A Titanic szobalánya

Bakancslistához adom
La femme de chambre du Titanic
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető spanyol-francia-olasz-német romantikus dráma, 96 perc, 1997

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

1912-ben egy lotaringiai bányászfalu vasöntödéjében futóversenyt rendeznek. A küzdelmet Horty, a fiatal kohász nyeri. Nyereménye nem mindennapi: elutazhat az angliai Southamptonba, és jelen lehet a Titanic ünnepélyes kifutásánál. A southamptoni szállodában váratlanul bekéredzkedik a szobájába egy gyönyörű fiatal nő, aki azt állítja, hogy szobalány a Titanicon, de nem kapott szállást.

Horty egy éjszakára megosztja szobáját Marie-vel, s bár a lány kihívóan viselkedik, nem mer közeledni hozzá. Szülővárosába visszaérkezve az egész kocsma az utazásról faggatja. Horty szinte öntudatlanul, belekezd egy izgató, szenvedélyes szerelmi történetbe.
Eközben a falu élete megváltozik, a munkások elkésnek a bányából, az asszonyok erotikus éjszakákról számolnak be.
Horty képzelete szárnyakat kap és a találkozás egyre érzékibb, forróbb, szerelemesebb titkait fedi fel. Amikor értesül a Titanic elsüllyedéséről, története a gyönyörű szobalány tragikus halálával drámai fordulatot vesz.

Horty meséinek híre messzire jut. Zepe, a vándorszínész rábeszéli, hogy tartson vele, és lépjen fel történetével az előadásain. A siker óriási.
Egy szép napon Horty immár elegáns kőszínházban lép fel, s miközben ihletetten meséli túlfűtött történetét, egy ismerős arcot pillant meg a zsúfolt nézőtéren. Az arcot, az izzó szempárt, a meggypiros ajkakat, amelyekről hónapok óta mesél...

Díj: Kairói Filmfesztivál: legjobb rendező.
Bemutató dátuma: 2002. január 10. Forgalmazó: Mokép

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Querelle82 2018 máj. 25. - 13:20:43
Semmitmondó, unalmas,fellengzős, sz@r.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu