A visszatérő

Bakancslistához adom
The Revenant
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai kalandfilm, 151 perc, 2015

Értékelés:

666 szavazatból
Szerinted?

A visszatérő megtörtént események alapján készült. Magával ragadó, hátborzongató film egy férfi küzdelméről, a minden rettenet ellenére legyőzhetetlen élni akarásról és a teljes esélytelenséggel is dacoló emberi szellemről.
Hugh Glassra (Leonardo DiCaprio) a még feltérképezetlen amerikai vadonban rátámad egy medve: társa, John Fitzgerald (Tom Hardy) szándékosan tagadja meg a segítséget és magára hagyja őt a kietlen, dermesztő rengetegben. Glass hihetetlen erőfeszítéssel dacol a természet és az ember kegyetlenségével. Őrületes kalandokat él túl, egymaga vág keresztül hegyen, erdőn, folyón és hómezőn, hogy bosszút álljon.
Bemutató dátuma: 2016. január 14. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
Edmond Dantes máj. 12. 08:48:43 Előzmény Bullózus pemfigoid
Egy megveszekedett (ES irigy!) DiCaprio-gyulolotol semmi, az egvilagon semmi nem "tulzas". Egy regi portos "nagyagyu" par eve meg DiCaprio allando magyar hangjaval is bizonyitani igyekezett, hogy ha DiCaprionak egy "olyan" magyar szinesz adja magyar hangjat, akinek "olyan" a hangja, amilyen, akkor az is ekesen bizonyitja, hogy DiCaprio nem jo vagy nem igazan komolyan veheto szinesz. A joember valszeg nem tudta, hogy Hever Gabor kituno szinesz es az egyik legjobb szinkronhang ugy altalaban is. Igaz, o Oscart nem kaphat, de Leo igen es ha nem is a legjobb filmjere es nem is magyar hangjara, de megkapta. Egyesek "elfelejtik" (?) azt is, hogy o es nem a film kapta a szobrot. Adam Sandler egyetlen filmjet sem lattam, nem is kommentelem sem ot sem a hozza rendelt vallasi targyu megjegyzest. Eddig nem tudtam, hogy a filmbohozatoknak (is) van vallasa. Mindig tanul az ember mint -hogy stilszeru legyek- a jo pap.
Bullózus pemfigoid máj. 12. 00:41:49
Jé, eltelt egy egész év...
Nézd, ízlés kérdése, hogy, mit szeret többször is megnézni. Számomra ez sem olyan film, belátom, de igen kevés újranézős filmet tartok számon.
Az az érv viszont, hogy Adam Sandler azért korrektebb, mert legalább nem is akar több lenni a sxarnál, kissé morbid számomra.

Amúgy persze, hiteltelen volt Dicaprio csodás gyógyulása, a karcolás nélküli halálugrásai... hogy kerék alá tették, onnan is kivették, ő meg a halálig üldözi a gonoszt.
De filmet nem a kifejezett élethűség, hanem az élmény miatt nézünk.
Az élményt meg neked kell megtalálni. Az indián harcmodor ábrázolása, a fehér ember rút kegyetlensége, a természet vadsága, a táj, a színészek játéka, az eltökéltség, a bajtársiasság,stb.
Volt hibája a filmnek, ahogy még a Vissza a jövőbe-nek is, de ettől még élvezhető, ha élvezni akarod.

Akárhogy is, az 1/10 erre erős túlzás, még egy megveszekedett Dicaprio-gyűlölőtől is.
Jól játszott. Nem annyira, mint pár korábbi filmjében, de hiteles volt.

Ide írd a spoileres tartalmatAdam Sandler viszont mindig csak Adam Sandlert játssza, aki fingik, esik, szóvicceket nyom és forgatás gyanánt hülyül kicsit az amúgy senki más által nem foglalkoztatott haverjaival, aztán a végén csak összevág belőle 90 percet az erre szakosodott többi zsidó haverja.
De tény, hogy ő nem is ígér ennél többet.
1/10
drkotasz máj. 12. 00:07:46 1/10 Előzmény Bullózus pemfigoid
Fikázhatod Adam Sandler-t. De, hogy ezt a filmet az az embert aki 2x megnézi, az mazochista. Ez a film, egy merő butaság. Annyi hibával, hogy az már ordít. Sandler legalább korrekt. Nem ígér többet, mint amit tud. De azt legalább jól csinálja, mert többször is megnézik az emberek, mert kapnak valamit, ami örömöt okoz nekik. Ez a film szerintem senkinek nem okozott örömet, sem katarzist. Úgy volt hiteltelen, ahogy volt. Ettől rossz a film.
10/10
cellasto ápr. 12. 15:02:42 10/10 Előzmény musztydobay
nem tudom, mi akart ebben "európai" lenni, de majd te biztos elmagyarázod két pörgetés közt :)
10/10
Hekaté ápr. 12. 10:33:10 10/10
Nem vagyok biztos benne, hogy ezért a filmért kellett volna odaadni DiCaprionak az Oscart, bár ezért is bőven megérdemelte. Viszont voltak még ennél is jobb és nagyobb alakításai. Többszörösen kijárt volna már neki eddig is. Eredet, Tégla, Viharsziget - nekem ezek mind jobban bejönnek, és ha azok 10 csillag, akkor ez "csak" 9,7. De attól függetnenül a film nekem tetszett, még a vontatott, művészi megoldások is, ami amúgy nem az én műfajom.

Hardy pedig a másik nagy forma. Aki nem látta a Legenda c. filmet (https://port.hu/adatlap/film/tv/legenda-legend/movie-164498 --- erre gondolok), és szereti az 50-es, 60-as évek gengszer-hangulatát, főleg az igaz történeten alapulókat, szerintem nagyon érdemes megnéznie.
1/10
allofs ápr. 12. 00:29:15 1/10
Ritka szar, de legalább jó hosszú.
10/10
cellasto ápr. 04. 12:20:45 10/10
a napokban tervezem újra megnéznii, mert a mozibemutató óta nem láttam szükségét
most sajnos egyre több időt tölt az ember otthon, így beleférnek az ennyire hosszu filmek is
9/10
Owl ápr. 04. 11:59:00 9/10
Kétszer néztem meg. Elsőre nem nagyon jött be, mintha Caprio szenvedése is duplán lett volna leforgatva. Alighogy összeszedi magát, máris újból a földön csúszik-mászik. A film összességében egy lassú folyású, realisztikusnak szánt és részletes, látványos alkotás. A vadon megmutatása is jól sikerült, a vad folyók, a mohától süppedős erdők, a havas hegyek, viharok. A hideg. Minden, ami keresztbe tehet a prémvadásznak. Az, hogy ilyen hosszú lett, nem lehet véletlen. Nem a nagykörúton forgatták, ahol egymásba érnek a szereplők, helyet kellett hagyni az időben, különben valószínűtlenül túlzsúfolt lett volna. Itt ugyanis hatalmas területek bejárásáról van szó. Egy kicsit túltolták a lányát kereső indián főnököt, aki szó szerint mindenhol, minden nyomban, minden kő alatt a lányát vélte felfedezni.
A színészekről annyit, hogy Hardy és Caprio is jól játszottak. Szóval egyszer mindenképp meg lehet nézni, de a marveles bambuldákon szocializálódott átlagjános nem biztos, hogy szeretni fogja.
Nekik inkább a Halásos vadászat vagy más néven Vadászat életre halálra című Charles Bronson filmet javaslom, amiben hasonló, ha nem épp ugyanezek a jelenetek köszönnek vissza. Az is egy 10 csillagos film.
6/10
Ivy00 febr. 11. 01:41:27 6/10
Leonardo szenvedése az Oscarért. Régen láttam ilyen hihetetlenül fárasztó filmet. A történet alapjában érdekes lenne, és nekem a medvés jelenettel sem volt bajom (leszámítva, hogy közben azt gondoltam, ezt nem lehet túlélni). De rettenetesen elnyújtották, ami nem vált előnyére. Egyszerűen bizsereg az ember keze a gyorstekerő gombon, ha nem moziban nézi. A tájak szépségesek, a látvány miatt éri meg leginkább megnézni.
10/10
Bence450 jan. 26. 19:08:38 10/10 Előzmény Gergel Bikassy
Megragadtad a lényeget tényleg...
Gergel Bikassy jan. 26. 18:59:13 Előzmény Bence450
Bosszú Fitzgerald "felé" ? (nem magyar az anyanyelv?) Sorry
1/10
musztydobay 2019 dec. 12. - 20:55:29 1/10
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚRISTEN... még jó, hogy gyorspörgetésekkel felére le tudtuk vinni a még úgy is túl hosszú filmidőt...
Tipische hállivúd... akkor a lexarabb, mikor "európais" művészfilmet akarnak GYÁRTANI Ockárért...
7/10
Midnight67 2019 nov. 12. - 20:09:12 7/10
Jahh, és a kibelezett lóban melegedés: "Nehéz idők járnak a lázadókra...."( no meg szegény tauntaunokra.:)
7/10
Midnight67 2019 nov. 12. - 18:02:34 7/10
Nem mondhatom, hogy rossz film, mert nem igaz. Pedig gyakorlatilag 150 perc tömény gyötrelem. (Szegény Leo, neki is az lehetett a forgatás..) Bevallom, egy kicsit nekem is az volt.. nem is voltam képes megszakítások nélkül végignézni, közben el-el kalandoztam különböző portálokon az értékelések, vélemények böngészgetéséhez. Nálam "egyszer" látni kell" kategória, többször nem hiszem, hogy neki tudnék ülni.
Off: A (CGI) macira inkább nem mondok semmit, mert volt szerencsém több olyan filmet látni már, amiben igazi, hús-vér medve szerepelt, nevezetesen Bart (sajnos már nem él és úgy látszik, azóta sem találták meg méltó utódját). Ő szerepelt A medve c. csodálatos filmben, A vadon foglyaiban, a Szenvedélyek viharában és még sok egyéb alkotásban. (Ha valakit érdekelne bővebben: https://www.mafab.hu/people/bart-the-bear-274247.html )
Őszintén bevallom, inkább ötször megnézem ezeket, mint még egyszer A visszatérőt. Nehéz film volt, kicsit megfeküdte a gyomromat, pedig már edzett voltam, mert több "túlélős", drámai hangvételű filmet láttam az elmúlt napokban, amik jobban tetszettek, de hát ez csak saját vélemény, így szubjektív. A film értékét amúgy sem kérdőjelezem meg.
3/10
blaze86 2019 szept. 07. - 23:54:18 3/10
( Gladiátor x Számkivetett x National Geographic )
+ kék filter
+ teljes kiszámíthatóság
+ Isten/sors tematika, hogy meglegyen a «művészet»
- 2,5 óra
= 3/10 és Leónak egy piros pont, de a csillaghoz két medve kell ám!
9/10
euTanázia 2019 júl. 29. - 00:05:23 9/10
Végig lekötött, számomra ez egy kimondottan jó film, A. G. Inárritu rendezéseit ki nem hagynám.
tortura 2019 júl. 26. - 16:01:21 Előzmény kispalissaci
Igen, megviseli az embert. De nemcsak minket nézőket, hanem a színészeket is. Hallottam vagy olvastam (már nem emlékszem), hogy maga LDC is nyilatkozta: annyira embertelen volt a forgatás, hogy már teljesen kikészült a végére. Mondjuk nem is csodálom, hóban- fagyban forgatni hetekig, talán hónapokig.... Szóval a színészek élete sem mindig irigylendő, hiába a sok pénz.
10/10
Bence450 2019 jún. 17. - 13:40:39 10/10
Nem értem miért fikázzák ennyien ezt a filmet.
A filmet megtörtént események ihlették.
Mivel abban az időben történt egy ilyen, hogy egy prémvadászt a halál széléig tépett szét egy medve, de sikerült vele végeznie. Aztán a társai otthagyták, de mégsem halt bele sérüléseibe. Végük egy gyorsan összetákolt tutajon csónakázott le egy közeli támaszpontig.
A szerelmi szálak és a bosszú a skalpolt fejű Fitzgerald felé valószínű fikció, de a medvés jelenet és a lényegében a "halálból való feltámadás" az tényleg megtörtént.
8/10
kispalissaci 2019 jún. 10. - 12:30:19 8/10
Ez egy brutálisan szomorú és lehangoló mozi. Lelkileg igencsak megviseli az embert. Már akit... én csodálkoztam azokon, akik azt írták,hogy unták. Nekem az egésznek olyan hangulata és ritmusa volt , mintha nem is a múltban hanem a jövőben játszódna, amikor már az emberiség maradék része is tényleg csak egymást pusztítja. Atmoszféra teremtésnek Innáritu sosem volt híján és most is megvillogtatta a tehetségét- csakúgy mint a maga köré rendezett brutálisan jó csapat, elsőként az operatőr... és akkor még a zenéről és a hangeffektekről nem is beszéltünk. Egyedül Caprio tudott néha kizökkenteni, mert néha kifejezetten komikus volt számomra, ahogy játszott.... sajnálom, de most sem miatta hanem a rendező miatt néztem meg a filmet. Nem állítom hogy sohasem láttam Leotól meggyőző alakítást, de ez (sem) az ő szerepe volt, szerintem. Ami a cselekményt illeti, néha nekem is nehéz volt túllendülnom a csodával egyenlő túlélési helyzeteivel. Vártam valahogy belül, hogy hoz majd némi megnyugvást és feszültségoldást a film vége, de nekem nem hozott sajnos. Az én bajom és talán pont így volt jó. 7,5/10

Bullózus pemfigoid 2019 máj. 08. - 20:39:25 Előzmény Orpheus100
Őszinte leszek, hogy a Véres Gyémántot nem láttam még, ahogy pl. a Revolutionary Road-ot és a J. Edgar-t sem. Talán idővel bepótolom.
Viszont volt még egy egészen szar filmje, a Body of Lies, amiben egész végig csak rohangál és telefonon ordítozik a folyton a kölkeit pesztráló Russel Crow-val. Simán elmehetett volna egy kis noname limonádénak, ha nem ilyen sztárokkal nyomják tele ezt a középszerű történetet, szóval nem lesz valóban mindenből arany, amire ráírja a nevét ez a pali, de hogy a legrosszabb filmje is értékesebb, mint Adam Sandler egész életműve, az hót zicher.
Nekem is nagy kedvencem, főleg a Catch me if you can és a New York bandái miatt.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu