A végzet ereklyéi - Csontváros

Bakancslistához adom
The Mortal Instruments: City of Bones
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-német-kanadai akciófilm, 130 perc, 2013

Értékelés:

268 szavazatból
Szerinted?

Clary Fray (Lily Collins) anyja (Lena Headey) rejtélyes eltűnésekor rájön, hogy különleges képességekkel rendelkezik, és a világ, amiben eddig élt nem is olyan átlagos, mint amilyennek képzelte, épp ellenkezőleg. Clary kétségbeesésében csatlakozik az Árnyvadászok csapatához, akik megmutatják neki New York valódi arcát: egy démonokkal, vámpírokkal, vérfarkasokkal, félelmetes lényekkel teli világot. Az ősidők óta tartó küzdelemnek Clary lesz a kulcsszereplője, miután kiderül, hogy egyedül ő képes megtalálni a mindent eldöntő ereklyét.
Bemutató dátuma: 2013. augusztus 29. Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.

Stáblista:

Szereplők

Clary Fray
Valentine Morgenstern
Luke Garroway
Jocelyn Fray
Alec Lightwood

Hozzászólások

Szerinted?
Brother Wolf máj. 29. 19:38:36
Csak ha nagyon ráértek. De ha inkább porszívózol, máris nyertél.
kovcshajnal 2018 okt. 17. - 16:03:27
Nekem ez a kedvenc filmem. Nagyon tetszett!
10/10
NoWiSa 2017 szept. 07. - 21:50:46 10/10
A sorozat mikor lesz szinkronnal?
mushi 2016 máj. 12. - 19:17:04
remélem a cool még jóóóó sokszor leadja, mert havonta egyszer nem elég...
kispe82 2015 nov. 08. - 11:59:49
1x nézhetõ. Ha Clary szemöldökét kicsit megszedték volna,akkor élvezhetõbb lett volna számomra. Így olyan volt mintha kiszel tünde (igen,csupa kisbetüvel...) játszott volna a filmben.
1/10
marxengelszleninsz 2015 jún. 06. - 21:36:28 1/10
Két órán keresztül tartó idegbajos üvöltözés és dulakodás. Ócska szemét nézhetetlen hulladék.
4/10
Hopszmariska 2015 márc. 29. - 22:40:30 4/10
Ennek a lánynak a film 90 százalékában nyitva van a szája. Csak tátja, csak tátja, és rebegteti... Rémes.
Ja, és a film zenéje egy borzalom.
boom49 2015 márc. 29. - 22:07:37
Egyetlen baja van igazából:
mindenki 128 karddal jár AMIT SOHA NEM HASZNÁL. Könyörgöm, miért?
1/10
tigmaster 2014 dec. 30. - 23:03:32 1/10
A Film egy nagy szar!!!!! A film után elolvastam a könyvet. Nem tudom ki volt az az idióta, aki megírta a forgatókönyvet, de tuti nem olvasta a könyvet!!!!!
Spoiler- A filmben Clary visszarakja a végzet kelyhét a kártyába. A könyvben miután kiveszi porrá válik a kártya. vagy : Hodge miután átadja a kelyhet Valentine-nak eltûnik az intézetbõl. A filmben segít Isabellnek bezárni a kaput, amit a démonoknak nyitott. - Spoiler vége
Ilyen dolgokra azért figyelhettek volna. De ez csak két példa, nagyon sok dolog van ami szöges ellentéte a kettõnek.
4/10
cardas 2014 aug. 03. - 01:34:02 4/10
Nagy nehezen végre rávettem magam, hogy megénzzem, és meg is bántam. Csak más sztorikból összelopkodott dolgok, klisés fajok, és olyan jellemzõk vannak vannak beleszõve, amik a legfantáziátlanabb "fantasy" történetekbe találhatóak. A világ egyszerû, semmi különös, kb öt perc alatt ki lehet ilyet találni, a karakterek pedig unalmasak. Ezt nem a könyvre mondom, mert azt még nem olvastam, de a film alapján ez egy olyan közönségnek szól, aki mindenevõ, és nem érdekli, hogy minõséget vagy szemetet fogyaszt-e. remélem a könyv majd megváltoztatja a véleményem.
4/10
5/10
Mentafagyi 2014 júl. 09. - 01:18:24 5/10
Én olvastam a könyvet, úgyhogy ezzel a filmmel szemben kicsit elfogult vagyok. Így mindenképp más lesz az értékelésem, mint annak, aki csak a filmet látta. Természetesen már az elején el kell mondanom, hogy a könyvet sem szerettem túlzottan, unalmasnak, nagyon hypeoltnak találtam. Tipikus nagyobb a füstje, mint a lángja eset.
A történet már alapjaiban véve is erõsen sántít. Én is érzem ezt a össze-vissza lopkodottságot más könyvekbõl. Árnyvadászok. Démonok. Vámpírok. Vérfarkasok. Valljuk be, nem túl eredeti. Ezt egyáltalán nem szándékozom a filmre fogni, hiszen, mint már említettem, ilyen szempontból a könyv sem teljesít túl fényesen. Ezen a téren nem is vártam csodát, rossz alapanyagokból nem lehet jó sütit sütni, ezt mindenki tudja.
Szerény véleményem szerint, a filmet a szereplõk kiválasztásánál rontották el. Jamie Campbell Bower? Jace szerepére? Na, ne tessék már viccelni! Jace karakterének pont az a lényege, hogy dögös, sexi, igazi szépfiú, aki már az aurájával vonzza Claryt. Hát Jamie Campbell Bowerre mindent lehet mondani, csak ezeket a jelzõket nem, szerintem a beesett arcával, a sápadt bõrével meg a lagymatag szõke hajával sokkal inkább egy oszló vízihullára emlékeztet, aki már legalább egy hete lebeg a vízben. Ez egy botrányos szerepválasztás volt, bárkit el tudtam volna a szerepre, csak õt nem. Lily Collins jól megállta a helyét, csak az zavart egy kicsit, hogy egyáltalán nem 16 évesnek nézett ki, de ezt gyerekes, értetlen pofák vágásával próbálta egyensúlyozni. És csak így megjegyzésként, Clarynek nem félénknek kéne lennie? Ellenben már ismeretségünk 14. percében felrobbantja a lakásukat. Még ki kell emelnem a Lightwood testvérpárt és a Luke-t játszó színészeket. Na õk tökéletesek voltak. Még egy zavaró tényezõ volt, ez pedig a korkülönbség. Kb. 10 évet véltem felfedezni Valentine és Jace/Clary között.
Amitõl viszont eldobtam az agyam az ez a két beszólás volt. Figyelem, idézek!

"-Most jön az, hogy csíkot tépsz a ruhádból, és bekötözöd a sebeimet?
-Letépem én magamról, csak kérned kell"
Fúúú... ez ilyen nagyon béna macsós szöveg. Undorító, mást nem tudok róla mondani, egyszerûen undorító.

"Biztonságos helyre viszlek. Árnyvadász vagyok, az életem árán is megvédelek."
Nagyon megható jelenet, csöpög az orrukról az esõ. Értem, árnyvadász. De mégis hol szerepel az a munkaköri leírásában, hogy az élete árán is meg kell védenie egy bizonyos Clary Fray nevû személyt.

Tulajdonképpen nem olyan rossz, de nem fogom ajánlgatni az ismerõseimnek. Sõt azt se szeretném, ha meglátnák, hogy én ilyen kis tinip*csás filmeket nézek, úgyhogy most törlöm is.
Brillll 2014 jún. 30. - 17:11:37
Spoiler lehet benne!

Nem volt rossz szerintem. Egyszer biztosan nézhetõ. Irta valaki, hogy átlagos tini fantasy, és valóban, csak nem tini szereplõkkel, mert azért valljuk be, a könyvben - amit olvastam, szuper! - tinikrõl van szó, 15-16-17 évesekrõl. Itt kb tíz évvel idõsebbek a színészek. De végülis nem baj.
A könyvekben sem zavar, mert nagyon érzõdik, hogy felnõtt ember irta.
Tudjátok, mint amikor egy ötéves idegen szót használ, amit valahol hallott, Te meg oda kapod a fejed, hogy egy ötéves nem így beszél, viselkedik stb.:) Néhol érezhetõ ugyan, de inkább felnõtt és fiatal felnõttnek szól.
Vannak tini rokonaim (és én is voltam az persze) õk - még - nem ilyenek. Persze vannak koravén gyerekek is sajnos.
Mindenesetre a film nézhetõ. A történetet eléggé összecsapták, ha nem olvastam volna a könyveket, akkor is kiszámítható lenne, sok a klisé. Többször beletekertem, untam.:(
A színészek szerintem hozzák, amit kell. Valentine szerepében Meyers..hu, én nagyon kedvelem ezt a színészt, ezért lehet, hogy a véleményem túl szubjektív, de nagyon nem volt jó! Egyáltalán nem illett bele a képbe! Jól hozta a szerepét a színész, de nem láttam õt egy hideg félelmetes embernek. Valahogy nem.
A másik két fõszereplõ: Collins lánya..azt hiszem még van mit fejlõdnie, de úgy éreztem kihozta magából a legtöbbet. Kinézetre nem volt gond (bár a könyv alapján fiatalabb és sokkal gyerekesebb arcú, vörösebb lányt választottam volna) bár néha elég butuska fejeket vágott, talán ezzel akrták elérni, hogy fiatalabbnak hasson? Nem tudom, de zavart! A szemöldöke szerintem szuper! De nem tartom szép nõnek, szerintem teljesen átlagos a kinézete. De ugye izlések és pofonok..
Campbell Bower: õt sem ilyennek képzeltem el a könyv alapján, de ha szebb fiút raktak volna be, akkor a lány Collins már csúnyának hatott volna mellette. A könyv alapján egy igazi szépfiút képzel el az ember. A színész szerintem jóképû bizonyos szögbõl még helyes is, máskor meg szinte csúnyának hat, emiatt nagyon érdekes az arca. Viszont semmiképp nem "szépfiú"! Tökéletesen illett a filmbe és a lányhoz is. Bár szerintem õ sem 17!
A tekintete sokszor nagyon jó! Bár ehhez bõven hozzájárult némi szemfesték:) Kár, hogy csak a filmben látni tõle, meg általában a filmekben vagy beállított profi képekben látni ilyen tekinteteket! élõben még nem találkoztam ilyennel.:(
Nagyon jól megformálta a szerepét, és kifejezetten jól állt neki a néhol kisfiús-rosszfiús csontos arcához, és a vagány ruhákhoz. Az nagyon zavar, hogy sok helyen azt olvasom - persze lányok mondják!- hogy "mindeki azt mondta, hogy nem lesz jó a szerepre", most meg azt bizonygatják, hogy "na látjátok, csak ÉN én én mondtam, hogy na ugye de milyen szuper lesz" én meg eddig sehol sem olvastam, hogy valaki azt irta volna, nem lesz jó.:)
A tertvérpár Alec, Isabelle na, õk tényleg jól néztek ki! Jól állt nekik a szerep, a ruha nagyon illett hozzájuk! Alec nagyon helyes, és Isabelle is nagyon szép lány! (a könyvben egyébként õk is mások külsõre)
A poénok szerintem jók voltak.
Ami még nagyon zavart az apa és fia közötti látható alig korkülönbség. Szerintem apa és fia között nem lehetett több 5-10 évnél, és ez nagyon látszik a filmen! Erre figyelhettek volna. Inkább a bátyusnak nézett ki, nem apának.
A látvány jó volt!
Összességében tehát egyszer nézhetõ, a színészek hozták amit kell, de nem ez az a film, amit sokszor megnéznék.
Úgy tudom, hogy a folytatást is elhalasztották, mert a rajongókat kivéve bukta volt. Hát, nem tudom, de ha meg akarják csinálni a folytatást (én adnék neki egy esélyt) akkor jobb ha igyekeznek, mert ha ezekkel a színészekkel akarják, elég nehéz lesz pár év múlva eljátszaniuk egy tinit, miközben most is látható volt, hogy már nem azok. (Talán ezért is nem hangzott el egyszer sem a film alatt - jól emlékszem? - a koruk? A könyvben szó van róla.)
MolnarErik 2014 jún. 25. - 20:40:56
Abszolút kellemes csalódás volt a film. Az eleje sztem nagyon jól sikerült. Utána ugyan elõjött jó néhány hülyeség meg gagyi dolog, de a lendületes akciók és csavarok miatt, még azt se bántam, h kissé zavaros. Soha rosszabbat.
7/10
huDAVE 2014 jún. 06. - 22:35:44 7/10
Fú, micsoda indulatok vannak itt kommentekben, mintha valaki fegyvert fogott volna rájuk és a film nézésére kényszerítette volna õket... :D Sokan úgy tûnik még nem láttak sz.r filmet, mert bár ez átlagos cucc, de ennyire nem szörnyû. Valóban nem túl eredeti a történet sem, de azért Twilight koppintás mert van benne vérfarkas és vámpír, ugyan már. :D Tegnapi Én, Frankenstein után felüdülés volt, bár ehhez sem kellett sok gondolkozás, de ott végig fogtam a fejem, annyi idiótaságot sikerült belecsempészni, itt kevesebb volt. Átlagos kis (tini) fantasy, amit nem kell halálosan komolyan venni, de bõven nézhetõ kategória.
9/10
nikato 2014 máj. 19. - 22:02:01 9/10
Nekem tetszett. :)
Nikla07 2014 febr. 25. - 20:35:12
Nekem mint fantasy rajongónak nagyon tetszett a film. Valóban twilight-osra sikeredett, de én jókat nevettem a hasonlóságokon, nem zavart egyáltalán, idáig háromszor néztem meg és kíváncsian várom a folytatását ha lesz egyáltalán, mert nagyon lehúzták sok helyen az értékelést és állítólag a moziban sem aratott nagy sikert. A könyvet most kezdtem csak olvasni, de állítólag az összes rész izgalmas, jó lenne ha folytatnák a moziban is. Én 10/9-et adok neki. Azért nem 10-et mert azért sok volta koppintás más filmekbõl, de az alapsztori jó és izgalmas.
2/10
Demetra 2014 febr. 24. - 18:50:57 2/10
Tejóisten ez egy F.O.S!!!!!! Honnan lehetett ennyi sz*rságot összeszedni??? Hát én nem tudom mit mondjak, pedig nagyon szeretném kifejezni a véleményem, de... áh, hagyjuk.
Endrev 2014 febr. 19. - 10:55:36 Előzmény Sadenal
Én sem bírtam végignézni, egyszerûen szánalmas volt. A fantázia nem minden, kellene a szellemi tartalom is, de ebben csak egy a valóságtól menekülõ, álmodozásaiban értelmet keresõ írónõ nevetséges próbálkozásait láttam arra, hogy valamit alkosson, csak épp felkapta Hollywood (kár volt a memóriakártyákért, de legalább volt munkája egy csomó ácsnak, színésznek stb.) Mindezt anélkül, hogy tudtam volna, hogy egy nõ írta. És akkor rákerestem: http://www.imdb.com/name/nm3673996/?ref_=tt_ov_wr

Cassandra Clare írta. Clare, Clary, ugye feltûnik? :D Ez a film még azt sem érdemelte meg, hogy letöltsem. Mûdráma...
5/10
Sadenal 2014 febr. 04. - 23:26:30 5/10
Remélem ennél mélyebbre már nem süllyedünk. Bach mint árnyvadász? Hagyjatok már! :D


5/10
6/10
niccy8 2014 febr. 02. - 11:29:04 6/10
A bemutató alapján nagyon vártam a filmet. Csalódnom kellett. Ami rendben volt: látványvilág és a szereplõk is szimpatikusak voltak. A sztoriban viszont maradt jó néhány elvarratlan szál, amit nem is értettem, hogy minek tettek bele, ha semmi jelentõsége sincs. Kissé kidolgozatlanra sikeredett az egész film. Pedig jó színészeket válogattak össze, már ez alapján is jobb filmre számítottam. Kár érte.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu