A Thibault család

Bakancslistához adom
Les Thibault
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia minisorozat, 2003

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A huszadik század elejének Franciaországában, a nagy korforduló idején játszódó nagy ívű történet remekül felvázolt mellékalakok sokaságával, érdekfeszítően és izgalmasan meséli el a Thibault család sorsát. A nyolcrészes, szélesen hömpölygő filmsorozat gyönyörűen komponált képeivel igazi filmcsemege, méltó a feldolgozás alapjául szolgáló mű szelleméhez, Roger Martin du Gard remekéhez, a 20. századi próza talán leginkább tolsztoji léptékű alkotásához.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Oscar Thibault
Antoine Thibault
Jacques Thibault
Jérôme de Fontanin
Thérese de Fontanin
Abbé Vecard

Hozzászólások

Szerinted?
Snowwhite 2010 aug. 21. - 13:30:25 Előzmény myatom
Hol is láttad 900-ért? Én már nagyon régóta keresem, de sehol nem lelem :(
10/10
myatom 2008 aug. 25. - 22:12:29 10/10
Emlékszem volt egy filmsorozat a tévében nagyon régen, az egyik legelsõ, amit láttam is. Thibault-család volt a címe, és máig megmaradt bennem, hogy míg a szüleim érdelõdve nézték, én halálra untam magam rajta. Aztán késõbb láttam, hogy milyen vaskos maga a (piros-kék színben pompázó borítójú) alapregény, így le is zártam magamban a vonatkozó témát, jó hosszú idõre. :o)

Pár hete á 900 froncsiért láttam, hogy megjelent két DVD-n, azt hittem én kis naiv, hogy ez az a régi (pedig ez újabb 2003-as feldolgozás). Gondoltam megveszem és megnézem idõsebb fejjel, mit untam én ezen oly nagyon, akkor régen. :o)

És szenzációs élmény volt. Káprázatos filmalkotást sikerült látnom. Gyönyörû színek, fantasztikus hangulatok, míves díszletek, korhû milliõ. Pompás színészek, dialógusok, feszes történetvezetés keretében. Remek rendezés és elképesztõen pazar filmzene. És bár szerettem volna eredeti hanggal megnézni, sajnos a feliratot nem bírtam elõvarázsolni a DVD-rõl sehogy se, pedig ígéret szerint kellett volna a lemezeken rajta lenni. Kárpótlásul a szinkron is nagyon jól sikerült.

Hiába múltszázadelõn játszódik, nekünk/rólunk (is) szól. Miközben Antoien (az orvos) figurája remekül formálódik meg az író, a rendezõ és a színész jóvoltából, úgy válik ellenszenvessé, hogy a lázadó anarchista öccs, meg egyre rokonszenvesebbé, de persze rendkívül érdekfeszítõen alakul életük pályája. Roger Martin Du Gard mondanivalója külön elemzést érdemel, érdekes volt utánaolvasni a neten, milyen reakciókat váltott ki. Az biztos, hogy intenzív vágyammá lépett elõ, hogy még ebben az életben el tudjam olvasni a regényt.
norton15 2008 márc. 20. - 07:14:22
Emlékszem, hogy nem is olyan régen ment a m1-en. Az elsõ részben már ellenszenves volt a családfõ, de aztán mégis megszerettem az öreget. Jó sorozat volt, sajnos a regényt nem volt még alkalmam olvasni, de ami késik, nem múlik. Tényleg nagyon érdekes volt, sok emlékem sajnos már nincs róla, remélem egyszer mégis leadják véletlenül.
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás