A visszaút

Bakancslistához adom
The Way Back
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-kanadai dráma, sportfilm, 108 perc, 2020

Értékelés:

39 szavazatból
Szerinted?

Jack Cunningham (Ben Affleck), az egykor ígéretes kosaras, egyetemi ösztöndíja birtokában egyszer csak ismeretlen okokból abbahagyja a játékot, sutba dobva ezzel szép reményű jövőjét. Évekkel később kedvetlenül dolgozik egy értelmetlen állásban, és élete épp készül derékba törni alkoholizmusa miatt, amely már a házasságát és családját is tönkretette. Amikor régi középiskolája felkéri a kosárcsapat edzőjének, vonakodva ugyan, de elfogadja, tekintve, hogy a csapat egykori dicsősége azóta már igencsak megkopott. Ahogy a fiúk elkezdenek csapatként együttműködni és hamarosan felmutatnak egy győzelmet is, Jack végre okot talált arra, hogy szembenézzen a démonjaival. De vajon mindez elég lesz-e ahhoz, hogy betöltse az életében tátongó űrt, meggyógyítsa mély sebeit és elinduljon a megváltás útján?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
biffco 2021 aug. 10. - 19:44:12 Előzmény tortura
de leirom mégegyzer:D kurvára leesika filmvászonrol mert ugy csinálnak mintha haverok lennének, látszik hogy a szinészeknek is kurvaidegen, össze nem illö pár, na igy zöldebb? most legutobb pl a kate winseltes eastowni rejtélyek filmet láttam, abban meg hogy a fiatal csávo összejön a idős winseltte, na azis pont ilyen fasságvolt....mi a szarnak eröltették bele a filmbe, ja igen mert kiadták a studioban az ukázt hogy legyen benne ilyen is mert jaj mitszolnak ha nincs....kurvára nem passzolt a történetbe, ahogy amugy az se hogy a KWnak a lánye leszbi volt és randizgatot, mg cserélgetet a barinöit, és ezeket "direkt" mutatják most, mondjuk amugy az se nagyon passzolt asztoriba hogy a guypearccel iskavart, marhára semmit nem adott a sztorihoz, semmi szerepe nem volt ennek a bemutatásnak....na igy zöldebb hogy mi a problem? a lényeg hogy szarul van megcsinálva a szereplök sem kapják el a fonalat és leesika filmvászonrol ez, de ezeket ezért rakják bele mert "benne kell lenni mert liberális világ van", nem azért mert van értelme, ha megnézed a twinpeaks 90es évekböl, michael ontken, és a fiatal kinai vagy milyen szeretöje kurvajol passzoltak egymáshoz, volt értelme, mert ott még nem a kiba****tt libsifasság miatt rakták bele, és nahár milyen jol müködött a filmvásznon.
biffco 2021 aug. 10. - 19:34:06 Előzmény tortura
há nem nagyon érted mit irok, olvasd el mégegyszer amit irtam
tortura 2021 aug. 10. - 18:50:51 Előzmény biffco
Talán azért merik "tolni", mert van ilyen a valóságban is. Nekem pl. a nagybátyám vett el Franciaországban egy színesbőrű hölgyet. Semmi nagy érdekesség nincs ebben, csak a világ elmaradottabb tájain hördülnek fel ezen.
8/10
nefefe 2021 jún. 14. - 15:48:05 8/10
Volt már olyan film, ahol meghalt a család egyetlen gyereke, olyan is, ahol ezért szétment a család, olyan is, ahol az alkohol miatt, mert az egyik fél nem tudta feldolgozni a történteket. Olyan film is volt, ahol a lezüllött edző újra összerakott egy gyenge csapatot (akár kosárlabdásokat), és jó eredményeket ért el, és ezáltal ő is újra jobb ember lett. Tehát összevetve, ez egy hibrid film, ahol ezeket az elemeket összerakták és komoly mondanivalóval bír. Szerintem jó film, pláne, hogy Affleck a főszereplő. Jó színész, mostanában nem emlékszem rossz filmjére. (legalábbis amiket láttam) Ez a karaktert (is) maximálisan illik hozzá, és nagyon jól hozza.
8/10
Ildikó Nóra 2021 ápr. 09. - 12:19:16 8/10
Jó film, tetszett, érdemes megnézni. Semmi újdonság nincs benne, pár téma, ami már más hasonló filmekben is volt (pl. középiskolai sport csapat, alkohol, családi problémák, betegség), életszerű, jól bemutatja az alkohol, betegség témát egy családon belül. Ben Affleck-nek jól állt a drámai szerep és nagyon jól játszotta az alkoholista munkást/edzőt. A film vége kiszámítható; a szinkron jó volt, Tornyi Ildikó hangja azonban egyáltalán nem tetszett Janina G. magyar hangjaként.
biffco 2021 ápr. 05. - 16:11:37
O kisf***m ittis toljak a feka-feher hazaspar fassagot.... Kurvara nem mukodik ez filmvasznon, mert nem eleg h eljatszak h hazaspar....ezt az idiota disneyfeelinget itt is...
6/10
Csodálatos Pukkandúr 2021 ápr. 02. - 16:04:59 6/10
A történet kicsit közhelyes, semmi csavar, tipikus amerikai középiskolás/edzős sportfilm. De Ben Affleck jól alakítja a szerepét - ha nem ő játszaná, 3 pontot se érne, így egyszer simán nézhető, 6/10
5/10
sexykex 2021 márc. 31. - 15:19:02 5/10
Nincs túl sok újdonság a filmben. Megtört sportkarrier, elveszített gyerek, megtört család, vegetálás, alkoholizmus. Aztán jön egy felkérés, visszatérnek a régi automatizmusok, nincs kapaszkodás a poharakba, dobozokba és üvegekbe, de elég egy kórházi ágy, egy beteg gyerek és újra vége mindennek.
Kedvelem Ben Afflecket és a rendezőnek is volt olyan filmje, ami bejött, de ez nálam felejtős.
tortura 2021 márc. 30. - 19:19:09
Egyszer nézős. Hát igen, Bennek volt honnan merítenie, ha alkeszt kell játszani. De az is igaz, hogy azért ez a film ennél többről szól.
Amit tőle többször is szívesen megnézek, az Az Argo-akció vagy a Tolvajok városa.
annaimre 2021 márc. 29. - 23:01:41
Ki nem érti avval nincs gond: Nem értelem hiánya, hanem érzelmi. És ez így jó.
annaimre 2021 márc. 29. - 22:59:41
Tökéletes film. Ki nem érti avval nincs gond.
5/10
pihes 2021 márc. 28. - 14:40:13 5/10
Nem lehetetlen, de nem könnyű szabadulni az alkoholtól, na meg a magány az, ami megöli a szívet.
A kosár kicsit elhúzta a filmet!

5/10
5/10
itsme1 2021 márc. 28. - 10:27:24 5/10
Ben fiam, ez harmat gyenge. Kliséktől hemzsegő, ezerszer lerágott csont témájú film, ami nem fut ki sehova. Az alkesz figurát viszont hitelesen alakítod. :)
8/10
Sweet-But-Psycho 2020 máj. 31. - 12:36:21 8/10
A film központi témája nem az alkoholizmus. Sokkal többről szól. S ugyan korábban már más filmekben is bemutatott kliséket sem nélkülöz, összességében erős alkotássá áll össze. Affleck pedig remekel.
zbal 2020 máj. 07. - 09:16:06
mivel a film központi témája az alkoholizmus, O'Connor nem is találhatott volna jobb főszereplőt Ben Afflecknél. Itt egy jó kritika a filmről: https://www.filmtett.ro/cikk/terapias-jatek-the-way-back-kritika/