Film

A város alatt /In Darkness/

feliratos, lengyel-német-francia-kanadai háborús filmdráma, 135 perc, 2011 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

33 szavazatból
Szerinted?
Leopold Socha a második világháborúban szennyvízmunkásként dolgozik Lvovban, így tökéletesen ismeri a város alatt meghúzódó csatornahálózatot. A német megszállás alatt álló Lengyelországban a föld alatt rejtegeti a biztos halál elől az embereket, fiatalokat, időseket, gyerekeket egyaránt. Socha-t kezdetben csak a haszonszerzés érdekli, a háborús borzalmakat látva később viszont már csak az emberi életek megmentése motiválja. A földalatti csatornarendszer nyomorúságos körülményeit mind nehezebben viselik a rettegő emberek, ugyanakkor tudják, hogy a felszínen a biztos halál vár rájuk. Az éhezés és félelem miatt egyre jobban fokozódik a feszültség a kiszolgáltatott közösségben.

Bemutató dátuma: 2013. február 28. (Forgalmazó: Vertigo Média Kft.)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Leopold Socha
Mundek Margulies
Paulina Chiger
Ignacy Chiger

Alkotók

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Oscar-díj (2012) - Legjobb idegennyelvű film jelölés

Vélemény:


2014. november 2. 10:18
Nem tudom, hogy csak a szinkron rossz - e , de két helyen is hibáznak ( legalább )
1.Amikor arról beszélnek, hogy 12 apostol volt, és Júdás halála után Máté ( ! ) t választották meg akkor ez a Máté nem Máté , hanem Mátyás.
A másik amikor a film végén a narrátor elmondja, hogy Socha 1945.május 12-én halt meg, és a feliraton világosan olvasható, hogy 1946.május 12. a helyes dátum.

2013. december 8. 16:16
nem rossz, de inkább egy "egyszer nézős" film

2013. szeptember 9. 18:13
Holland nem okoz csalódást, Wieckiewicz hitelesen játssza a simlist, akiből a film végére a sors hőst csinál. Profi munka.

Összes hozzászólás