A tó tükre

Bakancslistához adom
Top of the Lake
ausztrál-angol-új-zélandi krimi minisorozat, 350 perc, 2013

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

A 12 éves és 5 hónapos terhes Tui Mitcham egy jéghideg hegyi tó vízébe merül és eltűnik... Robin Griffin nyomozó (Elisabeth Moss) hazatér szülővárosába, hogy kiderítse mi történt, de ez nem egy szimpla eltűnt személy utáni hajsza. A lenyűgöző szépségű, ámde Isten háta mögötti hegyi városkában ördögi erők munkálkodnak, és habár a paradicsom ígéretét hordozza magában, valójában könnyen a pokolba vezető út lehet azok számára, akik nem vigyáznak. A boldogság minden cseppjét és őszinteséget teljes mértékben nélkülöző helyen Griffin feladata nem csupán az, hogy megtalálja a lányt, de szembenézzen sötét múltjával is. A férfi, akit valaha szeretett, de elhagyott, most az útjában áll, és minden egyes lépéssel, amivel közelebb kerül az ügy lezáráshoz egyúttal egy veszélyes titokról is leránthatja a leplet saját magával kapcsolatban.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2014
    Legjobb televíziós minisorozat vagy tévéfilm jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
szbobcsi 2020 nov. 05. - 11:04:42 8/10
Nekem tetszett mindkét évad, szeretem a nyugodt tempójú, lassan kibontakozó filmeket. Semmi sietség, nem adják a szádba a megoldást, gondolkozz, lásd a szereplőket olyannak amilyennek te gondolod. Szeresd őket, utáld őket, ítéld el őket, vagy éppen mentsd fel....Semmi sem fekete vagy fehér...
Andrew8 2018 febr. 17. - 23:37:14
A 2. évad a krimi vonalon s pár karakternél jobb volt mint az 1., de az 1. nek jobb hangulata volt Új Zélanddal és a sztori és a dráma is jobb volt!
zetorka 2017 szept. 12. - 15:47:19
Negyediket néztem végig most és a tököm ki van vele, ez nem krimi, folyton dugnak, meg nyavalyognak, 4 óra alatt annyi minden történt, ami kb fél órában összefoglalható.
Megéri a csattanó miatt végigszenvedni az utolsó részeket vagy kaszáljam el?
Ha szerintetek kasza, akkor valaki légyszí\' spoilerezze már le nekem a végét, mert azért csak kíváncsi vagyok, hogy mi történt a kis csajjal.
idõjós1010 2017 máj. 19. - 20:57:12
Ennek hat része van összesen ? Nagyon puritán mód fejezték be. Össze-vissza van hagyva minden. Egyébként is borzasztó a rendezés, de ez a zárórész külön díjat érdemelne. Unalmas estéken elvoltam a sorozattal, de amúgy valami gyalázat. Robin am minden, csak nem jó nõ. Legalábbis fejre kifejezetten irritáló. Johnno-ból meg annyit lehetett látni, hogy állandóan rajta volt a kangörcs. Ha a nevét meghallottam, már attól rosszul voltam. A kínai kiscsaj meg az apja szerint egy két lábon járó nomád zseni. Ahhoz képest, ha nem kap kaját a kölyöktõl, éhen is hal az erõdben egyedül. SPOILER Matt egyébként ritka érzéketlenül bánt a lányával amikor megvolt még, utána meg úgy viselkedett mint egy kétségbe esett apa.
idõjós1010 2017 máj. 18. - 23:31:40
Négy részen vagyok túl. A negyedik nagyon vacak volt. Untatott. van benne némi túlzás, de úgyérzem egyre nagyobb szerepet kap a filmben, a nyomozónõ sekélyes nemi élete. Ez innentõl kezdve már nem krimi, csak valami el..cs..eszett romantikus dráma. Bár, most az ötödik részt izgalmasan vezették fel.
SPOILER
Robin bár a történet szerint egy pozitív karakter, valahogy számomra továbbra sem szimpatikus. jegyesével folytatott telefonbeszélgetését konstatálja az anyjának úgy, hogy remélem elfelejt majd engem, és hamar talál valaki mást. Aztán minden elõzmény nélkül ágyba bújik gyerekkori szerelmével, akivel anno ott a bálon meg is szakadt minden kapcsolat. Ellenben elvileg öten erõszakolják meg még aznap este. lelkileg annyira padlóra kerül ettõl, hogy bõ tíz évre rá, titkon abban reménykedik, sok kilométerre võlegényétõl, hogy az majd elfelejti õt mihamarabb, mert maga sem tudja szerelmes e belé. Aztán egy kocsma budiján kinyalja õt gyermekkori exe, ami szerinte full rendben van, mint ahogyan arra sincs egyértelmû elutasító válasz, amikor a fõnöke minen elõzmény nélkül megkéri a kezét. Ez a nõ beteg. Hajszállal betegebb csak a fõ gyanúsítottnál, a kislány apjánál. Hozzá kell hogy tegyük, a kislány anyukája is érdekes egy nõ. Egy közönyös hisztérika.
Ritka fura egy film.
idõjós1010 2017 máj. 17. - 20:11:09
Az elsõ részt láttam eddig. Hát nem tobzódtam az izgalomban. Elvileg látványban legalább le kellett volna nyûgöznie, hisz a helyszín csodás, de ez sem sikerült neki. Egyenlõre azt érzem, hogy vakon vagyok a karakterekkel, nem érzem õket. Nem tudom hová tenni. Az öregnek már most durva dolgai vannak, de még õt sem tudom hová soroljam. Úgy nagyon szimpatikus karakter meg egy darab sincs. Ezek a nõk, ott konténerjeikben meglehetõsen elvontak, és sekélyesek. Ez a nyomozó csaj, jóravaló emberke lehet, de valahogy nem érzem õt sem kifejezetten szimpatikusnak. Valahogy nem jött át igazán. Nyomozni meg úgy érzem nagyon nincs min, hisz a nézõ számára legalábbis, minden olyan egyértelmûnek tûnik. Mintha már most ismerném a végét.
Metalherceg 2015 szept. 06. - 17:56:12
Nem gyengén aberrált...
10/10
arcansas 2015 máj. 16. - 23:54:26 10/10
Nagyon jó sorozat!

Leírás:
A történet onnan indul, hogy egy 12 éves terhes kislány megpróbálja megölni magát a jéghideg új zélandi tóban. Az orvosi vizsgálatok után Griffin nyomozónõ szeretne rajta segíteni, ám a kis Tui eltûnik.

Izgalmas dráma, igazi detektív sorozat.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu