A tökéletlen trükk

Bakancslistához adom
The Great Buck Howard
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 87 perc, 2008

Értékelés:

78 szavazatból
Szerinted?

A hétköznapi név a világ legnagyobb mágusát takarja. Legalábbis ezt tartja magáról Buck Howard. Való igaz, régebben jobban ment az üzlet, ám manapság legfeljebb néhány nyugdíjast hoz lázba. Buck persze a nagy visszatérésről, országos turnéról álmodik. A terve is megvan, mellyel újra ámulatba ejtheti a világot. Felfogadja asszisztensnek Troy Gable-t, aki otthagyta a jogi tanulmányait, hogy a szórakoztató üzletben dolgozhasson. Nem elég, hogy Troy nyakába veszi a különc mágus dolgainak szervezését, az apja ellenérzését is le kell győznie, csakúgy, mint a ravasz publicista ármánykodását.
FEA2 FEA2

Stáblista:

Szereplők

Buck Howard
Troy Gabel
Mr. Gable
Valerie Brennan
Gil Bellamy

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
InteriorLulu 2019 máj. 16. - 09:42:43 8/10
Szokásosan elrontott és ostoba magyar címadás, hiszen a filmnek egyrészt az égvilágon semmi köze A tökéletes trükkhöz, másrészt egyáltalán nem egy paródia-jellegű vígjáték, amit pedig a magyar cím sejtet.

@sexykex: Szerintem nem igazán lényeges a műfaja, bár ha nagyon be akarnánk sorolni, akkor már mondjuk szatíra, szatirikus vígjáték. Mindenesetre semmiképp nem a nehézkes műfaji besorolása kéne, hogy minősítse. Témájában egyébként legközelebb talán A fantasztikus Burt Wonderstone-hoz áll (Steve Carrell, Steve Buscemi, Jim Carey), ám az sokkal inkább vígjáték, és nem igazán szatíra.
És szerintem de, sokhelyütt vicces. Kb úgy, mint a szatírák, azaz inkább "csupán" (fanyar) mosolyokat csal az arcunkra.
Továbbá a film végéből kiderül, hogy Buck Howardot egy létező illuzionistáról mintázták, akinek a fő mutatványára ugyanúgy nem tudtak soha csalást bizonyítani, mint itt a filmben a gázsi-elrejtős és -megtalálós főmutatványra. Szóval nem teljesen igaz, hogy a karakter kitalált lenne.
Amit a film kapcsán a média kiszámíthatatlanságáról írsz, teljesen egyetértek.

Ugyan vannak ennél sokkal erősebb szatírák is, szerintem jó film, Malkovich pedig tényleg remekel; és a rá amúgy néha jellemző ripacskodásnak (Red, Égető bizonyíték, Kubrick-menet...) itt aztán tényleg helye van, hisz maga a karakter is - minden tudásával és elhivatottságával együtt - egy nagy ripacs.
sexykex 2018 márc. 02. - 10:23:05
A mûfaját se tudnám meghatározni. Nem vicces, nem izgalmas, nem véres, nem erotikus, nem romantikus, nem háborús, nem fantasztikus, nem mese, nem mûvészi. Viszont parádés a szereposztás ebben a nem életrajzi filmben - hiszen egy kitalált mentalista életének egy szakaszát kísérjük nyomon. Nem nevezném különösebben drámának sem attól, hogy a fickó nem érzi jól magát Vegasban. Ebben a nem filmben, legjobban a média kiszámíthatatlansága ragadott meg. Néha csak centiken múlik a sorsod: élet, vagy halál; hírnév, vagy feledés; celeb lét, vagy meló.
robi_69 2018 márc. 01. - 21:05:22
Jó iparos munka, hiteles színészi játékkal (mindenki jobb, mint A. Sandlers) , szóval egyszer simán megnézhetõ még az amerikai filmeket nem túlságosan szeretõk számára is.
erikanéni 2016 jún. 04. - 23:22:42
Két filmet összetévesztett a Galaxy. Amit most vetítenek, az a "The Prestige", aminek Hugh Jackman, Christian Bale és Scarlett Johansson a fõszereplõi. Na ez az, amit most játszanak, nem pedig a "tökéletlen trükköt" teljesen más szereplõkkel - de az is jó film, belátom +!!!
5/10
deadscott 2015 márc. 15. - 21:10:16 5/10
ez olyan "nesze semmi, fogd meg jól". vígjátéknak nem vígjáték, mert egy poén sincs benne. de ezek túl pedig az a baj, hogy se nem romantikus, se nem kalandos, se nem gondolkodtató, de még csak túlságosan nem is érdekes.
5/10 Malkovich miatt
atten 2015 márc. 13. - 13:07:39
Mondhatnám, hogy olyan témájú mint a Birdman, csak ez nem kapott Oscar díjat. Pedig ez jobb mint a Birdman.:)
10/10
Timberio 2014 dec. 31. - 22:09:49 10/10
Szeretem az ilyen Filmeket. Azokat, amik nem erõltetnek mindenáron egy szokványos történetet, hanem csak mesélnek.
És elvarázsolnak közben.
2/10
Rahar 2011 nov. 28. - 16:37:13 2/10
Nekem nem tetszik a film, nagy nevû színészek kiváló munkája jellemzi ezt a történetileg és cselekményvezetésileg számomra rendkívül lapos alkotást. Számomra nem sok mondanivalója van a filmnek, ami mégis az meg nem érdekel.
6/10
Sasha Wins 2011 júl. 21. - 22:33:43 6/10
Malkovich teljesen beleolvadt a szerepbe jó volt ez látni, a kis Hanksnek meg már kijárna egy szép szerep mert ezek már nem igazán elégítik ki az õ tehetségét, Emily Blunt meg színes foltja volt ennek a lapos filmnek.
10/10
BLM 2011 jan. 10. - 19:38:37 10/10
Pontosítok.
Nem a trükk tetszett, ha valakinek nem lenne világos a hozzászólásom, hanem a film és az összes szereplõ zseniális alakítása:)
10/10
BLM 2011 jan. 10. - 19:31:34 10/10 Előzmény grnd
Tökéletes tökéletlen trükk!:)
Nekem nagyon tetszett! 10/10
7/10
Ford Mustang 2011 jan. 05. - 22:12:58 7/10
Hát nem is tudom, jó is meg nem is jó, érdekes és furcsa film. Mondjuk van benne egy pár neves színész is.
7/10
Ford Mustang 2011 jan. 05. - 12:40:56 7/10 Előzmény grnd
De nem is mondta senki, hogy nem így van:)
10/10
grnd 2010 szept. 29. - 14:01:04 10/10
a fõszereplõ nem Tom Hanks, hanem a fia, Colin ... már csak a szereplõk sorrendjét tekintve ... amúgy nekem 10/10 :)
offtopic
Charles Foster Kane 2010 szept. 08. - 15:13:55
Annyira szánalmas, hogy a magyar címadók folyton próbálnak utalni valamire, ha nem képesek normálisan lefordítani a címet. Mondjuk ez a "Ragadozó 3"-nál tetõzött, de ez sem sokkal kevésbé szánalmas.
kgabor45 2010 szept. 08. - 15:01:22
Igazad van, félreérthetõen fogalmaztam. Maga a mutatvány (a stílus, a poénok) fölött eljárt az idõ, ez az, amit a "média" is észrevett. Amit viszont nem vett észre, az a profizmus, a hibátlan produkció. A gázsi-eldugós-megtalálós mutatványra gondolok, mely - egy kivétellel - mindig hibátlanul ment. A kivétel akkor volt, amikor Malkovich egy pillanatra "megroggyant" (emberi tartásában, ez külön elemzést érdemelne). De aztán "kihúzta magát" és folytatta...
No erre értettem, hogy remélhetõleg még nem ment ki a divatból: a "szaktudás" (minden mutatványnak van szakmai trükkje) és a "tartás" (amirõl a Márkus László jutott eszembe, aki nagyon betegen még megcsinálta a szilveszteri mûsort, majd bevonult az öltözõjébe és ott 10 perc múlva meghalt). Ez egy nagy kérdés, hogy van-e helye a kultúránkban pl. Vitéz Lászlónak, aki fölött szintén "eljárt az idõ" és sorolhatnám csak a "szórakoztató mûfajban" a nagyokat... A Latabárnak, Felekinek, Hofinak szintén nagy volt az egója, de nem csak egójuk volt... (Hosszú...)
kgabor45 2010 szept. 03. - 23:16:24
Szerintem se ármánykodott, csak úgy viselkedett, mint általában a "korszerûséget" kergetõ média, amelyik kijelenti, hogy a Nagy John Malkovich - pardon, Buck Howard - fölött eljárt az idõ. Hát nem járt el. Mert az ilyen embereknek nem csak egójuk van (az is), hanem hozzá méltó teljesítményük is. Ritka jó film.
10/10
balgad 2010 máj. 24. - 12:56:18 10/10
Kicsit méltatlanul tûnt el az a film a süllyesztõben, pedig amerikai mivoltához képest igencsak kiemelkedõ darab. Ha egy film nem kap 10 Oscar meg ugyanennyi Golden Globe-jelölést, nincs nagy felhajtás, nincs õrület, ergó kevés lesz a nézõ. A film talán azért sem illik a sablonba, mert kicsit a történet, a film menete inkább a mûvészfilmek világát idézi, egyszerû történet, egyszerû szereplõkkel. John Malkovich pedig több mint zseniális. Egyszer nézhetõ, de kellemes kikapcsolódás. 10/10
barna92 2010 ápr. 03. - 09:30:46
A nagy Buck Howard (John Malkovich) a földkerekség legnagyobb mágusa. Legalábbis õ így véli. Az igazság azonban az, hogy Buck Howard valaha sokkal szebb napokat látott: sok-sok évvel ezelõtt hipnotikus fellépéseire még összesereglett a világ apraja-nagyja, manapság viszont maximum néhány nyugdíjas matinézót képes lázba hozni. De Buck a nagy visszatérésrõl álmodozik, s egy mindent elsöprõ országos turnéra készül, melynek menedzselésére szerzõdteti a jogi tanulmányait félbe hagyó és írói hivatással kokettáló Troy Gable-t (Colin Hanks), akinek nem csupán saját apja (Tom Hanks) ellenérzéseivel és egy elbûvölõen szép, ám legalább annyira ravasz publicista ármánykodásaival (Emily Blunt) kell megbirkóznia, de az illúziókkal teli illuzionista gigantikus egójával is. Buck Howard ugyanis biztos a sikerben és van is egy terve, mellyel újra ámulatba ejtheti az egész világot…

Sean McGinly humoros szatírája görbe tükröt tart a mindent elvakító sztárkultusz elé, miközben megható nosztalgiával mesél a kisemberek nagy álmairól, mindezt olyan sztárok jutalomjátékával, mint John Malkovich (Égetõ bizonyíték), Colin Hanks (Narancsvidék), Emily Blunt (Az ördög Pradát visel), Steve Zahn (Mint a kámfor) és Tom Hanks (Forrest Gump).
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu