A titok

Bakancslistához adom
The Secret
ausztrál-amerikai dokumentumfilm, 90 perc, 2006

Értékelés:

59 szavazatból
Szerinted?

A Titok végre feltárul az egész világ számára! A Titok című film felfedi az univerzum Nagy Titkát. A Titkot, melyet korszakok adtak tovább, mely századokon keresztül vándorolt, hogy elérjen hozzád, és az egész emberiség javát szolgálhassa.
Ez a Titok, a mindenség Titka - a titok a végtelen boldogsághoz, egészséghez, pénzhez, kapcsolatokhoz, szerelemhez, fiatalsághoz: mindenhez, amire vágysz.
Ebben a bámulatos filmben minden információt megtalálsz ahhoz, hogy megérthesd és megélhesd a Titkot. Most először a történelem során, a világ vezető tudósai, írói, filozófusai, felfedik Neked azt a Titkot, amely véglegesen megváltoztata mindazok életét, akik valaha is tudtak erről. Hogy csak néhány példát említsünk, Plato, Newton, Beethoven, Shakespeare, Einstein.
Most te is megtudhatod a Titkot. És ez örökre megváltoztathatja az életed!

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Meril 2016 szept. 11. - 18:36:20
A rongyosra koptatott vonzás törvényérõl szól. Amennyire én emlékszem belõle. Mi ebben olyan nagy titok vagy isteni igazság? Igen sok mindent belehet vonzani, de nem úgy ahogyan azt a könyv, illetve film tanítja. Van vonzás csak hogy az nem a hollywoodi változat.
A Müller Péternek viszont van egy nagyszerû könyve ami a Ji King-rõl szól. Igazából az egész könyvnek egy nagyon lényeges üzenete, az elengedés, a jelen elfogadása, nem görcsösen akarni semmit, inkább megismerni a mögöttes okokat, azt, hogy mi mérgezi meg a jelent pl.
És van egy nagyon jó gondolat a könyvben, hogy amíg nagyon akarunk valamit addig tutira nem történik meg, ami nagyon kell az nem lesz meg sose (talán mégis, de nem úgy ahogyan vártuk) bármit amit akarunk el kell engednünk, majd az Isten megadja ha úgy látja jónak. Szerintem a nagy Dzsinn ezt akarta mondani mikor kiröppent a palackból csak valami pénzéhes disznó kitalált egy rakás jól csengõ közhelyes maszlagot és a szájába rágta...kívánságot parancs, én vagyok az aranyhal stb.
denyiro 2015 nov. 22. - 22:18:42 Előzmény makovecz1972
A "filmecske" megtanít valamire, amit az emberek rég elfelejtettek. Nyitni a világra, nyitni a környezetünkre, örülni a jónak, ami körbevesz és meglátni a szépet. Hálát adni azért a jóért, amit kapunk, sütkérezni a ragyogásban és visszaragyogni önzetlenül. Sokaknak ez nem elég és minden kellene egyszerre de a minden az apró dolgokkal kezdõdik. A látás képessége talán csekély kincs de mégis ragyogóbb.
Az viszont jó jel, hogy nem felejtettél el nevetni, kivéve ha az a nevetés csak egy megtanult reflex.
offtopic
makovecz1972 2015 szept. 17. - 15:23:33 Előzmény Takács Márk
Kötelezõvé? Minek? Az egész kis filmecske nem szól semmirõl, néhány önjelölt "vallástudós" okoskodik dolgokról, amit a tudomány már ezerszer megcáfolt! Semmi olyan nincs benne, ami olyan nagy titok volna! Egyszerû pszichológia az egész! Ha mindent ami veled történik pozitív dolgokként fogod fel, akkor elõbb utóbb csak pozitív dolgok fognak történni veled, mert még a legnegatívabb dolgot is pozitívként fogod megélni, ennyi a nagy titok, amit a pszichológia már 100 éve megmondott, semmi nagy dolog nincs benne, csak hozzákevertek egy adag tudományos katyvaszt! Egy látnok, egy metafizikus, egy vállalkozó, egy üzleti tanácsadó, néhány szerzõ és egy-két önjelölt filozófus, akik a filozófia tudomány nem is ismer nyilatkozik! a kedvencem a magát vállalkozónak nevezõ, aki az agyhullámokról tart egy kisebb elõadást, na ott azon a ponton szétröhögtem az agyamat! És te ezt a semmit tennéd kötelezõvé? Gratulálok hozzá!
Takács Márk 2015 jún. 27. - 18:28:39
Érdemes e
Kötelezõvé tenném a könyvet általános iskolában
AKI MÉG NEM LÁTTA A FILMET NEM KÉSÕ INNEN INGYEN LETÖLTHETI
http://adf.ly/1JtQA3
Lapatos Janos 2015 máj. 03. - 13:37:22
Tulajdonképp mi is ez? Érdemes megnézni?
Fairplay 2013 nov. 01. - 02:11:38 Előzmény bulletproof90
Hogy igaz-e vagy kamu? Erre az a válaszom, hogy aki ezen vitatkozik, az nem értette meg a mondanivalót. Mindkettõ és egyik sem egyszerre. A mondanivaló, hogy pozitív gondolataid legyenek, mert akkor boldog ember leszel. Hogy ezt az univerzum adja meg neked, vagy Isten, vagy Mohamed, vagy Krisnah, vagy a véletlen, vagy a szerencse, vagy te magad, az már tök mindegy. Nem kell hinni abban, hogy az univerzum hall meg téged (én sem hiszem), sõt nem is kell hinned semmiben csak abban az egyben, hogy igenis el tudod érni az álmaidat. Ettõl leszel motivált, pozitív ember. És a motivált, pozitívan gondolkodó emberek boldog emberek! És ez a cél!
10/10
Jaiger 2013 jan. 23. - 21:24:15 10/10
Tegnap néztem meg a filmet. És nekem bejött! Amirõl beszél, nem egy nem létezõ valami, egy "néphülyítõ" dolog (mint ahogy azt sokak írták), vagy nem egy olyasvalami ami csak egy szekta véleménye a világról és abszolút lehetetlen elképzelés. Mûködik. Évek óta tapasztalom a mindennapjaimban és ennek köszönhetem, hogy valahogy a legnagyobb szarból is sikerül kikerekedni, amikor nem látom az út végét, akkor is megoldódik. Csak hinned kell benne és hinned kell magadban, hogy képes vagy megcsinálni azt amit elterveztél, legyen az bármekkora álom, cél is. Sok gazdag,sikeres és megbecsült ember írta már le ugyanezt a saját könyvében. És nem ugyanabban a korban éltek, még csak nem is ismerték egymást, mégis mindegyik ugyanazt írta le - máshogy megfogalmazva. Aki nem hisz benne, ne tegye. De lefitymálni és konkrétan hülyeségnek titulálni szerintem butaságra vall. Ahányan vagyunk, annyiféleképpen keressük a boldoguláshoz, boldogsághoz vezetõ utat. Ez egy lehetõség. Mindenkinek adott, és mindenki eldöntheti, hogy él-e vele avagy sem. De aki nem, az ne vegye el a másiktól a lelkesedést destruktív hozzáállásával és viszont se, tehát aki meg nagyon hisz benne, ne erõltesse a másikra. Lehetõség. Ennyi.:)
bulletproof90 2012 szept. 05. - 10:37:38
baromság xD
Kaliff 2012 máj. 17. - 16:36:13 Előzmény Tundibundi1987
A különbség az, hogy pozitív, életvidám, harmóniában élõ emberek nem akarnak:
- rád tukmálni semmilyen általános igazságot
- meggyõzni arról hogy neked is jó lesz ami nekik
- rád erõltetni olyan dolgokat amik nekik beváltak
- s legfõképp nem akarnak manipulálni, hogy vegyél tõlük valamit
- azaz nem érdekek és pénz mentén mozognak;

ellenben elfogadnak:
- olyannak amilyen vagy
- tolerálják ha valamire azt mondod, ok neked most ez így nem pálya
- csak az együttlét kedvéért vannak veled, mert téged találnak érdekesnek (nem pedig a pénztárcád)
akos99 2011 dec. 04. - 10:59:19
Hello amugy ha valaki meg tudná nekem mondani hogy hol játszák ezt a filmet és mikor és elküldené a vasakos99@gmail.com-os e-mailomra azt meg köszöném
k11zoltan 2011 júl. 09. - 11:15:58
*igazsag
k11zoltan 2011 júl. 09. - 11:11:13
A film lenyege kb: amire gondolunk az bekovetkezik, akar jo, akar rossz.

Ez a film egy kicsit az otthon vegezheto munkakra emekekeztet amiket neha e-mail-ben kapok, ahol 72 oldalon ecsetelik, hogy: Mondj fel a munkahelyeden, mert ebbol leszel milliomos, ne tankolj tobbet a szar kocsidba, mert holnaputan ujat veszel...

Persze van igazszag benne: Aki beteg, annak akarnia is kell a gyogyulast.
De ha felveszek 5 millio hitelt az otp-tol, akkor hiaba gondolok viragos mezore, akkor is csak a csekkek fognak jonni a torelesztokkel.
9/10
Sziszko86 2011 júl. 05. - 11:51:25 9/10 Előzmény KittuS_
Én még csak most fogom megnézni ezt a filmet, sajnos nagyon szar helyzetbe kerültem lelkileg.Egy barátnõm ajánlotta, és mondta hogy muszáj erõsnek lennem és jóra gondolni, iszonyat nehéz, és remélem ebbõl valami jót is fogok tapasztalni, meg hogy nem bõgöm végig a napot...
speedygonsales 2011 jan. 03. - 00:42:26
Üdv! én már régóta alkalmazom a filmben leírt módszert (kicsit másképp), nem is tudtam, hogy ez a film létezik. A kulcs az, hogy programozd saját magadat; az agy (elme) programozható. Kitartás az kell hozzá és években mérhetõ (nem hónapokban, ahogy a film mondja). Mindenkinek ajánlom a filmet. Az, hogy megváltoztatja-e az életed, az csakis rajtad múlik!
offtopic
baribarany 2010 dec. 13. - 16:16:00
Arisztotelesz leírta a Metafizikában: kétféle elmemûködés lehetséges: a passzív, aminek tárgya valami külsõ dolog és a kreatív, vagyis az önmagát gondoló elme. Ez az, ami teremt. De ha valaki x-re meg y-ra gondol, vizualizál, teheti rogyásig, ameddig csak tetszik; akkor is csupán passzív elme marad. Ez a film szimpla néphülyítés.
10/10
KittuS_ 2010 nov. 26. - 09:20:55 10/10
Szerintem tök mind1 hogy miben hiszel, Isten,az univerzum, vagy bármi más. A film lényege hogy mindig hidd el, hogy képes vagy rá mikor valamit szeretnél. Annyira igaz az a mondat a filmben, hogy "a sikeres emberek sem tudták hogyan lesznek azok, csak azt hogy azok akarnak lenni" A filmben sem azt mondják, hogy az öledbe pottyan minden, meg kell érte dolgozni, de ha nagyon hiszel benne, akkor sikerülni fog minden az életben. A másik fontos dolog és szerintem mindenki megtapasztalta már életében hogy ha negatív vagy még több rossz történik veled, ha pedig boldog vagy még több örömben lesz részed! Az is tény, hogy elég szektás hangulata van a filmnek, de nem ez a lényeg! Nekem tetszett, maga a film lényege!
gab9a 2010 nov. 06. - 23:17:36
Sokan olyannak akarják látni a világot hogy mindenért tenni is kell valamit, hát számukra olyen is lehet a világ. Ha így is gondolják tényleg. Nem tudom, mi lenne olyan új a filmben. Talán csak az, hogy amerikai anyagias fordítása valami triviálisnak. Az lesz az életedben, amit bevonzol oda. A gondolataitok jelenek meg az anyagi világban is. És az már csak egy bevonzott elmélet hogy tenni is kell érte. Igen ezt a mûködésû világot is meg lehet teremteni. De hülyeség azt mondani, ha nem veszel lottót nem lesz lottó ötös (az ötös lottón), vagy más (lottón) telitalálatosod. Mert erre volt már egy-két ellen példa. Talált szelvénnyel is nyertek már lottó fõnyeremény. Elõzõbõl következõen volt, aki már megvette (nem egyszer meg is álmodta nyerõszámokat) ki is töltötte a nyerõ számokkal a szelvényt, még se lett övé a fõnyeremény. Bár mit tehetsz bármiért, a gondolataid döntik el a sorsod. Ha valamiért teszel valamit, könnyen lehet, hogy könnyebben elhiszed meg valósulhat a teteid vágyott eredménye. De ha nem teszel semmi mást, csak ülsz egyhelyben, a gondolataid materializációi, majd rád törik az ajtót. Ezt már sokszor tapasztaltam.
gab9a 2010 nov. 06. - 22:30:46
Mi ebben az újdonság? Talán csak az, hogy amerikai anyagias fordítása valami triviálisnak. Az lesz az életedben, amit bevonzol oda. A film pedig 5.3 pontos, sajnos már megint igazat kell adnom az IMDb-nek. Öcsémnek új volt hogy oda kell figyelni, hogy az elõjel nem számit. Tehát figyeljetek oda, mire gondoltok! Az elõjel nem számit. A gondolataitok jelenek meg az anyagi világban is
1/10
LajtaJ 2010 szept. 26. - 11:48:50 1/10
Az egész film egy hatalmas csalódás volt számomra is!

Nagyon gyorsan rá kellett jönnöm, hogy a film gyártását valamelyik amerikai szekta finaszírozhatta, amely a pénzcsinálás eszközéül szolgáló zagyvaságot valahogyan el akarja adni.

A filmen látható személyek abszolút hitelteltelen figurák, látszik rajtuk, hogy színtiszta kóklerek. Nemhogy a saját életemnet, de még egy vadigegen macska sorsát se bíznám rájuk. Azzal a befont hajú néger gyerekkel pl. nagyon nem szívesen találkoznék még fényes nappal sem, nemhogy éjjel egy sötét utcán. Nem tudom, hogy Harlem melyik sötét sikátorában szedték össze, majd most eladják õt "szakértõként" csak azért mert ráadtak egy öltönyt és nyakkendõt.

A feje tetejére állított világunkat hamis próféták tömege lepi el. Ez a film pedig ezen hamis próféták egyik terméke.
minerva9 2010 szept. 13. - 16:41:50
Ez is csak egy Trükk film,valahogy el kell adni már a pszichologiát is..
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu