A vadrózsák völgyében - A szerelem megszelídítése

Bakancslistához adom
Im Tal der wilden Rosen: Ritt ins Glück
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 90 perc, 2007

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Az ifjú Cassie Mills apjával farmot vezet, amelynek komoly anyagi gondjai vannak. Marhaterelés közben Cassie megismeri a titokzatos cowboyt, Cal Witherst. Jól megértik egymást, így Cassie ráveszi az apját, hogy adjon munkát Calnak a farmon. A lány beleszeret a jóképű cowboyba, a férfi azonban nem teljesen őszinte vele. Végül bevallja, hogy egy hatalmas kanadai vasúttársaság örököse. Együtt kelnek útra Cal szülőházába. Cassie azonban nem érzi jól magát az új környezetben, így hazaindul. Apját szerencsétlen baleset éri. Cassienek most minden áron mentenie kell a farmot.

Stáblista:

Szereplők

Cassandra 'Cassie' Mills
Cal Withers
Abraham 'Abe' Ross
Charlotte Withers
Virginia Becker
Stanley 'Stan' Laken

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2021 dec. 31. - 13:24:04 10/10

A Vadrózsák völgyében - 8. epizód: A szerelem megszelídítése - Im Tal der wilden Rosen: Ritt ins Glück (2007)

Cassie Mills inkább cowboy mint ifjú lady. Apjának ez tökéletesen megfelel, ugyanis nincs fiúörököse az anyagi gondokkal küszködő marhafarmjához. Apa és lánya baráti kapcsolatot ápol a szomszédos farmerrel, Abe-el, valamint annak fiával, Frederickel, aki inkább gondolkodik koncertzongorista karrierben, mint a gazdaság továbbvitelében.

Az egyik állatterelés során Cassie megismerkedik egy titokzatos, eléggé hallgatag cowboyjal, Cal Withers-szel. Rögtön azonos hullámhosszon gondolkodnak, és Cassie rábeszéli apját, szerződtesse Calt a farmra.

Apja tanácsa ellenére - aki kétkedik Cal őszinteségében -, Cassie beleszeret a jóképű cowboyba. Viszont a pár boldogsága hamarosan veszélybe kerül, amikor Cal tudomására jut, hogy anyja a halálán van. Ekkor derül ki Cal rejtegetett titka: ő tulajdonképpen nem egy egyszerű, nincstelen cowboy, akinek kiadta magát, hanem Kanada legnagyobb vasúti társaság örököse.

Cassie elkíséri Calt az anyjához, ahol a lányt, a fiú szülői házában hűvös, barátságtalan légkör fogadja, amit Cal szándékosan cserélt le anno a cowboy szabadabb életére.

Cal édesanyja, Charlotte erős, dominanciát sugárzó, fölényes asszony, aki Cassie-vel egyértelműen érezteti, hogy a lány egyáltalán nem felel meg a fiának megfelelő mennyasszony elképzeléseinek. Cassie számára pedig világossá válik, hogy Cal nem fog kitérni a családi örökség felelősségteljes vállalása elől.

Nehéz szívvel úgy dönt, elhagyja Calt, és visszatér az apja gazdaságába. A farmon viszont újabb katasztrófa várja. Apja szerencsétlen balesetet szenvedett, eltörött a gerince, a lába lebénult, tolókocsiba kényszerült. Döbbenten állapítja meg Cassie, hogy a farm megmentésének csupán egy lehetősége van: feleségül kell mennie a szomszédos farmer fiához, Frederichez. Vagy tartogat-e a sors Cassie számára ennél kedvezőbb meglepetést számára?

Kuttyánszki 2019 nov. 09. - 14:47:15
Kár, hogy Gaby Dohm szinkronhangja nem a megszokott (Földessy Margit)
10/10
sadrok 2019 aug. 29. - 14:49:19 10/10
Azt hiszem az összes vadrózsás közül ez a legjobb film...
10/10
sadrok 2019 jan. 27. - 15:44:34 10/10
Megfogott a történet, és még a színészek játéka is tetszett, a gyönyörű vidékről nem is beszélve... elejét nem láttam, de amit igen, az szórakoztató, a végén pedig megható is volt. Cassie és az apja karaktere különösképp szimpatikus volt :-) Lendületes, cselekményes, érzelmeket is felkavaró film. Érdemes megnézni :-)