
A Saul fia jobb film. Hitelesebb.
10/10
Andrea Miskolczi 2016 márc. 01. - 07:55:08 10/10
Saulra várva.
smile hangulatjel
Mondhatni, hogy a 999.-ik holocaust témát feszegetõ film, de páratlan és az elsõ, mert valami olyat mutat amit az összes többi nem. Az emberi méltóságot!
smile hangulatjel
Nem könnyû, mint ahogyan a többi hasonló témájú film sem, de az " élmény" feledhetetlen. Legyen örök mementó a 12.-ik Sonderkommando tagjainak. Köszönet Tim Blake Nelson, hogy megrendezted. A fõszereplõ, s egyben író Dr. Nyiszli Miklós, aki Mengele boncolóorvosa volt Auchwitz-ban, s aki ennek a filmnek az egyik fõszereplõje a sok magyar deportált közül. Aki nem szereti ezt a témát az mindenképpen nézze meg, mert ezt a filmet egyszerûen látni kell. Aki pedig unásig nézett hasonló témájú filmeket, az azért nézze meg, mert ebben a filmben csodát lát! Az embert, emberként ábrázolva. Ennek a filmnek ez a varázsa.:)) Köszönöm, hogy sehol nem lehetett Saulhoz hozzáférni a mozikon kívül, így találtam a Szürke zónára.
smile hangulatjel
ui: Ami nagyon érdekes, ez a film nincs magyar szinkronnal!?!?! Miért is lenne, hiszen magyarokról szól, magyaroknak! S a 999 db holocaustról szóló film mellett, pont õ nem érdemelt egy magyar szinkront, ez minõsítse....
montanosz 2009 ápr. 28. - 20:58:38
A történet részben a magyar
zsidó szemtanú Dr. Nyiszli Miklós
beszámolójára alapul.
Ez a film a fõleg magyarokból
álló 12. Sonderkommandoval
Auschwitz II - Birkenauban
történt valós eseményekrõl szól.

Mélyen felkavaró és megrázó film, holokauszt tagadóknak kötelezõ!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu