A törvény hevében

Bakancslistához adom
Mistrial
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 89 perc, 1996

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Steve Donohue nyomozó a legrosszabb rémálmában sem hitte volna, hogy a férfi, akit kettős rendőrgyilkosság miatt tartóztatott le, bizonyíték hiányában megúszhatja a vádat. Ám úgy tűnik, hogy nemcsak megússza a dolgot, hanem még Steve kerülhet kellemetlen helyzetbe. A rendőr persze ezt nem nézheti tétlenül. Így az ítélet felolvasása után átveszi az irányítást a tárgyalóteremben, hogy bebizonyítsa az igazát, és az eltitkolt bizonyítékokat is bemutatva újratárgyaltassa az ügyet.
Forgalmazó: HBO

Streamelhető:

Stáblista:

Szereplők

Steve Donohue
Lou Unger
Russell Crane
Laurie Meisinger
Mayor Taylor
Eddie Rios
Nick Mirsky

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
triosoft 2023 aug. 04. - 12:43:52 10/10
Kiváló film ajánlom mindenkinek, akit az igazság izgat, illetve a jogrendszer, amit meg pont az igazság nem izgat.
krag 2009 okt. 20. - 10:30:39
Jó film volt, az összes téma amit felvetett "aktuális" lesz örökké.Pont most nyújtották be nálunk az új polgári tövényköny tervezetét -ha jól tudom-,és ahogy az elemzéseket hallani bizony sok ellentmondás van benne./elsõnek ez jutott eszembe a film nézése közben/
Az ilyen filmek arra jók hogy egy kicsit mélyebben elgondolkodjunk mielõtt valamirõl ítéletet mondunk,és nem hagyatkozunk azonnal a média kínálta aktuális klisékre.
Nagyon nagy kár hogy az ilyen és hasonló filmeket következetesen éjnek idején vetítik!!!
Mint "film" persze nem az a kategória amit számon kellene tartani,egy kicsit propaganda ízû is,de nem baj, szükség is van rá. Most jönnek majd a megemlékezés alkalmával fellépõ kuka- és autó- gyújtogatók , "harcolni" fognak a jogaikért a rendõrség brutalitásával szemben.Azután jön az ilyen-olyan sajtó, tv ,és" formálja a közvéleményt".
10/10
7szünyü 2009 okt. 20. - 02:42:32 10/10
Meglepõen jó film (engem legalábbis meglepett), fajsúlyos témával: igazság, jog, törvény, közvélemény, politika. "Hátránya", hogy több kérdést vet fel, mint amennyit (megnyugtató módon) megválaszolna. De azt hiszem, nem is kívántak az alkotók senkit megnyugtatni. Ha többen is látták a késõi óra dacára, akár parázs vita is kialakulhat ezen a topikon, amiben bizonnyal több lenne a kérdés, mint a válasz. Ugyan akciófilmként jegyezték, de ez nem az: ez dráma. És erõs film, erõs témával.
10/10, nincs vita. :)