TOP10 BRAND
1
BLIKK 1 022 380 RU
2
IDOKEP 967 844 RU
3
INDEX 963 832 RU
4
ORIGO 955 808 RU
5
24 838 644 RU
6
PORTFOLIO 697 748 RU
7
TELEX 697 680 RU
8
FEMINA 573 240 RU
9
NLC 532 508 RU
10
RIPOST 525 096 RU
1
BLIKK 1 022 380 RU
2
IDOKEP 967 844 RU
3
INDEX 963 832 RU
4
ORIGO 955 808 RU
5
24 838 644 RU
6
PORTFOLIO 697 748 RU
7
TELEX 697 680 RU
8
FEMINA 573 240 RU
9
NLC 532 508 RU
10
RIPOST 525 096 RU

A viskó

Bakancslistához adom
The Shack
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 132 perc, 2017

Értékelés:

126 szavazatból
Szerinted?

Miután Mackenzie Allen Phillips legkisebb lányát, Missyt elrabolják, majd halottnak nyilvánítják, Mack levelet kap, amiről úgy véli, Isten küldte. A levélben arra kéri őt, hogy térjen vissza a viskóba, ahol lányát valószínűleg meggyilkolták. Hosszas gondolkodás után útnak indul és Missy elrablása óta először elmegy a viskóhoz, ahol olyan találkozásban lesz része, ami az egész életét örökre megváltoztatja.

Stáblista:

Szereplők

Papa / Elouisa
Mack Phillips
Emil Ducette
Male Papa
Kate Phillips
Emily Ducette
Vicki Ducette
1950s Mack's Grandpa

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
tesz-vesz jún. 03. 16:42:56 1/10 Előzmény B.Smith

" De nincs egy olyan ember sem a Földön, aki ne reménykedne valamiben, kívánna néha valamit.. "

képzeld van olyan ember, aki HA felnő, akkor nem kíván semmit, megpróbálja önmaga megoldani a dolgokat, tudod, ezért felnőtt. nem kisgyerekek vagyunk már, akik karácsonykor kívnnak a télapótól valamit.

"Ilyenkor tulajdonképpen kihez “beszél” az aki nem hívő?? "

senkihez, mert nincs képzeletbeli barátja. megbocsátani csak akkor lehet, ha a bűnös VALÓBAN megbánta a bűneit. viszont vannak olyan bűnök, amikre nincs bocsánat, soroljam vagy el tudod képzelni?

Nevezhetem akkor Istent egy varázslónak is? ahogy akarom? vallások mélyére nézünk, akkor láthatjuk hogy a vallásosok valójában egy nagy hatalmú VARÁZSLÓKÉNT gondolnak gyermeki tudattal istenre, aki csak úgy varázsolgat, megmagyarázhatatlan tudománnyal: "lett, mer aszonta"(az nem baj, hogy a SZENT mágikus könyv szerint előbb van fény, mint Nap... még véletlenül se azt jelenti, hogy mai fejjel szinte analfabéták voltak az ókori vallásírók). Varázsolgat, ugyanúgy mint Harry Potter. A mágia Isten teremtő ereje. Nincsenek műszerek, eszközök, szerszámok, még egy k. varázspálcája sincsen, csak a gyermeki fantázia van, ami szerint ez elképzelhető.

Amikor imádkoznak a teisták, akkor nem a problémájukat oldják meg, hanem pótcselekvéssel foglalkoznak. az ateistának nincs oka pótcselekvésben hinni, nincs is lelki igénye, mentális alkata rá, el lehet menni a társaság miatt a sakk-szakkörbe is. az ima megnyugtathat az igaz, de sokan papírcsíkokat tépkednek, az is megnyugtatja őket, csak nem veszik körül magukat jobb esetben fantazmagóriákkal.
önszuggesztió valójában az ima, azért egy fejlettebb intellektuális lénynek nincs szüksége arra, hogy imát, önszuggesztiót, autoszuggesztiót alkalmazzon, hogy önmagát győzködje, és mantrázzon akármit. sajnos ez az igazság.

Ha Isten létezik, akkor bizonyára Isten is ateista, hisz - ahogy a követői, úgy - valószínű, hogy ő se hisz abban, hogy őt is teremtették, a Bibliában se beszél erről. Márpedig a "semmiből" nem jöhetett létre Isten! biztos hogy őt is teremtették! Tehát én ateistaként sokkal jobban hasonlítok Istenre, mint egy birka vallásos.
FeherB55 ápr. 16. 13:07:47 Előzmény B.Smith
Végignézve a filmet és hozzászólásokat szerintem top komment, még így is, hogy csak olvastad a könyvet.
B.Smith febr. 01. 08:46:31
Most olvastam el a könyvet, a filmet még nem láttam. Sokan hivatkoznak a könyvre is, ezért bátorkodom hozzászólni.
Nem vagyok templomba járó, esténként imádkozó és Bibliát olvasgató ember. Tehát a köznyelv szerint így nem vagyok vallásos. Úgy érzem a “vallásos” és “nem vallásos” emberek ugyanúgy félreértelmezik kicsit a mondanivaló lényegét. Amiért nekem tanulságos volt a könyv többek között az az, hogy elítéli azt, ami a világban a vallás körül forog, divatból. Miért kéne neked egy hideg templomban ülni és könyörögni, szabályokat betartva élni azért, hogy te megbocsájtást nyerj vagy Isten szeressen?? Pont ezt szeretné bemutatni, hogy ezt a lelki szabadságot, az egymás iránt érzett szeretetet (és Jézus szeretetét- ami nekem metaforája a feltétel nélküli szeretetnek) lehet közvetíteni a többi embertársad felé a hétköznapi életben is (ha akarod). Akár csak egy pénztárossal a kasszában, vagy egy kedves dicséret egy ismeretlennek, egy ölelést a barátodnak ha szomorú stb. Nem a hívőket szeretném ledegradálni, remélem nem így tűnt. A könyvben több olyan jelenet is van, ahol a főszereplő meglepődik, hogy maga a Szentháromság sem tartja be a vallási “szabályokat” (?). Végülis mi szükség szabályokra?

A nem hívő, atesita hozzászólók pedig kétségbeesve szólnak a történet ellen, hogy túl van tolva a sztori, egyébként is Isten miért egy afroamerikai nő stb. Pont ez a lényeg hogy akár bármi is lehetne. Ahogyan te szeretnéd, ahogyan te elképzeled. És nem nevezed Istennek ha nem szeretnéd, nevezheted Univerzumnak, Sorsnak, Papának akárhogy. De nincs egy olyan ember sem a Földön, aki ne reménykedne valamiben, kívánna néha valamit.. Ilyenkor tulajdonképpen kihez “beszél” az aki nem hívő?? Mindannyian hiszünk valamiben/valakiben. A lényeg hogy ne feszüljünk be attól, hogy mindenáron megfelelj ezen a világon a hamisan felállított értékrendnek és hierarchiának, ne csak a felelősségnek élj, hanem élj boldogan, szabadon, más emberekkel szeretetben és legyen valaki aki szeret.
A megbocsájtás már más tészta. És eszméletlen nehéz lehet. De pl akár családi bántalmazottak esetében is a terapeuta legvégső célja az, hogy a bántalmazott bocsásson meg a bántalmazójának, mert máskülönben élete végéig keserűen és boldogtalanul fog élni. Ez nem azt jelenti hogy nem lehet szomorú vagy haragos amiatt, ha eszébe jut. Csak nem mindegy, hogy időről időre támadnak rá ezek a rossz érzések (amik az idő múlásával egyre ritkábbak lesznek), vagy egy konstans rossz állapotban él az illető (“nagy szomorúságban”, depresszióban stb).
Nekem ez volt a könyv mondanivalója, nem pedig az hogy most vonuljak be az egyházba azonnal, vagy forduljak el az egész sztori elől, mert a Szentháromságot három különböző nemzetiség jeleníti meg. Ezek csak eszközök, amikkel úgy érzem a könyv írója mind a két oldal szemét szerette volna kicsit felnyitni. Szerintem :)
10/10
Péterrrrrr jan. 17. 23:32:19 10/10 Előzmény Révész István
Szerintem is.
1/10
offtopic
tesz-vesz 2021 júl. 19. - 20:38:44 1/10 Előzmény Bogi0103
mivel ezt is írtad, így nehéz: "És őszintén inkább szeretném hinni, hogy nem létezik, mint azt, hogy van és ezt megengedi!"

nem hinni kell! tudni!
1/10
Bogi0103 2021 júl. 19. - 08:18:39 1/10 Előzmény tesz-vesz
Tesz-vesz, most kötekedsz, vagy a szöveg értelmezéssel vannak problémák?! Utóbbi esetben szívesen kifejtem.
1/10
tesz-vesz 2021 júl. 18. - 19:21:29 1/10 Előzmény Bogi0103
de akkor te most vallásos vagy, vagy nem?
1/10
Bogi0103 2021 júl. 08. - 22:20:33 1/10
Ugyan már! El ne higgyétek!!!
Megnéztem sajnos!!!
Ha létezne is Isten, és az én képembe merné mondani, hogy szeret engem, vagy a 3 éves kisfiamat, akit elveszítettem, addig ütném amíg erőm bírná! Komolyan , ilyen nincs ezt a fájdalmat nem embernek találták ki és senki de senki nem érdemli meg , hogy átélje. Ha Isten látna síró anyát, aki a halott gyermekét fogja és könyörög, hogy ne élje túl ezt ,ő is menjen vele, mert ott a helye a drága gyermekével soha nem tenne ilyet.
Ámítás az egész, a megbocsátásról, a hitről, a megbékélésről, elengedésről. Ameddig levegőt veszek nem tudom elengedni, vagy megbékélni a tudattal , hogy én temettem el az egyetlen Kincsem és nem ő engem! Jöhet nekem bármilyen hívő én is hittem benne, hittem hogy segít, hogy velünk van és vigyáz ránk, nem nem vigyázott nem volt sehol. És őszintén inkább szeretném hinni, hogy nem létezik, mint azt, hogy van és ezt megengedi!
Ugyanakkor igenis kell olyan jellegű film , ami ezt a témát fejtegeti, de egyet fogadjatok el tőlem szülőnek, aki gyermekét elvesztette, Istent ki se ejtsd a szádon.
1/10
matroska 2021 jan. 02. - 13:04:52 1/10
Tettszett a filmben szereplő tájak és a háttérben megjelített zene. Ez egy fantáziafilm, ezért nem lepődtem meg, hogy egyik dimenzióból átmegy valaki egy másikba. Azonban az, hogy Istent egy néger nő jeleniti meg, akik egy házban laknak eléggé vicces. Azonban tragikus, hogy a férfi lánya meghal egy gyilkosság áldozata lesz. Még tragikusabb a filmkészítők Biblia ismerete:
- Jézus amikor a földön volt feltámasztotta Jairus lányát. A filmben meg eltemeti. Vajon Jézus is ezt tette volna?
-Hogy kerül a halott test fel az égben, mikor a 'katolikusok sz. a lélek megy a mennybe' ?
-Elültetik a testet mint egy virágcserjét, és ebből virágoskert nő ki- ez egyszerűen lehangoló és nincs összhangba a Isten szeretetével.
6/10
Satanael 2020 dec. 18. - 18:36:27 6/10
Ha a Tarot beavatási útját veszem, kivetítve az ember pszichés fejlődésére, a legtöbb ember elakad a Toronynál.
Fél az "Ördögtől", megretten a kihívásoktól, és minden egyes megfutamodásnál egy téglát helyez a földre, mint hazugságainak zálogát.
Saját légvárát építi ezzel, kegyes hazugságainak a Tornyát önmaga köré, míg végül a Torony már annyira magasra épül, hogy sajnáljuk ledönteni, így örökre elhárító mechanizmusaik foglyává válnak.
És ekkor fogalmazódik meg az örök kérdés, amit anélkül is tud mindenki, hogy életében egyetlen pszichológiai elméletet, vagy okkult beavatási rendszert is ismert volna: Mi van a Torony legfelső szobájában?
Önmaguk rakják a Tornyot, a legfelső szobába mégsem mernek benézni, mert rettegnek, hogy nem találnak mást, mint egy tükröt a falon, ami saját, önön hazugságaiktól meggyötört arcukat mutatja, és még jobban félnek attól, hogy ha betörik a tükröt, nem találnak mást, mint egy ablakot a külvilágra, a Rózsára és a Csillagra.
Félnek látni a Csillagot, mert a Csillag a Holdhoz vezet, és úgy gondolják, nem tehetik meg a hazugságaikkal, hogy ellenük forduljanak, hogy szembenézzenek azokkal a névtelen félelmekkel, amelyeket hazugságaik tégláiból emelt Toronnyal rekesztettek ki a látóterükből, ezüsttálcán kínálva fel gyermekkori álmaikat, és álmaik koponyájából emelt oltáron áldozva fel személyiségüket.
Csak az válaszoljon, aki érti a hasonlatot, van absztrakciós készsége.
"A hazugságok olyanok, mint egy kis erődítmény; belül biztonságban, és hatalommal bírónak érezheted magad. A hazugságokból épült kis erődítményeden keresztül próbálod irányítani az életedet és manipulálni másokat. De az erődítményhez falakra van szükség, tehát építesz néhányat. Ezek a te hazugságaid igazolásai, pedig az élet eléggé valóságos akkor is, ha nem homályosítjuk el a dolgokat hazugságokkal." (Paul Young: A viskó)
Az önismeret útja nem azért népszerűtlen, mert az ember az ismeretlentől fél, hanem azért, mert retteg attól, hogy nem azt találja az úton, amit hazugságaival megteremtett önmaga számára.

Mellesleg egy dolgot kiemelek:
Ha egy pedofil gyilkos esetleg a lányomra emelné a kezét, letépném és megetetném vele, aztán levágnám a farkát és menne a keze után. Azért ennyire ne legyünk már elfogadóak és megbocsátóak, a lányomról lenne szó, egy tündéri kislányról, aki tele volt érzelemmel és élettel, és ne sértődjön meg itt egyetlen istenhívő sem, de ha választhatok egy sorozatgyilkos pedofil és a kislányom élete között, akkor a kislányom élete mellett fogok dönteni.

UI.: Ha a Szent Lélek (Sarayu) ennyire szexi, mint filmbéli megtestesítője, akkor én is szívesen találkoznék vele.
1/10
tesz-vesz 2020 nov. 13. - 13:43:55 1/10 Előzmény Révész István
nem vagyok megtévedve, ellentétben veled MERT SEMMI KONKRÉTUMOT nem voltál képes leírni, úgy hogy elolvastad a válaszomat, így úgy érzem, nagyon nem én vagyok eltévedve.
a félelem se értem, hogy jön ide. ki tudom nyitni a szívemet, csak létező dolgok irányába, a képzeletbeli, kitalált dolgok szeretetét meghagyom a bolondoknak meg a vallásosoknak. már megint eltévedtél, én ezt a meccset már lejátszottam önmagammal, olvasható az eredmény:
https://kkbk.blog.hu/2019/07/07/az_ateizmus_apologiaja
ezt a meccset neked kéne lejátszanod, de te képtelen vagy rá.
10/10
Révész István 2020 nov. 10. - 19:16:39 10/10 Előzmény tesz-vesz
Elolvastam az ide írt kommentjeidet és azokból az jön ki, hogy te egy nagyon megtévedt, félelmekkel teli ember vagy itt e földi világban. Szavaidból ítélve, teljesen agyban élsz, nem tudod kinyitni a szívedet. Bocsáss meg de nem kívánok veled vitába keveredni, ezt a meccset neked le lejátszanod önmagaddal. :) Sok sikert :)
1/10
offtopic
tesz-vesz 2020 nov. 07. - 11:23:21 1/10 Előzmény Révész István
esetleg közösen gondolkodni nem lenne kedved a filmről? a kérdéseimre te akkor biztos szívesen válszolsz, ha fantasztikusnak tartod a filmet.
10/10
Révész István 2020 jún. 07. - 23:34:08 10/10
Fantasztikusan jó spirituális film. Potyogtak a könnyeim, annyira megható, lélek emelő film.
offtopic
Ráday Imre 2020 máj. 07. - 23:24:57 Előzmény rafadelpo
A "The Hunter's Prayer"-ben is jól játszott szerintem.
Valamiért emlékeztet a fiatalabb Dennis Quaid-re. :)
9/10
rafadelpo 2020 máj. 07. - 23:05:03 9/10
Nem vagyok vallásos, mégis nagyon átjött a film mondanivalója. Sam-ben pedig most sem csalódtam.
1/10
tesz-vesz 2020 márc. 18. - 21:14:30 1/10
ezeket a vallásosokról írta a szerző:

"Az élet eléggé valóságos akkor is, ha nem homályosítjuk el a dolgokat hazugságokkal."

Viskó, 195. oldal

"A hazugságok olyanok, mint egy kis erődítmény; belül biztonságban, és hatalommal bírónak érezheted magad. A hazugságokból épült kis erődítményeden keresztül próbálod irányítani az életedet és manipulálni másokat. De az erődítményhez falakra van szükség, tehát építesz néhányat. Ezek a te hazugságaid igazolásai."

194. oldal
1/10
offtopic
tesz-vesz 2020 márc. 18. - 20:59:12 1/10
mégiscsak Isten teremtette valójában a microsoft office word-öt is :D
1/10
tesz-vesz 2020 márc. 18. - 20:48:26 1/10 Előzmény Briariosz
nem válaszoltál, miért tetszett a film? mi van az egetverően elmebeteg kijelentéseivel? isten mindenkit ugyanúgy szeret? Isten ugyanúgy szereti a (pedofíl) gyerekgyilkost, mint a tisztességes embert? nem kerülnek akkor pokolra a rosszak és a gonoszak?

mi az hogy MÉG ne zárjuk le a lehetőségét Isten léteztésének? mert ugye ez lenne az abszolút és univerzális szubjektum, az isten. vagy lehet más is? ezt már egyszer leírtam, de idevág megint: egyáltalán miért vehető számba az az opció, hogy ma is "létezik" valaki, akit a primitív ember kitalált, mert nem tudta mitől ég a Nap, mitől nem esik az eső? sokkal bonyolultabb struktúra lehet egy olyan lény, aki csak úgy létrehoz a semmiből életet, bolygókat, fekete lyukakat, Einsten-Rosen hidakat (matematikailag létezhet), mint az ősrobbanás elmélete. Egy kicsivel megbonyolítja az univerzum történetét, mert akkor Isten történetét is ki kéne találni. Isten keletkezésének még csak elmélete sincsen, de bizonyára a primitív ember, ki még a vírusokról se tudott, se arról, hogy a föld gömbölyű, aki még se az asztrológiát, se az asztronómiát nem választotta széjjel, bizonyára teljes hitelességgel meg tudja mondani ki alkotta a fekete lyukakat is, úgy hogy még azt se tudja: mi a fekete lyuk. csodálatosak ezek a vallásos emberek.....

és hogy képzeled el ezt az egy abszolút és univerzális szubjektumot? magas, délceg emberszabású isten elegáns köpenyben? nem pedig egy fehérszakállas bácsika? ez a szubjektumod is eszközök, szerszámok és műszerek nélkül alkot é vizsgál? és minden mögött ott van, mert neki ez a hivatása? szellemként suhan az emberek között, és néha egyik másiknál megáll hogy egy doboz bonbonnal kínálja a rászorultat? ilyet feltételezni ostobaság. az ember, aki már kétlábra állt, és megtanult dobni a lándzsával már nem hagyhatkozhat segítő istenre, mert ő az aki vadászik, nem isten. a felvilágosodás utáni ember meg pláne ne beszéljen zöldségeket. ne magadból indulj ki, amikor más dolgok keletkezéséről beszélünk, ez a látens egoizmus jellemzi a vallásos embert. "én, én csak én számítok, és az én istenem segít rajtam, mert engem szeret, csak engem szeret, a másikat nem szereti, amikor tragédia éri, de engem igen. vele nem vagyok egyedül" és pont ezért a vallásosok kicsit olyanok mint a szociopaták is, empátia teljes hiányával mentálisan vegetálnak. a másik vallásos ember tragédiája nem számít.

"Az általad is képviselt felvilágosult embert hallatlanul irritálja, hogy az Embert többnek gondolja a testnél."

ki gondolja többnek? itt egy szó kimaradt, itt nem segített fogalmazni a szupererős szubjektumod. pedig már az microsoft office word is átfésüli a szöveget, mondattanilag is néha, akkor Isten is képes lenne erre nem? mégiscsak galaxisokat teremtett a semmiből basszuskulcs. a vallásosoknak alapból átnézné a gépelési hibáit, ez egy extra szolgáltatás lehetne a teisták számára. gondolom a vallásosra gondoltál, de pont a felvilágosult ember gondolja többnek az embert a testnél. a vallásosok mesékben hisznek, embergyerekek, képzeletbeli barát kell, nem pedig igazi felnőttek, akik egyedül vadásznak a lándzsával, és tudják,, hogy csak magukra számíthatnak, a pótcselekvő ima helyet idejüket akár hasznos dolgokkal is eltölthetik. a lélek, a tudat több mint a test. ez nyilvánvaló, hogy nem a test alkot, nem a test hoz létre művészetet, tudományt, kultúrát és civilizációt.

a létnek nem kell ok és a cél. a lét oka a keletkezésének története, a célja pedig genetikailag kódolt: egy növény célja ugyanúgy az életének fenntartása és a szaporodás, mint az emberé.
vagy a vallásosok keresztes lovagnak hiszik magukat egyéni isteni küldetéssel? persze a magán célok lehetnek egyediek, akárki eldöntheti hogy jó tetteket tesz, vagy nem. a lényegen nem változtat, minden ember szabadnak született és egyéb marhaságok. Boldogok a sajtkészítők!

"Hogy a belátás határain belül mi érvényes és mi érvénytelen, már úgyis eldöntötted magadnak. Ez
azonban még változni fog."

micsoda rejtély, micsoda misztikum, nem te vagy Leslie L. Lawrence véletlenül? és mikor fog változni és miért?
10/10
offtopic
Briariosz 2020 márc. 16. - 12:43:17 10/10 Előzmény tesz-vesz
Ejnye, ejnye, folyamatosan felpaprikázod magad. A vallás peremvidékéről figyellek és alapjában véve teljességgel megértem azt, amiről beszélsz, sőt a tünetekkel egyet is értek. A vallás inkább szédület, mint eszmélet, az eszméletlenségnek egy neme, de szerintem magában hordozza az eszmélet lehetőségét is. A történeti kereszténység csak egy depravált alakja az evangéliuminak, nagyobb részben van meg benne a kenetteljes képmutatás és a vak hiedelmek, vak tévelygés, de ezért még ne zárjuk ki a lehetőségét annak, hogy minden dolgok mögött egy abszolút és univerzális szubjektumot feltételezzünk. A felvilágosult ember azonban ilyesmit szerinted már nem feltételezhet, mert ilyet feltételezni ostobaság. Az általad is képviselt felvilágosult embert hallatlanul irritálja, hogy az Embert többnek gondolja a testnél. Abban sem hisz, hogy önnön lelke lenne, ami által olyan egyedi és szuverén és hogy létének oka és célja van. Nem is feltételezi, hogy nem egy véletlenül idetévedt embersors csupán és erről nem is akar tudomást szerezni. Hiszen egy éles, de hideg logika mentén válaszai vannak mindenre.
De én nem is akarlak meggyőzni semmiről. Hogy a belátás határain belül mi érvényes és mi érvénytelen, már úgyis eldöntötted magadnak. Ez azonban még változni fog.
Összes hozzászólás
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu