A természetfilm magyar találmány?

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar ismeretterjesztő film, 51 perc, 2014

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

"Különleges időutazásra indulunk. A magyar természetfilmezés néhány meghatározó alkotójának segítségével a magyar természetfilm nyomába eredünk. Arra vagyunk kíváncsiak, miként ötvöződik a magyar természetfilm múltja és jelene, létezik- e még mindaz a "magyaros" eredetiség, ötletesség és találékonyság, amely mindig is jellemezte a magyar természetfilmek alkotóit.
Az elmúlt fél évszázad során a magyar természetfilmesek kamerái nemcsak a hazai tájakra, hanem Afrikától az Antarktiszig, az óceánok mélyétől a magashegységekig és a földfelszín alatti világig mindenhová eljutottak, és lenyűgöző alkotások születtek. Miként sikerül a nézőt odavarázsolni e távoli tájakra? Mitől lesz egy természetfilm igazán látványos? Vajon a magyar természetfilmesek is részletes forgatókönyv alapján dolgoznak, vagy csupán követik a régi filmes mondást, mely szerint a jó természetfilm forgatókönyvét az élet írja? Hogyan próbáltak iramot tartani a szűkös anyagi körülmények közepette dolgozó természetfilmeseink a világ technikai fejlődésével, miként tudtak világszínvonalú alkotásokat létrehozni?
A természetfilm magyar találmány című film rég elfeledett filmarchívumi jeleneteket varázsol a képernyőre. Ezekből megismerhetjük az egykori stábok munkáját, látjuk, milyen volt akkoriban az Antarktisz, az óceánok mélye vagy éppen egy ismerős magyar táj. Ezzel párhuzamosan a néző betekinthet a mai stábok munkájába, és eközben nemcsak azt tudja meg, hogy mi változott meg ember és természet között az elmúlt bő fél évszázadban, de kiderül az is, miért lehetnek a természet szerető emberek büszkék arra, amit a természetfilmezés terén a hazai filmesek felmutattak. Csakugyan magyar találmány lenne a természetfilm? Filmünkben talán erre a kérdésre is választ kapunk."

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
vino-et-veritas 2016 febr. 03. - 08:20:45
Figyelemreméltó mûsor volt.
(Azért jó, hogy a cím mögött ott a kérdõjel, mert hajlamosak vagyunk magunkat mindig a világ közepének tekinteni...)

Viszont a profikkal készült beszélgetések némelyikénél a hangfelvétel nagyon amatõr, kritikán aluli volt, pedig nem hóban-fagyban-szélben vették fel...
Megérdemelték volna a megszólalók, hogy erre is jobban odafigyeljenek a filmkészítõk.
10/10
taki 2016 febr. 02. - 18:13:40 10/10
Vadvízország - The Hungarian Wild-Waterworld

https://www.youtube.com/watch?v=cSozvZhRqhI
adamnagysweetmovie 2015 febr. 27. - 18:36:34
Nyamm!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu