A tárgyalás

Bakancslistához adom
Term of Trial
angol filmdráma, 120 perc, 1962

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Ezúttal Olivier-t egy átlagpolgár szerepében láthatjuk, mint egy hivatását szerető, szelíd, békés tanárembert, aki képtelen kihasználni bármilyen lehetőséget, hogy magasabb pozícióba jusson. És később éppen ő esik áldozatául egy kamaszlány bosszújának. Az egyik tanítványa, Shirley ugyanis rajong érte, és egy kiránduláson nyíltan felajánlkozik neki. Weir nem veszi komolyan a lány érzelmeit, és tréfálkozva visszaküldi a szobájába. Shirley bosszúból elferdítve meséli el anyjának a történetet, aki feljelenti, bíróság elé idézteti a tanárt...
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Anna, a felesége
Shirley Taylor

Hozzászólások

Szerinted?
Corpse Bride 2014 dec. 11. - 00:08:25
Érdekes film, kitûnõ karakter megformálásokkal.

Graham Weir (L.Olivier) egy idealista tanár, aki a II. vh idején lelkiismereti okokból megtagadta a katonai szolgálatot (conscientious objector), amiért börtönbüntetést kellett letöltenie, akárcsak a többi hasonlóan gondolkodónak. Ennek következtében egy átlagos középiskolában tanít az egyetem helyett, gyakran iszik, és emiatt házassága válságba kerül. Elveihez hû, a tanításban megpróbál értékeket átadni, bár magánéletében és az iskolában egyaránt tisztelethiányban szenved.
A feleség Anna (Simone Signoret), egy francia nõ, aki korábban bárokban dolgozott, mostanra azonban egyre jobban kiábrándul a férjébõl és szerény életvitelükbõl. A magas elvárásai férjével szemben a saját eléggé rendetlen és léha életmódjával párosulnak. Nemes lelkû férje iránt néha mutat gyöngédséget, de ezt rendre felülírja a 'gyávaság' vádja, amivel rendszeresen illeti párját.
A tanulók közül Mitchel (T.Stamp) tûnik ki leginkább, aki minden lehetõséget megragad, hogy a kissé félénk tanárját piszkálja. Kész huligán, a lányokkal szemben is bevet erõszakot avagy megdolgozást, ahogy jön.
Az osztályba új tanuló érkezik, Shirley Taylor (Sarah Miles), akit Mr Weir pártfogásába vesz. A tanár tisztességes szándékkal, a lány jobb tanulását elõsegítendõ magánórákat ad neki. Shirley, aki nem sok megértést és támogatást kap otthon, lassan szerelmes lesz a nála kétszer idõsebb angol tanárjába.
A fiatal lány egyre gyakoribb közeledése a tanár felé drámai konfliktusokhoz vezet. Végül a tárgyaló teremben kell eljönnie az igazság pillanatának.

A film elsõ húsz perce itt megtekinthetõ: http://indavideo.hu/video/A_targyalas_-_Term_of_Trial_1962_-_reszlet - remek magyar szinkronnal.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu