A tűzvonal

Bakancslistához adom
El Alamein
olasz háborús filmdráma, 114 perc, 2002

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

El Alameinben vagyunk, ahol 1942. október 23-a és november 1-je között az olasz-német hadsereget szétverik és megalázó visszavonulásra kényszerítik.
A sztálingrádi csatával és a normandiai partraszállással együtt ez az esemény volt a második világháború egyik legfontosabb fordulata. Az angolok elleni csatában a németek mellett ott voltak az olaszok is, egy rosszul felszerelt, de igen értékes csapattal, mely csak önmagára számíthatott. Ágrólszakadtak voltak, de tele büszkeséggel: hőstettekre képes csapat egy nagyon erős és őket lenéző ellenséggel szemben. A borzalmas csatának 11 nap alatt 25 ezer áldozata volt, és 30 ezer ember került fogságba. A film nem a híres tábornokok nagy csatáját szeretné elmesélni, hanem egy piszkos, rossz háború mindennapjait. Az első vonalban harcoló katonákról szól, akik vérhassal küzdenek és napi egy liter piszkos vízzel kell túlélniük a megpróbáltatásokat. Olyan férfiak mindennapját mutatja be, akik hátrahagyták családjukat azért, hogy megvédjék hazájukat oly távol az otthonuktól...

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Patafizikus szept. 12. 19:02:46 10/10
Az egyik legjobb II. vh.-us film amit láttam. Kár hogy méltatlanul el van hallgatva, kevesen ismerik. Remek színészek, hiteles, élő karakterek, elgondolkodtató történet, nyomasztó atmoszféra, hibátlan zene, csodás képek.
10/10
10/10
ballaz-72 2010 okt. 18. - 19:56:06 10/10
Nem rég láttam én is, elgondolkodtató a vesztesek oldaláról nézni és átérezni az eseményeket. Nem egy usa hõsfilm, de nagyon jó! Elég nehéz volt megszerezni, torrent oldalról sikerült letöltenem. Csak ajánlani tudom!
Footix 2010 jan. 18. - 14:59:41
Most néztem meg a filmet és azt kell, hogy mondjam elég jóra sikeredett. A történet megrázó és szomorú, de ajánlom mindenkinek, hogy nézze meg! Nálam 10/10
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu