A világ közepe

Bakancslistához adom
Die Mitte Der Welt
16 éven aluliak számára nem ajánlott német-osztrák romantikus dráma, 115 perc, 2016

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

A 17 éves Phil éppen hazatér a nyári táborból. Anyjával és ikernővérével egy régi villában élnek, de a település többi lakójával szinte semmilyen kapcsolatuk sincs. A szomszédok túl különcnek tartják Phil családját, az anyjáról azt rebesgetik, képes beszélgetni az állatokkal. A fiú nem veszi észre, hogy távollétében valami megváltozott anyja és testvére között, akik nem állnak szóba egymással. Phil inkább legjobb barátnőjével tölti az idejét, amíg új osztálytársa nem akad, a titokzatos Nicholas, akibe beleszeret. Ekkor indul az érzelmi hullámvasút a fiú életében, egyszerre kell kezelnie a családi problémákat, barátnője féltékenységét, valamit az új szerelmet.
A film Andreas Steinhöfel azonos című ifjúsági bestellere alapján készült, a számos irodalmi díjat besöpört regény a felnőtté válás és a kamaszkor nehézségeit, valamint a boldogság keresését állítja középpontba.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
IamTwo 2020 okt. 22. - 09:50:58 9/10
Szerintem az eleje elég bugyuta, 1-2 idegesítő karakterrel és kosárnyi sztereotipiával körítve, de végül egész kerek dráma lett belőle.
És bár a tartalmi összefoglaló majdnem jó, azért látszik rajta, hogy aki írta, az nem látta a filmet, csak felületesen fordított valahonnan...