A valódi Da Vinci-kód

Bakancslistához adom
The Real Da Vinci Code
kanadai-angol dokumentumfilm, 90 perc, 2005

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Dan Brown könyve, a Da Vinci-kód sikere újra a figyelem középpontjába helyezte a Szent Grált annak megannyi kutatójával együtt. Bár csak egy regényről van szó, szerzője azt állítja, könyvét alapos kutatómunka előzte meg, és hogy a benne szereplő művészeti alkotások, épületek és titkos társaságok mind léteznek - mégpedig úgy, ahogy leírta őket. Meglehetősen ellentmondásos állítás ez, mert ha a Da Vinci-kód a valóságon alapul, akkor feje tetejére állíthatja történelmünket. Olvasók milliói falták mohón a regényt, de vajon mit szólnak hozzá a történészek? Vajon tényleg elhallgatta a Szent Grállal kapcsolatos igazságot a katolikus egyház? A Grált tényleg titkos társaságok őrizték? És az igazság valóban bele van kódolva Da Vinci Utolsó vacsorájába? Tony Robinson megpróbálja eloszlatni a homályt. Vagy talán Dan Brownt ejtették át és a modern Grál-őrület alapja egy egyszerű csalás?

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Seven7Crown 2011 febr. 20. - 15:53:55
-Tudósok, és teológusok hadának fantáziáját mozgatta már meg Leo képeinek misztikus hatása, belemagyaráztak mindent, amit látni akartak, alkotásait hasonlították össze, mi meg vártuk, és várjuk a megfejtéseket, miközben ez a nagy spíler csak jót hahotázik rajtunk, hogy mindenki bedõl neki!

-Pl.MonaLiza rejtélyes mosolygását, egy bibliai titokra való rálátásának vélik, miközben próbálják elõvarázsolni a hölgy hangját!

-De az Az Uccsó Vacsi erre a legjobb példa, ami teljesen kicsapta a biztosítékot!
-A vallásos tudósok, Júdás, és az Apostolok elhelyezkedésével próbálják magyarázni a kép titokzatosságát, amit még megfûszereztek azzal is, hogy a térlátásban leledzik a kód, ami rámutat majd, Jézus Krisztus személye, valamint az Egyház titokzatos kapcsolatára!:D


-Viszont, ha szakértõi szemmel jól megnézzük, akkor észrevehetjük, hogy a figurák elhelyezkedése egy dia sorozatot ad ki, ami a vetítés alapja(értelemszerûen Leo ennek nagymestere volt festõként), és ez egyben azt is jelenti, hogy az Õ nevéhez köthetõ az elsõ film szerû alkotás!

-Tehát nem hiszem, hogy holmi misztikus meséket kéne itt szövögetni!:P