A texasi láncfűrészes

Bakancslistához adom
The Texas Chainsaw Massacre
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, 98 perc, 2003

Értékelés:

264 szavazatból
Szerinted?

1973. augusztus 20-án a rendőrséget egy isten háta mögötti tanyára vezényelték Travis megyében, Texasban. Amit Thomas Hewitt, a helyi vágóhíd egykori munkásának síri hangulatú házában találtak, az olyan vérfagyasztó volt, hogy egész Amerikát sokkolta és rémületbe ejtette. 33 megölt ember, 33 lemészárolt áldozat földi maradványait találták itt, sokak szerint minden idők legszörnyűbb, többszörös gyilkosságának helyszínén. Az áldozatainak bőréből készült groteszk maszkot viselő, láncfűrészét fenyegetően meglóbáló gyilkos a lapok címoldalára került.

A megtörtént esetet feldolgozó, A texasi láncfűrészes hátborzongató utazásra hívja a nézőt. A főként reklámfilmeket rendező Marcus Nispel az 1974-ben készült, s hazánkban bemutatásra nem került, ma már klasszikusnak számító The Texas Chainsaw Massacre című film remake-jét készítette el. A film érdekessége, hogy az 1974-es filmet szintén Daniel Pearl fényképezte.
Bemutató dátuma: 2004. február 12. Forgalmazó: SPI

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
godless 2006 jún. 17. - 21:10:37
ÚRISTEN!!!Ide még nem írt senki egy darab véleményt sem???hát ez szomorú!Pedig a húszonegyedik század eddigi legnagyobb filmje!!!Komolyan...
NYuszika007 2006 jún. 25. - 21:07:53 Előzmény godless
Szerintem is nagyon-nagyon jó film! Már sokszor láttam, de nem unom meg. Valami megfogott ebben a filmben...
Newcastle United 2006 jún. 27. - 11:17:32 Előzmény godless
Ne túlozzunk, az eredeti jobbra sikerült. Ez csak olyan sikoltozós, szaladgálós tinihorror lett sajnos.
fisherman 2006 jún. 28. - 14:58:37
Jobban sikerült mint a Motel az biztos. Eli Roth leginkább ránk gondolt, férfiakra. A fõhõsnõnk kis fehér topban, hmm... Aranyos.
godless 2006 jún. 30. - 10:34:15 Előzmény fisherman
JÓ,kicsit túloztam.Rájöttem,de szerintem,jobb,mint az utóbbi 5évben sorra legyártott horror filmek.Szóval hát engem lekötött
Bru 2006 jún. 30. - 16:02:01
Nekem már elegem van azokból a filmekbõl ahol a gonosz, csúnya, elmeroggyant, stb... családotagok vagy kisebb közösségek a szegény arra kószáló ártatlan fiatalok vérére, belére vagy akármilyükre szomjaznak... (a lényeg h élve ne ússzák meg). Szerintem ez a film kimondottan nem szól semmirõl, rettentõen idegesítõ és bárgyú. Maximális profisággal lett elkészítve a szereplõk "széthullatása" ,de szerintem ettõl csak az igénytelenség tölti ki az egyre fogyni nem akaró perceti a filmnek. Engem alapból nem taszítanak ezek a dolgok, de ez a film valóban nem nagyon lett egy mûremek... Sõtt.
Hogy ne csak a levegõbe beszéljek hanem pár konkrétummal is álljak elõ, nekem a csúcs az idegesítõ jelenetek sokasága között a f@szfej rendõr és a hullával való játszogatása.
Node a Motelhoz képest valóban ez maga a mennyország volt!!!!!!! Annál már minden jobb! Az most nálam a mélypont!
Dorka92 2006 aug. 22. - 12:13:50
Én az ilyen filmekbe annyira nem tudok csalódni. Az ilyen filmek amibe egy fiatalokból álló csoport fogyatkozik (Texasi,Viasztestek,Tudom mit tettél tavaly nyáron,) vagyis ezek a tinihorrorok nekem mindig bejönnek mert nem lehet (mármint részemrõl) olyat csalódni bennük mint pl. egy thrillerbe. Ami nem tetszett az az volt amikor hosszú percekig sikitozva futottak a gyilkos elõl. Nem tudom, engem lekötött,pláne hogy igaz történet. Én csak ajánlani tudom, pedig már láttam ennél jobb filmket de nekem egy 10-es skálán 8-9.
Dorka92 2006 aug. 22. - 12:19:05
Három kérdésem lenne:
1. Valaki irta lejjebb hogy sokkal jobb az eredi változat. És (már elnézést nem néztem meg a nevét ezért nem tudom nevén szólitani) angolul láttad v hogyan? mivel az eredeti nem került bemutatásra...V azt honnan lehet megszerezni?

2. A film végén a temetés( pár másodpercben mikor a rendõrök koporsóit vitték) illetve mikor mondják h ez az egyetlen ismert kép a gyilkosról az télleg valódi felvétel v cska ügyes trükk?

3. Ez nem is annyira kérdés csak feltevés: Ugyebár ez igaz történet és ELVILEG ez az egyetéen túlélõ (erin ) mondta el, gondolom csak az 1. része igaz történet a 2..3. része azok a hülye folytatás már csak kitaláció.nem?
Dorka92 2006 aug. 22. - 12:56:46
Az 1974-ben elkészült The Texas Chainsaw Massacre - tehát ennek a remake-je is - valós történeten alapul, egy bizonyos Ed Gein történetén. A bigottan vallásos családban felnövõ Gein, egészen annak haláláig kötõdött szigorú anyjához - miközben feltehetõleg megölte a saját bátyját -, majd a holttestet a házában õrizte, külön oltárt emelve neki. Ezt követõen kezdett komolyan érdeklõdni Ed a holtak iránt, kedvenc olvasmányai az anatómiai könyvek voltak és a náci koncentrációs táborok orvosi kísérleteirõl szóló beszámolók, majd kezdte kifosztani a közeli temetõ sírjait, hogy maga is kisérlelezzen a testekkel. De egy idõ után a régi halottak már nem voltak elég érdekesek, és saját kezébe vette a dolgokat. A véres részleteket nem hánytorgatnánk, azt sem, hogy mit találtak nála a rendõrök, mert az valóan elborzasztó, a lényeg viszont, hogy két asszony meggyilkolását bizonyították rá - bár több eltûnés is nyilvánvalóan az õ lelkén száradt - de mivel elmebetegnek nyilvánították, nem végezték ki, hanem egy elmegyógyintézetben halt meg, természetes halállal, mintabetegként. Mindez nem Texasban, hanem Wisconsinban történt, nem 1973-ban, hanem az ötvenes évek közepén, és Geinnek nem voltak cinkosai, sem rettenetes bõrbetegsége, ahogy nem az arra tévedt turistákat, hanem az idõs hölgyeket preferálta.
Dorka92 2006 aug. 23. - 18:12:27
Érdekes h Ed Glein történetén alapul amikor Ed G. nek nem volt bõrbetegsége, nem túristákat ölt,hanem öreg hölgyeket, és nem voltak cinkosai sem a családból. Szerintem Thomas Hewitt története alapján van a fil,m,mindenki mást mond.
Newcastle United 2006 aug. 24. - 07:44:00
Azért nem kell komolyan venni a hollywoodi "igaz történeten alapuló" filmeket.
Lois Lane 2006 dec. 07. - 10:00:45
Engem is érdekelne ennek a háttere, valóságalapja.Mert belegondolva semmi természetfeletti nem történik benne, tehát simán lehet igaz.Ha megtudtok valamit, légyszi írjatok!
Redfield 2007 jan. 30. - 10:01:43 Előzmény Newcastle United
Dehogynem! :) Készül az új remake!
Küzdelem a rákkal! Tanulságos, félelmetes, borzongató, és még csak nem is olcsó! Tini-horror felsõ fokon.

A TEXASI LÁNCDOHÁNYOS
Redfield 2007 jan. 30. - 18:38:28
Azé csak nem... :) de köszi a kritikákat. Uwe Boll filmet láttál már? :) hehe... most neki is készül új.
Redfield 2007 jan. 30. - 18:49:37
hát jóról nem. :) de azért õ nem adja fel, csinálja tovább a filmeket.
ADRENALIN 2007 febr. 05. - 23:06:53 Előzmény Dorka92
Ed Gein állítólag a kiásott hullák koponyáit használta levesestálnak és bõrüket lámpabúrának,de kár,hogy ilyen részletek nem kerültek bele a filmbe:-( Valaki tudna még több infot írni nekem Ed Gein-rõl???Elõre is köszi!
kárérte 2007 febr. 06. - 20:51:28
ADRENALIN 2007 febr. 06. - 21:59:44
Köszi az infokat!!!Legyen az bármilyen Texasi film is,Tommy mindig keményen berántja a fûrészt...Apropó!Miért van az hogy az összes Texasi filmben atom-muffok vannak??A 74es ben is nagyon szépek a lányok,kár értük,hogy meghalnak:( Lehetne egy pornós re-make,amikor Tommy lenti kis mûhelyében más dolgok is megtörténnek:A Texasi Láncfûrészes Gyíkos!!
ADRENALIN 2007 febr. 07. - 17:08:39
Azt véletlen nem tudnád nekem megmondani,hogy a mostanában megjelent eredeti Texasi DVD duplalemezes e?Nekem csak 1 lemez van meg de azon nincsenek extrák,van második lemez?Köszi!
kárérte 2007 febr. 15. - 20:23:37 Előzmény ADRENALIN
Szinte biztos vagyok benne, hogy van pornós remake.. túl magas ez a labda ahhoz, hogy kihagyják. A DVD-s kérdésben sajnos nem tudok segíteni, mert nem nagyon adok ki pénzt mûsoros dvd-ért.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu