A Tanár

Bakancslistához adom
magyar filmsorozat, 2018

Értékelés:

205 szavazatból
Szerinted?

Az RTL Klub saját gyártású sorozata egy iskolai közösség rendhagyó hétköznapjaiba enged bepillantást.
A különálló részek olyan közéleti, társadalmi kérdéseket feszegetnek, mint például az örökbefogadás, identitás keresés vagy például a tinédzserek rivalizálása.

A sorozat főszerepeiben ismert színészek láthatók. Nagy Ervin fizika-kémia- és testnevelés tanárt, Anger Zsolt iskolaigazgatót, Trokán Nóra igazgatóhelyettest alakít, mellettük pedig Elek Ferencet, Simon Kornélt, Ötvös Andrást is központi szerepekben láthatják az RTL Klub nézői.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Ordító egér jún. 16. 21:58:41 Előzmény amira_daaa
Hát rájuk már nem nagyon emlékeztem. Közben pedig megvolt az érettségi? Nagy dérrel-durral beharangozták, aztán most a végén megfeledkeztek róla.
amira_daaa jún. 16. 12:51:40 Előzmény Ordító egér
igen Lillán kivül minden szép és jo volt. Hátha felvesznek még egy-két tanárt, amugy a tanárit nem is mutatták nagyon, de külsős tanár karaktek voltak az egyik részben.
Ordító egér jún. 16. 12:09:55 Előzmény amira_daaa
Ugyanakkor az iskola tanári kara elolvadt, legfeljebb a fenomenális Nagy Marit mint titkárnőt emelhetjük ki. 4 tanár maradt + a diri. Ja, Péterfy Bori a legelején, de ő az egyik tanuló anyja is volt, aztán eltűnt. Összegezve kellemesen csalódtam az évadban, legfeljebb Lilla nyavalygása idegesített.
admala jún. 14. 16:55:30 Előzmény amira_daaa
basszus, tényleg:D tudtam hogy valahol ott, de nem bírtam rájönni pontosan hol. köszi!
amira_daaa jún. 13. 10:29:00
Sajnos tényleg csak 10 rész van a harmadik évadból. Sokkal komorabb, mint a második évad és ezt az Elek Feri-Klaudia páros tudja csak feldobni. Ők übercukik. Klaunak jol áll a szerep, baromi jol állnak egymásnak Elek Ferivel ugy össze tudnak kacsintani. Az ő száljuk, a párkapcsolatuk is nagyon édes. Ezért megéri nézni. Anger diri bácsi is nagyon jol hozza a figurát. Sokat fejlődik, Szilárdot játszó Nagy Ervin brillirozik a szerepben, sőt jobb, mint az előző évadokban. Marad kemény, de emberséges. Nagyon megértintett egy-két részben amiket mond ( igaz elég mély témák vannak, nemcsak a sallangos mit vegyek fel hanem konkrét problémák vannak mint a 10 részben). Sajnos a Trokán Nórával semmilyen kémia nincsen közöttük. Engem baromira idegesít, hogy Lilla karaktere nem tudja mit akar mikor akarja miért akarja ( direkt nem irok semmilyen konkrét példát hogy aki ősszel nézi ne lőjjem le előre) de erőltetettnek érzem nagyon. Az évad felénél azt vártam hogy mikor mond már fel Lilla. Vagy tünik el, vagy megy el szülni vagy bármi. ( igaz én a német sorozatot láttam ott jó értelemben szenvednek a szereplők ) itt kinszenvedés minden Lillás jelenet. Aztán

megismerjük Lilla anyukáját, ami után sajnos rájöhetünk honnan ered a probléma

ott is kapna Lilla karaktere esélyt, hogy fejlődjön. Ami inkább lejött hogy Lilla maradt a szintjén és lejjebb is süllyed a karaktere, mig Szilárd fejlődik magához képest. Igy ez a kapcsolati szenvedés nem lesz elég municio a következő évadra.

Amugy ami dühit Lilla karakterében hogy többször kap nagy esélyeket, hogy rendbe hozz a dolgait, az életét és mindig elmenekül előlük. Elrontja ezt. Erre a legjobb példát az utolsó részből lehetne hozni, de nem irom le, de Lilla itt full minuszra rakja magát az évad végére. Egy évadnál nincsen több a kapcsolatukban és ezen szerintem az sem változtatna ha a forgatokönyv a német forgatokönyvet követné

a német sorozatban párhuzamosan állapotos lett a főszerepet játszó szinésznő, és ezért ezt beleirták a sorozatba tehát lett egy becsuszott baba,amivel nagyon nagyon sok kalamajka volt és ott igy tartották együtt a két szereplőt egy darabig

mert a semmi kémiát nem lehet összehozni. Klauval több kémia van Ervinnek mint Nórival. Nórit mint szinésznőt szeretem, de nagyon nehéz lehet passzolo színésznőt találni ilyen szerepre. Nórában több van, mint ez a gyerek szinten szenvedő Lilla.

[spoiler] Pedig Ervinen látszik hogy mindent megtett és van egy rész ahol kifejezetten érezhető hogy igen itt már ő sem erőlteti hogy legyen kémia köztük vagy játszák el. /spoiler]
Én kifejezetten örültem hogy meg lehetett nézni az RTL plus-on a részeket mert igy nem kellett őszig várni, igy köszönet az RTL-Klubnak ezért, jo is lett az évad, mélyebb és sötétebb, mint az előző. Képi hatásokban, vágásban,szinekben mindenben sötétett lett az évad. Az új suli ahol vannak az is ad egy hangulatot a sorinak. Fel kell kötni a nadrágot és a zsepiket is előkésziteni. (Talán két részen nem bőgtem. )


10/10
amira_daaa jún. 13. 10:05:27 Előzmény admala
szerintem is jol áll neki ez a szerep. A BEAC mellett van az iskola cim a spoiler mezőben :d


Budapest, Bogdánfy u. 5b, 1117

amira_daaa jún. 13. 09:57:08 Előzmény tramonto
igen fent van egy-két helyen még aki keresgéli megtalálja :D szivesen a harmadik évad komorabb sokkal mint a második
admala jún. 12. 18:51:30
Nagy Ervint láttam már pár egészen rettenetes alakításban, de ez itt csúcsszuper, lubickol! (Eltekintve 1-2 nagyon kínos jelenettől, pl amikor műolaszul mókázik, meg hát maga a figura túl sarkítottan "húúúúdelazzza és mennyiretökéletesenjófejigazságostt., de vazz ez a csávó rohadtó színész lett, és hallgatva pár interjút vele, igazán jó arc.) Azt se tudom milyen az eredeti sorozat, de szerintem egész szépen budapestiesítették, külsőleg-belsőleg. A mellékszereplők is isteniek, sztem nem én vagyok a célközönség, de engem biza jól szórakoztat a sorozat. A 3.évadot hol forgatták? (a korábbi helyszínt az Allee-nál épp orvosi rendelővé alakítják át).
tramonto jún. 10. 07:31:39
Köszönöm szépen! Nekem a "bizonyos társaság" a SorozatBarát, ahol már fenn van mind a 3 évad. Kipróbáltam 20.00 órától a 2.évad1.részt itt, majd 21 óra után belenéztem az Rtl által adott részbe, uaz volt.Mint írtam itt nem vagyok időhöz kötve, és (mostanában az egyre több felugró ablak miatt) nehéz indítás után reklám nélkül szabadon nézhetem. Még egyszer köszi a segítségedet.
amira_daaa jún. 09. 10:58:27 Előzmény tramonto
a harmadik évadot az RTL MOST plusz-on lehet nézni vagy bizonyos társaságoknál. A harmadik évadbol az első részt adta le a tv csak és a többit ősszel lehet nézni. Én a Most pluszon nézem a harmadik évadot ott már csak egy rész van szerintem a 10. ami szombaton jön. ( sztori alakulásábol következtetek erre) ősszel állitolag leadja az RTL a folytatást, de még meglátjuk.
tramonto jún. 09. 10:23:35 Előzmény amira_daaa
Ma ami megy az Rtl.Clubon az a 2.évad 1 része azaz ismétlés? T.i nekem a 3 évad is megvan az elejét láttam is? Általában ha lehet mindent online nézek, mert nem akarom másra bízni a szabadidőmet!
amira_daaa jún. 06. 18:30:30
a Kelemen nevű szereplőt ( nem akarok spoilerezni) remélem, hogy még sokszor látjuk :D nekem szimpatikus volt :D
akka123 máj. 18. 12:28:16 Előzmény amira_daaa
Szia! sajna nem ezeket keresem. Ez a 2. részben volt 26-percnél, (amikor a csaj felmegy a lépcsőn a suliba) akkor kezdődik ez a szám. A diákok beszólogatnak neki és sajna nem lehet érteni mit énekel... :(
amira_daaa máj. 09. 06:06:56 Előzmény Edmond Dantes
a 3. évad 3-mal az a baj, hogy olyan témát feszeget, ami nagyon nehéz, és abban igazad van, hogy a Kiss Maris féle anya-lánya ( Nóra iszik és többet mint kellene) meg irritáló volt. a résszel inkább belenyomtak minket a földbe az volt az érzetem. Amugy a szinészi játék oké volt teljesen, De Nóri karaktere elég gáz.
amira_daaa máj. 09. 06:01:19 Előzmény akka123
szia,3. . évad 24 percnél amikor táncolnak, a Get Up feat Gata Mala, ha az amikor sir a kiscsaj 26 percnél, az Doubtful Sans Frederic majd keress rá hogy ezt kerested-e
10/10
Zsüli máj. 01. 20:24:58 10/10
Nagy Ervin nagyot alakít minden részben.
akka123 ápr. 30. 10:13:19
Sziasztok! Keresem a haramadik évad 2.rész 26-percnél a zenét. Ismeri valaki a nevét?
Ordító egér ápr. 30. 09:38:31 Előzmény Edmond Dantes
Ezt a fiút sajnos lehetetlen "normál" iskolába járatni, még ha intelligens is. Ugyanakkor várnám, hogy legyen egy olyan új, sérült (mozgáskorlátozott/vak/gyengénlátó/ alig halló/ süketnéma) diák, akit elfogadnak kulturáltnak éppen nem nevezhető tanítványai. Kulturált alatt a tapintatosságot és empátiát is értem.
Edmond Dantes ápr. 30. 09:34:18 Előzmény Ordító egér
Ez ugyanaz kisse (?) erosebb megfogalmazasban.


***SPOILER***
At is viszik vegul a szulok a fiut masik iskolaba.
***SPOILER VEGE***
Ordító egér ápr. 30. 09:33:13 Előzmény Edmond Dantes
Hát komám, értesítés jött, de nem látom a hsz-odat.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu