A templomos lovagok kincse

Bakancslistához adom
Le Trésor des Templiers
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-magyar-portugál ifjúsági filmsorozat, 26 perc, 1992

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

A napjainkban játszódó, krimibe hajló ifjúsági filmsorozat francia-magyar koprodukcióban készült. A történet megírásához az alapötletet a templomos lovagok által elrejtett kincs máig élő mítosza szolgáltatta. De kik voltak ezek a templomos lovagok? A keresztes hadjáratok idején számtalan kisebb-nagyobb lovagrend jött létre. A három legjelentősebb között találjuk a templomosokat. A renddé szerveződött közösség a XII. század elején, 1128-ban, francia földön kapta meg az alapító oklevelet, s alig egy évtized alatt egész Európában és a Szentföldön is nagyhatalommá vált. Kiváltságaik, a birtokadományok, valamint pénzügyi tevékenységük révén jelentősen meggazdagodtak. A templomosok maguk is bankként működtek. Erődkincstáraik sok főúr pénzét őrizték. A film főszereplője, Morin, történelemtanár és a középkor megszállott kutatója. Korabeli forrásművek tanulmányozása közben rájön a templomosok által írt titokzatos üzenetek megfejtésére. A kód segítségével megtudja öt rendház nevét, amelyeket a templomos lovagok építettek Franciaországban, Portugáliában és Spanyolországban. Kutatás céljából osztályával vándortábort szervez a kolostorokhoz. Ám nemcsak ők, hanem mások is elindulnak a kincs megkeresésére, olyanok, akik annak megszerzéséért semmitől sem riadnak vissza. A sorozat első hét epizódját francia, a további nyolc epizódot - Mihályfy Sándor rendezésével - magyar forgatócsoport készítette.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
crackjack 2019 aug. 02. - 22:55:13
Meg szerettem volna nézni a sorozatot, de nem tudom melyik epizódcím lenne az első rész? "A Montsempron-kastély"? De itt mintha már menne egy esemény előtte, amiről nem tudunk.
bakosroberta 2012 dec. 02. - 16:42:42
Nem értem, hogy miért nem vették meg teljesen a sorozatot, mert így nem lehet vége!
Lehet, hogy nem is forgattak belõle több részt? Ha ez így van, akkor meg van róluk a véleményem. Ami nem éppen dícsérõ.
liksoft 2012 aug. 22. - 13:50:17
2009 elején már adták. Sajnos akkor pocsék minõségben láttam. Vagy adás, vagy a kábeltv miatt. Mindegy. Remélem most jobb lesz.