A Vadász és a Jégkirálynő

Bakancslistához adom
The Huntsman Winter's War
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott fantasy, 114 perc, 2016

Értékelés:

100 szavazatból
Szerinted?

Sok esztendővel azelőtt, hogy a gonosz Ravenna királynővel végzett volna Hófehér pengéje, Ravenna szó nélkül nézte végig, ahogy a húga, Freya elhagyja a birodalmat, miután szívbemarkoló árulás áldozata lett.

Freya képes jéggé fagyasztani ellenségeit, és az ifjú jégkirálynő évtizedeket töltött egy távoli jégpalotában azzal, hogy halálos vadászsereget képzett ki magának. A vadászok között volt Eric és Sara is, akik nem teljesítették úrnőjük legfőbb parancsát, amely így szól: örökre keményítsd meg szívedet a szerelemmel szemben...

Amikor Freya hírét veszi nővére vesztének, összegyűjti megmaradt seregét, hogy hazahozza a varázstükröt az egyetlen varázslónőnek, aki hasznosítani tudja a tükör erejét. Ám miután kiderül, hogy Ravennát fel lehet támasztani az arany halálból, a gonosz nővérek duplán sötét erőket szabadítanak az elvarázsolt vidékre. Seregük legyőzhetetlen... hacsak a száműzött vadászok nem tudnak összefogni Ravenna és Freya ellen...
Bemutató dátuma: 2016. április 21. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
somersby 2015 nov. 19. - 16:51:34
Ahogy nemrég beharangozták, megérkezett az elsõ teljes elõzetes a The Huntsman: Winter’s War, vagyis a Hófehér és a vadász folytatásához.

A történet szerint hosszú idõvel azelõtt, hogy Ravenna királynõ elesett Hófehér pengéjétõl, csendben végignézte, ahogy nõvére, Freya (Emily Blunt) egy szívszorító árulást követõen elmenekült a királyságból. Az fagy erejével felruházott Freya, a Jégkirálynõ hosszú évtizedeket töltött távoli palotájában, miközben könyörtelen vadászokból egy egész légiót toborzott – Erik-el (Chris Hemsworth) és a harcos Sara-val (Jessica Chastain) a soraiban. A szívének kedves páros azonban megszegte egyetlen parancsát: örökre maradjon fagyos a szíved a szerelem iránt. Amikor Freya tudomására jut húga sorsa, katonáit maga köré gyûjtve parancsba adja, hogy hozzák el neki a mágikus tükröt, amelynek varázsát immár egyedül õ képes elõhívni. Hamarosan rájön arra is, hogyan tudja Ravennát (Charlize Theron) feltámasztani holtából, a gonosz testvérek egyesülése pedig kétszer annyi sötétséget ígér az egész birodalomnak. Egyesült seregüket semmi és senki sem állíthatja meg, kivéve egy számûzött vadászt.

A filmet Evan Spiliotopoulos, Craig Mazin és Evan Daugherty forgatókönyvébõl Cedric Nicolas-Troyan rendezi, a fõbb szerepekben Chris Hemsworth, Emily Blunt, Jessica Chastain, Charlize Theron és Nick Frost lesz látható.

Official Trailer #1 - http://www.youtube.com/watch?v=eAvCgVR0gIM

Bemutató dátuma: 2016. április 21.
Bigpapa 2016 ápr. 23. - 18:42:21
Tegnap láttuk.

Hááát, nem volt rossz, de egy olyan pillanata sincs, amit megnéznék újra. Olyan húzzunk le még egy bõrt a filmrõl. Tudták, hogy Charlize Theron nélkül kalap szart sem ér a film, így õt betették, de az max annyit segített, hogy ovális szájjal néztük,mert baromi szép ez a nõ.
A sztori tényleg jó is lehetett volna, de nem volt az. Nincs látványos csatajelenet. Látványos nincs. Ez tényleg pénzlehúzásnak készült, a forgatókönyv annyit is tud csak. A színészek hozzák, amit kell,többet egy centivel se tesznek bele. Itt is csak Charlize az, aki megerõltette magát és érzelmeket is látni rajta. A többiek szerintem számolták vissza a napokat, hogy még hány forgatási nap lesz?
Kristen Stewart már nem fért bele a büdzsébe :D :D és ahogy a végét látjuk, gyanítható, hogy valami harmadik részt is szeretnének neki összehozni. De nem nekem. Kétszer nem szopok :D be ilyet.

Nem rossz és vannak benne jó poénok,de ez tipikusan olyan szombat esti RTL klubos film. Hogy leülsz megnézed, jól szórakozol, aztán befordulsz és kialszod :D

6/10
5/10
adrkati 2016 máj. 16. - 09:47:53 5/10
Egyetértek az elõttem szólóval. Unalmas, vontatott, kiszámítható, sablonos. Igazából nulla cselekmény kicsit felhabosítva. Chris Hemsworth (bár nagyon szeretem) kezd kicsit kiöregedni ebbõl a mûfajból, a fõszereplõ nõ pedig kifejezetten rossz választás volt. A közel 40 évével, felfújt felsõ ajkával csöppet sem illett sem Chris mellé, sem ebbe a szerepbe..
7/10
idõjós1010 2016 máj. 17. - 22:26:22 7/10
Moziban néztem, 3D-ben, én azt mondom, hogy mindent összevetve, egy mozijegyet megért. Nem tudom, hogy melyik moziban, mi a felhozatal, de a Cinema City nem rendelkezik jelenleg valami komoly, vagy széles kínálattal. Még az X-ment sem adják. Sõt ! kitûzött dátumuk sincs hozzá.
Ez a film, amit adni tud, az némi látvány, némi humor, és akció. Aki szereti, az megtalálja benne a romantikát is. Ellenben bugyuta. Sajnos következetlen, bizonyos értelemben olcsó, hatásvadász darab.
SPOILER
Ami a legkevésbé állt nekem egyébként össze, és amire mind közül is, leginkább mondom hogy következetlen a film, az a jágkirálynõ hirtelen visszatért szíve. Ahogy visszavette tõle a hatalmat a nõvére, máris remegõ hangon, csupa aggódással a szíveben állt ki katonái elé. Semmi komoly elõzménye nem volt, mindössze megingott picit a hatalma, máris érzõ ember vált belõle. A késõbbiekben már szolgáltatott a sztori okot rá, hogy visszatérjen belé az érzelem, de egészen addig nem, mégis megtörtént.
8/10
King Diamond 2016 máj. 17. - 23:16:35 8/10
Én nem tudom, hogy te mit néztél, de a Cinema City oldalán ott vannak az elkövetkezendõ filmek premierdátumai, méghozzá elég sok, egészen az Infernóig, ami majd októberben jön. Az X-men Apokalipszis hivatalos premierje itthon május 19-e, vagyis most csütörtökön fogják kezdeni adni a mozik. Én ma néztem ezt a filmet, és volt is az X-men bemutatója, a Warcrafttal egyetemben. Lehet nézni olykor a mozi hivatalos oldalát is, illetve az IMDb-t is, ott is fel vannak tüntetve a premierdátumok, már szinte országonként.

SPOILER IS LEHET!!!
Mivel most néztük meg a filmet, így úgy döntöttem, hogy délután újranézem a Hófehér és a vadászt, ám akkor még nem tudtam, hogy ez egy darabig elõzményfilm, aztán pedig folytatás is. Bár, azért nem volt annyira hiábavaló az újranézés, volt itt-ott egy-két utalás rá, illetve jó volt felidézni azt is. Utána néztem, hogy csak 6/10-et adtam rá, és nem voltam elájulva tõle, amikor 2012-ben mozizás után írtam róla, hát, most jobban tetszett. Egyáltalán nem éreztem vontatottnak, unalmasnak, jók a csaták benne, a szereplõk is, a sztori, a filmzene, a magyar szinkron is, a tájak/helyszínek pedig lenyûgözõek. Most 8/10-et is megadnék neki.
A második része sem lett rossz egyáltalán. Sõt, bizonyos esetben még jobb is, mint az elsõ rész. A történet egy ideig az elsõ rész elõzményét mutatja be, ám idõvel átvált a jelenbe, ami gyakorlatilag az elsõ rész történései után játszódik közvetlen. Nekem tetszett, hogy így oldották meg, és nem csak egy sima elõzményt vagy folytatást kaptunk. A szereplõk/színészek most is jók, nekem nem hiányzott Hófehér karaktere, nincs hiányérzetem, hogy nem került bele. Charlize Theron most is (mint szinte mindig) gyönyörû, nagyon jól hozza Ravenna karakterét, és most kapott egy hasonlóan remek húgot is a szintén gyönyörû Emily Blunt személyében. Szerintem utóbbi is legalább olyan jól hozta a Jégkirálynõ karaktert, mint nõvére. Chris Hemsworth hozta azt, amit az elsõ részben, jó volt a karakterérõl többet megtudni, többek között a szintén gyönyörû Jessica Chastain által játszott szerelmérõl is. Habár egy idõ után már kezd kicsit sok lenni a romantika. A törpék és velük együtt a humor belerakása a filmbe szintén nem volt rossz, bár több törp is visszatérhetett volna az elsõ részbõl. Igaz, itt talán nem voltak olyan látványos és hosszú csaták, mint az elsõ részben, de nekem például a végsõ harc jobban tetszett, hosszabb és kiegyenlítettebb volt. Az elsõ végén valahogy kicsit rövidnek és túl könnyûnek éreztem a helyzethez és a filmhez képest. A látvány most is pazar, a tájak/helyszínek rendkívül látványosak, a 3D sem volt rossz, remekül kiadta ezeket a csodaszép helyszíneket, fõleg a sok havat és jeget. A zenére sem lehet most sem panasz, és a magyar hangok is rendben voltak, annak ellenére, hogy szerintem több helyen is változtak.
Mindent összevetve nekem legalább annyira tetszett, mint az elsõ rész, így, moziban 3D-ben megnézve.
8/10
Kovács kolléga 2016 máj. 18. - 20:08:14
Charlize Theronnak több jelent kellett volna, Jessica Chastain pedig melléfogás volt. Túl idõs volt ehhez a szerephez és a fizikai hitelesség is hiányzott nála. Hemsworth jobban teljesített, mint a Thor-filmekben, ez a fajta szerep egészen jól illik hozzá.

Amúgy jobban sikerült volna a film, ha Jessica Chastain szerepet cserél Emily Blunttal, vagyis Chastain a Jégkirálynõ, Blunt pedig Sara.
7/10
offtopic
idõjós1010 2016 máj. 19. - 20:18:43 7/10 Előzmény King Diamond
A film elõtt lement az X-men reklámja. Mindig el szokott hangzani a dátum, de most csak annyit írtak ki, hogy hamarosan a mozikban. Szóval furcsa, de okés. legalább mostmár megy.
Torolt Felhasználo 2016 jún. 06. - 07:16:52 Előzmény Kovács kolléga
Meh, a szereposztás tökéletesen megállta a helyét. Az, hogy a VadászNõ 30-asnak nézett ki, és nem a szokásos divatmodell-babaarc éppenhogy segítette a filmet, mert ettõl közembernek, parasztlánynak nézett ki, míg a királynõ, a ki a film elején legyen mondjuk 20, majd a Vadászai felcseperednek - már 40, és eltelik még 7/10 év - 50-60 éves a karakter! Itt örök ifjúnak, de a ruhájával mégis öregasszonynak nézett ki.

Az egyetlen amin javítani lehetett volna a KötelezõFekete. Én nem azt mondattam volna vele "Veletek vagyunk", hanem "A Királynõnkért!", és a végén nem azt mutatom ahogy a többiekkel kisétál, hanem a többiekkel ellentétben letérdel a haldokló/halott mellé. Azt mutatnám hogy õ szerette a Jégkirálynõt, ezzel is mutatva hogy mikor minden jégbe borul is, szerelem ott is akad.
Torolt Felhasználo 2016 jún. 07. - 01:00:09
Ez nem 2. rész, hanem egy lazán kapcsolódó spinoff/franchisedarab.
Így könnyebb eladni, többet lehet beszélni róla (már unalmas hogy a legjobb filmek sem válnak klasszikussá, mert nincs utógondozásuk), és egyszerûbb szerzõdtetni is a színészeket.
Fogd fel úgy mint egyik Pixar-animációt a másik után.

Nyilván nem egy bonyolult darab, de nagyon jó a történetvezetése (pláne egy road moviehoz képest), egyedi a látvány (oké, mondjuk a "koboldok"-nál én is néztem hogy ezek mit szívtak), és kedvelhetõek a karakterek, különösen Nick Frost. Pl. azonnal érezni a szikrát az amúgy nem-különösebben-dekoratív lány-törpével, meg egyáltalán.
Simán veri a legtöbb bárgyúságot azzal hogy volt mögötte ötlet.

A gyártási költség felé már az USA-ból visszahozta csak a mozis vetítésekbõl, és világszerte 40 milliós profitot termelt. DVD, netes és tévés vetítésekkel simán jól jövedelmez, bár folytatásról nincs szó. A Hófehérkét játszó Kristen Stewart barátjával való veszekedés miatt hagyta ott a projectet, akkor lett prequel a sequelbõla Vadásszala fõszerepben. Szóval nem kell aggódnod, nem lesz 3. rész.
Torolt Felhasználo 2016 jún. 11. - 09:22:20
Manapság amit egyszer érdemes megnézni már jobban teljesít mint a többség.
4/10
beo71 2016 júl. 31. - 15:07:05 4/10
Fájdalmas katyvasz lett az egész. Valakit felvillanyoz, hogy " a Démóna alkotóitól" szlogennel reklámozták ? Már az is egy szenvedés volt.
A mesélõ erõlködik az elején, hogy ilyet nem hallottunk még. Na, ilyen erõlködés az egész film.

SPOILER lehet

A párocska 1 nap alatt totál szerelmes lesz, ide nekem az egész világot feeling nem jön át. ( A párom felfogása : - Nocsak ! Egy dugástól mekkora szerelem lett! )
Majd egy csúnya varázslattól megutálják egymást??? Hát, nem volt erõs az a szerelem !!! Tiszta gyagyi az egész.
Ja, és a legjobb : Thor, az Isten, olyan elcseszett Vadász, hogy csak az nem veri el, aki nem találkozik vele. Mindegy, hogy nõ, vagy kocsmai verekedõk, a szõke herceg mindig leég. Vele kéne együtt éreznem ? Gagyi az egész.

SPOILER vége

Nemcsak teljesen felesleges folytatás, hanem egész egyszerûen idegesítõ is.4/10.
Az elsõ rész sem volt világrengetõ alkotás, nehezemre is esik dicsérni, de az, ehhez képest egy mérföldkõ.
5/10
Atis88 2016 aug. 03. - 17:41:18 5/10
Nyitány: ezt a történetet még nem hallottuk. Aztán a végén kiderül, hogy pedig de! Méghozzá nem is egyszer. Nagyon kiszámítható annak, aki ismeri az alapjait. De egyszer nézhetõ. 5/10. A színészek rendben voltak, bár Chris Hemsworth néha már nekem kicsit idegesítõ volt.
Nagy1A 2016 aug. 04. - 09:09:30 Előzmény King Diamond
Hát izlések és pofonk.........tényleg igaz! Ha Chastain gyönyörû, akkor milyen Theron, aki 40 évesen símán ver nagyon sok mindenkit!! A film, pedig igazán szót sem érdemel, nem volt semmi kiizzadni ezt a forgatókönyvet!!.
5/10
pihes 2016 aug. 04. - 15:02:47 5/10
A sztori elfogadható.
Az érdekes jelenet, mikor a tükörbõl, elõlép, a T-1000-es modell.
Egyszer, nézhetõ...
3/10
lori80 2016 aug. 04. - 17:46:47 3/10
Gyenge,vontatott,es szamomra unalmas is.
Alig birtam ki elalvas nelkul annyira untam mar a vegen.
1/10
mimzy 2016 aug. 08. - 18:38:19 1/10
Teljesen felesleges film volt, nagyon untam. A film végi csavarra meg már az elején rájöttem. A mindent látó királyné pont ezt ne látta volna?
8/10
Topicica 2016 aug. 16. - 23:41:32 8/10
Nem szeretem a meséket, de ez tetszett.
8/10
fanaf1@vipmail.hu 2016 aug. 21. - 13:43:10 8/10
Nekem tetszett, nem értem miért húzták le ennyire.
10/10
nikato 2016 szept. 15. - 13:56:19 10/10
Zseniális alkotás és nagyon sok poén van benne! Nagyon tetszett! :)
Keresztes³ovag 2016 okt. 08. - 11:07:04 Előzmény fanaf1@vipmail.hu
talán azért meg Kristen férfi rajongói kiakadtak azon, hogy ebben a filmben nem kapott szerepet. Na ennyit Theronnak a szépségérõl meg hogy mennyire eladható vele minden holywoodban...
Összes hozzászólás
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Autentikus roma népzene a MÜPA Fesztivál Színházában.

Jegyvásárlás